Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Günümüzün yükselen trendi Girişimcilik, hayallerini gerçekleştirmek ve fark yaratmak isteyen bir çok yetenekli genç için,artık bir kariyer fırsatı olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Günümüzün yükselen trendi Girişimcilik, hayallerini gerçekleştirmek ve fark yaratmak isteyen bir çok yetenekli genç için,artık bir kariyer fırsatı olarak."— Sunum transkripti:

1

2

3 Günümüzün yükselen trendi Girişimcilik, hayallerini gerçekleştirmek ve fark yaratmak isteyen bir çok yetenekli genç için,artık bir kariyer fırsatı olarak öncelikli alternatifler arasında yerini aldı.

4

5 Yalın Girişim (The Lean Startup)dünyada o kadar büyük yankı getirdi ki artık büyük bir harekete dönüşmüş durumda. Yalın Yeni Girişim modeli en az sermaye ile son derece belirsiz koşullarda ürünün veya hizmetin oluşturulmasıdır.

6 Yalın Girişimci müşterinin ihtiyacını karşılayacak (MVP = Minimum Viable Product) en yalın ve sade ürünü yaparak bir an önce kullanıcılarından geri dönüşüm almalıdır. En ilginç tarafı ise çözüm yerine probleme odaklanmak gerekliliğidir. Genelde girişimcinin en büyük hatası problemi bildiğini varsayarak çözüme çok erken odaklanmasıdır. Halbuki kullanıcının talepleri doğrultusunda problemi anlamaya çalışsa kafasındaki problemden çok farklı bir problemle karşılaşacaktır. Yalın Girişim geleneksel modellerin aksine insan odaklıdır ve kullanıcıdan ürüne doğru onun sorunlarını anlamaya çalışır.

7 Yalın Girişim‘de iş planı yerine iş modeli esastır. İş planı üzerinde zaman kaybetmek yerine doğru iş modelini bulmak için “early adapters’’ dedikleri “erken benimseyenler” ile küçük ama sisteme hızlı adapte olabilen kitleye hitap edebilmek önemlidir. Asıl amaç ürünün geliştirilmesinden ziyade kullanıcı taleplerine göre sistemin ve platformun oluşturulmasıdır.

8 GİRİŞİMCİLİK YÖNETİMİ Yeni girişim kurmak, herhangi bir kurum inşa etmekten farklı değildir; bu nedenle de belirli bir yönetim yaklaşımına ihtiyaç duyulur. Bu yaklaşım heyecanlı girişimciler için sürpriz oluyor çünkü onlar bu iki kelimenin zıt olduğunu düşünüyorlar. Girişimciler, geleneksel yönetim uygulamalarını bürokrasi getirecekleri ve yaratıcılığı baltalayacakları düşüncesiyle kullanmaktan haklı olarak imtina ediyorlar.

9 YALIN YENİ GİRİŞİM’İN KÖKENLERİ Yalın yeni girişim adını, Taiichi Ohno ve Shigeo’nun Toyota’da geliştirdiği yalın üretim devriminden alıyor. Yalın düşünce, tedarik zincirlerinin ve üretim sistemlerinin işleyiş biçimini radikal bir şekilde değiştirdi. İlkeleri arasında işçilerin bilgi ve yaratıcılıklarını kullanmak, üretim ve stok kontrolü ve dönüş süresini hızlandırmak yer alır. Yalın düşünce Dünyaya, değer yaratan faaliyetlerle israf arasındaki farkı ve kalitenin ürünlere içten dışa nasıl yapılandırılacağını öğretti.

10 ÜRÜN STRAT EJİ VİZYON

11

12

13

14 1950’lerden bugüne Japon otomobil fabrikalarında (Toyota) kullanılmaktadır. Yalın üretim, üretime yük getiren tüm israflardan arınmayı hedef alan bir yaklaşımdır.

15 YALIN GİRİŞİMİN TEMEL İLKELERİ GİRİŞİMCİLER HER YERDEDİR

16 MÜŞTERİ TALEBİ BELİRSİZ OLAN HER PAZARA UYGULANABİLİR

17

18 GİRİŞİMCİLİK BİR YÖNETİM ŞEKLİDİR

19 DO Ğ RULANMI Ş Ö Ğ REN İ MLERE ULA Ş ILMALIDIR.

20

21 YALIN G İ R İŞİ M DÖNGÜSÜ Kur- Ölç- Öğren

22

23

24

25 TEŞEKKÜRLER HAZIRLAYAN SEREN DE Ğİ RMENC İ 13070011118 İŞ LETME


"Günümüzün yükselen trendi Girişimcilik, hayallerini gerçekleştirmek ve fark yaratmak isteyen bir çok yetenekli genç için,artık bir kariyer fırsatı olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları