MEHMET TEKİNALP ANADOLU LİSESİ 11/E SINIFI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
Advertisements

NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
SİLVAN İMAM LİSESİ FAHRETTİN KAYA
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
BİLİRMİSİN????? MÜZİK:URFA’NINETRAFI-MAHALLİ SANATÇI
TAKIM RUHU.
Değerler Eğitimi Özgüven.
SUNUM.
HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ
Psikolojik Danışman Ayçin YILMAZ
ÜMMÜHAN YAPAR ÖZEL GÜVENTAŞ LİSESİ P.D.R.
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
Hey arkadaşlar size bir sorum var. Bakalım kaçınız bilecek. İşte sorum geliyor: Mehmet Bey’in maaşı 1214 YTL’dir. Evinin kirası 400 YTL ise evin kirasını.
ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞTİRME
4 KARE.
tüm öğrencilere başarılar dileriz.
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
ERK İSG&İK – –
DEĞERLENDİRME SORULARI
Bursa Nilüfer Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi
ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR
ETİK LİDERLİK SEMİNERİ
Bir Afrika Atasözü.
Belki bu açıklayıcı olur ;
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
TAKIM ÇALIŞMASI.
Sınav Başarısında Ailenin Rolü
Sınav Kaygısı ve Önleme Yolları.
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
SINAV KAYGISI VE GİDERİLME YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI.
EKİP (TAKIM) NEDİR?         Ortak bir amaç için, ortak çalışma içinde olan, en az iki kişiden oluşan gruptur.Ekibin varlığından söz edebilmek için ekibi.
ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALİAĞA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve.
SINAV KAYGISI VE AİLE.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ.
TAKIM RUHU NEDİR? 12-h.
TAKIM RUHU Berra ÖZTÜRK 6/D-136.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
TAKIM RUHU 11-A.
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
Okul Aile Birliği Olağan Toplantısına Hoş Geldiniz 23/10/2012
BENİM AFRİKAM Yoksa aslana yem olur.
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ : Sosyal Kolaylaştırma: Başkalarının Varlığından Nasıl Etkileniriz? Sosyal Kaytarma: Bireyler Grup İçinde Daha Mı.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
Toplam Kalite Yönetimi
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
HOŞGELDİNİZ. YOL HARİTASI BELİRLEMEK AKILLI TECRÜBEDEN YARARLANIN !
SAYGI.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
Hedeflerinize Bizimle Ulaşın...!
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI HAZIRLAYANLAR HAVVA KESKİN
AİLE EĞİTİMİ 5.OTURUM: BİRLİKTE YAŞAMA.
Hazırlayan: HACİ KARAKUŞ
Günümüzün yükselen trendi Girişimcilik, hayallerini gerçekleştirmek ve fark yaratmak isteyen bir çok yetenekli genç için,artık bir kariyer fırsatı olarak.
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
Sosyal Teori Nedir Aydınlanma Dönemi.
Sunum transkripti:

MEHMET TEKİNALP ANADOLU LİSESİ 11/E SINIFI

TAKIM RUHU

TAKIM RUHU NEDİR ? Ekip:Ortak bir amaç için ortak çalışma içinde olan en az iki kişiden oluşan gruptur. Ekibin varlığından söz edebilmek için ekibi bir araya getiren ve bir arada tutan bir misyon ve vizyon olmalıdır. Kısaca misyon; amaç, vizyon da çalışma şekli ve işin vitrinidir. Ekibin üyeleri bir araya gelerek kendilerinden daha büyük bir bütünü oluştururlar. Bu nedenle ekip üyelerinin birbirlerini tamamlıyor olması gerekmektedir. Bireysellik ekibin içinde ve ekibin hedefleri doğrultusunda eritilmelidir. Bütün bunlarla bir sinerji oluşur ve bu da işin en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Ekibin içinde artık “ben” yoktur ”biz” vardır. Ortaya çıkan iş “ben”im değil “biz”im ürünümüzdür.

Etkİlİ ekİp üyesİ olmak İçİn: Sorunun değil çözümün parçası olun. Sorunu konuşmak yerine “Artık bundan sonra ne yapılabilir” ve “Bir daha bu hata nasıl yapılmaz” a odaklamak gerekir. Çözüm odaklı düşünün. Her kriz aslında gelişiminiz için bir fırsattır yeter ki değerlendirmesini bilin. “Bu zaten hep benim başıma geliyor” yerine “Bu olay bana ne öğretti bir daha ki sefere ne yapmalı ya da yapmamalıyım” diye düşünün.

EKİP RUHU

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR Bugün artık “mükemmel insan arayışı” yerini” iyi ve doğru sistem” arayışına bırakmıştır. İyi ve doğru sistemleri de en iyi ekipler meydana getirecektir. Bu yüzden ortak amaç unutulamamalı ve ekip çalışmasına odaklanılmalıdır. İşiniz sizin var oluş alanlarınızdan biridir. Hem kendinize hem işinize hem de ait olduğunuz ekibe saygı duyun. İnsan yapısal olarak bir aileye, bir çevreye, bir gruba ait olmak ister. Ekip çalışmalarının en güzel yanı; bu aidiyetlik ve beraber başardık duygusunu yaşatmasıdır. Unutmayın ki birlikten kuvvet doğar.

panİk yapmaIn. organİze olun

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDERİZ.