ELEKTRİK ENERJİSİ Elektriksel potansiyel enerjiden yeniden türetilen enerjidir .Bir elektrik devresi  tarafından çekilen ve tüketilen enerjiyi açıklar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Advertisements

Created by Necdet GÜLSEVER
Seri ve paralel dirençler
6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
MADDENİN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
FİZİKSEL DEĞİŞMELER Maddenin dış görünüşünde yani fiziksel özelliklerindeki değişmelerdir. Madde fiziksel değişmeye uğradığında yeni isim almaz. Cam;
Madde ve Maddenin Özellikleri
3. Fiziksel ve Kimyasal DeĞiŞim
Fİzİksel ve Kİmyasal Değİşİmler
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİMLER
Ohm Kanunu Direnç ve Çeşitleri Diyotlar LED’ler Transistörler
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İLETKENİ DEĞİŞTİR AMPULÜN PARLAKLIĞI DEĞİŞSİN
Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay.
ELEKTRİK AKIMI
ELEKTRİK VE ELEKTRİK DEVRELERİ
AKIM ÖLÇME Öğr.Gör. Ferhat HALAT.
Kimyasal Tepkimeler.
PROJENİN ADI KOLAY ELEKTRİK.
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİMLER
Madde ve değişim 6. Sınıf /3. ünite m
ELEKTRİK.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
Bölüm8 : Alternatif Akım Ve Seri RLC Devresi
İki tane zıt yüklü iletken…
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞMELER MADDENİN ÖZELLİKLERİ Fiziksel özelliklerFiziksel özellikler Maddenin bir başka maddeye dönüşmeksizin gözlenebilen ve.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
SEMRA BOZ FEN BİLĞİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Fiziksel ve Kimyasal Olaylar
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
6.SINIF KONULARI KARMA TESTLER
Fiziksel ve Kimyasal Değişim
Bölüm 3: Seri ve Paralel Direnç Devrelerinin İncelenmesi-2
Madde ve özellikleri.
Bölüm 10: Seri Rezonans Devresinin İncelenmesi
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM
I. FİZİKSEL OLAYLAR : FİZiKSEL OLAYLAR - KİMYASAL OLAYLAR
Günlük hayatımızda çeşitli etkiler sonucunda maddelerde bazı değişimler olduğunu görürüz. Örneğin bir kağıdı yaktığımızda kağıdın kül olduğunu, bir buz.
KONDANSATÖRLER Kondansatörler elektrik enerjisi depo edebilen devre elemanlarıdır. İki iletken levha arasına dielektrik adı verilen bir yalıtkan madde.
Herhangi bir iletkenin uçları arasındaki potansiyel farkın, iletkenden geçen akım şiddetine oranı sabittir. Potansiyel artarsa, akım şiddeti de.
GÜÇ ÖLÇME Gücün Tanımı Elektrik enerjisi ile çalışan alıcıya elektrik enerjisi uygulandığında ısı, ışık, hareket vb. şekilde iş elde edilir. Elektrik enerjisi.
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞMELER MADDENİN ÖZELLİKLERİ Fiziksel özelliklerFiziksel özellikler Maddenin bir başka maddeye dönüşmeksizin gözlenebilen ve.
ELEKTRİK AKIMI.
İçindekiler Ünitenin Özeti Ünite Kazanımları OHM Kanunu Akımın kollara ayrılması Direncin bağlı olduğu faktörler, eşdeğer direnç Elektrik motoru Kaynaklar.
AMPULLERİN BAĞLANMA ŞEKİLLERİ HAZIRLAYAN: TANER BULUT FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ.
DEVRE YAPIM KİTİ (Circuit Construction Kit ). Devre yapım kiti ; pil, ampul, dirençler,ampermetre ve voltmetre gibi gerçeklerine benzeyen laboratuvar.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK Basit Elektrik devresi: © Elektrik enerjisini ısı ve ışık enerjisine dönüştürür. © Pil, pil yatağı, anahtar, iletken kablo, duy.
Elektrik yüklerinin üretecin bir kutbundan çıkarak diğer kutba gitmesi için oluşturulan düzeneğe elektrik devresi denir.
ELEKTRİK AKIMI.
Düzgün Elektiriksel Alan ve Sığa. Elektrik alan, =0 Uzaydaki bir noktadaki Elektrik alan vektörü, o noktaya konulan artı bir deneme yüküne etkiyen elektrik.
Dogru Akim Esaslari.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Genel Fizik Ders Notları
ELEKTRİK.
Temel kanunlardan bizi ilgilendirenler şunlardır:
Elektrik akımı, Direnç ve Potansiyel fark
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞMELER :
Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
NET 105 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞMELER
MEHMET ŞENGİL 7/A 325 FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMEN: SAİME ÖZEN.
ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
 SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna.
Sunum transkripti:

ELEKTRİK ENERJİSİ Elektriksel potansiyel enerjiden yeniden türetilen enerjidir .Bir elektrik devresi  tarafından çekilen ve tüketilen enerjiyi açıklar. (örneğin elektriksel güçten  elde edilir).. 

FİZİKSEL OLAYLAR Fiziksel olay, maddenin yapısını değiştirmeyen sadece fiziksel görünümünde değişiklik yapan olaydır.

Maddenin şekil, yoğunluk, çözünürlük, genleşme, erime ve kaynama noktaları, sıvı, katı ya da gaz hâlde olması gibi özellikleri maddenin fiziksel özellikleridir. Maddenin bu özelliklerinde görülen değişimleri fiziksel değişimdir. Maddenin iç yapısında değişme olmaz. 

camın kırılması gibi olaylar fiziksel olaylara örnek verilebilir. Suyun buharlaşması buzun erimesi kağıdın yırtılması camın kırılması gibi olaylar fiziksel olaylara örnek verilebilir.

Ampullerin Bağlanma Şekilleri Seri Bağlama Paralel Bağlama Karışık Bağlama

Seri Bağlama Birden fazla ampulün ya da direncin uç uca eklenerek akımın izleyebileceği tek bir yol meydana getirecek şekilde bağlanmasına seri bağlama denir.

Paralel Bağlama Birden fazla ampulün ya da direncin uçlarının birleştirilip akımın izleyeceği birden fazla yol oluşturacak şekilde bağlanmalarına paralel bağlama denir.

Karışık Bağlama Bir devrede ampullerin hem seri hem de paralel bağlanmasıdır

Devrelerde Kullanılan Güçler Ampermetre : Ampermetreyi devreye seri bağlayarak okuduğu değeri akım şiddeti olarak adlandırır ve birimini ifade eder. Voltmetre : Voltmetreyi devreye paralel bağlayarak devre uçları arasındaki gerilimi (potansiyel farkı) ölçer ve birimini ifade eder. Elektrik akımı : Elektrik enerjisi kaynaklarının elektrik devrelerine elektrik akımı sağladığını ve elektrik akımının bir çeşit enerji aktarımı olduğunu bilir