YAĞMUR, KAR, SİS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İKLİM ELEMANLARINDAN NEMLİLİK VE YAĞIŞ.
Advertisements

BULUTLAR… Oluşumları ve Tipleri.
SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Yağış.
Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
HAVA NASIL ORALARDA HAVA TAHMİNLERİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
ISI MADDELERİ ETKİLER LALE GÜNDOĞDU.
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
3. Sıcaklık Farkından Kaynaklanan Hava Olayları
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
NEM VE YAĞIŞ şubat.
Bu modülle bulutların oluşumu ve bulut çeşitlerini öğreneceksin.
Yağmur,Kar,Sis Kerem Allı.
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SUYUN SERÜVENİ.
İnceler Atatürk İlköğretim Okulu
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
METEOROLOJİ DERSİ SİS Prof. Dr. Belgin ÇAKMAK.
A K M Y İ.
SU HALDEN HALE GİRER.
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
5. SINIF 2. ÜNİTE: MADDE VE DEĞİŞİM
Yağmur, Kar, Sis.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
YAĞMUR,KAR, SİS. Yağmur Yağmur, bir çeşit yağıştır. Diğer yağış türleri içinde kar, sulusepken, dolu ve çiğ vardır. Yağmur bulutlardan Dünya'nın yüzeyine.
SUNİ YAĞMUR OLUŞUMUNDAKİ KİMYASAL REAKSİYONLAR
Bugün kullandığımız suyun milyonlarca yıldır dünyada bulunduğu ve miktarının çok fazla değişmediği doğrudur. Dünyada su hareket eder, formu değişir, bitkiler.
SU HALDEN HALE GİRER.
2- Adveksiyon Sisi: Adveksiyon sisi, soğuk yer yüzeyinin üzerinde sıcak ve nemli hava kütlesinin yerleşmesi ile oluşur. Soğuk yer yüzeyine sıcak.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU HALDEN HALE GİRER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SİS Prof.Dr. M. Ali TOKGÖZ.
YAĞMUR,KAR,SİS Mert Efe Felek 3/C 581.
Yağmur,kar,sis Aras kaymak.
Maddenin değişimi ve tanınması
Maddenin değişmi ve tanınmasın
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
SU DÖNGÜSÜ Su döngüsü, evrenin korunumu yasası gibi, yeryüzündeki su kaynaklarının artmaz veya eksilmezliğini ifade eden bir terimdir. Yeryüzündeki su.
YAĞMURUN OLUŞUMU.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
 Su, canlıların ihtiyaç duyduğu ve onların yaşamasını sağlayan en önemli maddelerdendir. Havadaki su buharına nem adı verilir. Su, katı, gaz ve sıvı.
Bulut çeşıtlerı.
YANARDAĞ, SİS, YAĞMUR VE BULUT OLUŞUMU
Suyun Yolculuğu.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
YAĞIŞIN OLUŞUMU. HAVADAKİ NEM Havadaki Nem: Okyanuslarda, göllerde, nehirlerde ve topraklarda bulunan su buharlaşarak; bitkiler ve hayvanlardaki su ise.
İKLİM VE HAVA HAREKETLERİ
B A R U U T L L Başlıyor... Sunu Deponuz:
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
Sunum transkripti:

YAĞMUR, KAR, SİS

YAĞMUR NEDİR?

Bulutlardan sıvı olarak düşen çapı 0 Bulutlardan sıvı olarak düşen çapı 0.5 mm den büyük su damlacıklarına yağmur denir. damla çapı 6 mm den büyükse sürtünme direnci artar ve damla parçalanır. Atmosferden yeryüzüne düşen sıvı veya katı sulara yağış denir.

Yağışların Oluşumu Yağışın olabilmesi için ön şart su buharı (nem)dır Yağışların Oluşumu Yağışın olabilmesi için ön şart su buharı (nem)dır. Ancak bu yeterli değildir. Bununla beraber aralarında 4 ayrı olay daha gereklidir. 1. Soğuma, 2. Yoğunlaşma, 3. Damlaların büyümesi, 4. Yağış alanına yeni bulutların gelmesi.

YAĞMURLU HAVADA KÖTÜ OLAYLAR BAŞA GELEBİLİR.

KAR NEDİR?

Kar donmuş su buharı parçacıklarından oluşur Kar donmuş su buharı parçacıklarından oluşur. Bunlar havadan buz kristalleri ya da kar taneleri biçiminde düşer . Kar taneleri gerçekte buz kristali kümeleridir . Havadaki sıcaklık donma noktasına geldiğinde, su buharı yoğunlaşarak bir toz parçasının çevresinde buzlaşır ya da çok küçük bir buz kristali biçimini alır .

Buz suyun katı ya da kristalli halidir Buz suyun katı ya da kristalli halidir . Saydam, renksiz, kokusuz ve tatsız bir yapısı vardır . Buzlaşma 0 (sıfır) derecenin altında ortaya çıkar . Birçok maddenin tersine, su donduğunda genleşir, yani hacmi artar. Bu nedenle kaya, yol ve yapı yarıklarında donan su çatlaklara yol açabilir ."

KARLI HAVALARDA ULAŞIM ZOR OLABİLİR.

SİS NEDİR?

Sis yer yüzündeki yatay görüş mesafesini 1 km Sis yer yüzündeki yatay görüş mesafesini 1 km. altına düşüren bir meteolojik bir olaydır. Sis, bir alçak seviye bulutu olan Stratus bulutunun yerde veya yere yakın seviyede oluşması olaraktan bilinir.

Sis, su buharının yoğunlaşması veya donarak kristalleşmesi sonucu ortaya oluşan çok küçük su damlacıkları veya buz kristallerinden meydana gelmiştir.

Sis içinde çisenti biçiminde çok hafif yağış görülebilir Sis içinde çisenti biçiminde çok hafif yağış görülebilir. Sis büyük ölçüde güneşe engel olur ve özellikle deniz ulaşımı olmak üzere hava ve kara ulaşımını da olumsuz yönde etkiler.

SİSLİ HAVALARDA GÖRMEK ÇOK ZORDUR.

KÖTÜ HAVALARDA DİKKAT!!!

DUYGU KAYA 3/C 398