EN SEVGİLİYE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hüsn-ü Zan Su-i Zan.
Advertisements

TANIDIĞIM OKUDUĞUM HAK DOSTLARINDAN ÖZLÜ SÖZLER-1
Peygamberimizin Örnek Kişiliği ve Sünneti-1 Sunum: Ahmet YORDAM.
NÂT-I ŞERİF.
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
Namaz Bahaneleri ?.
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
SEYYİD SALİH ÖZCAN HOCAMIZ, BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN EN ÇOK SEVDİĞİ,
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
ZEYNEP SUDE, YİĞİT, ZEYNEP, MİNE, BERKE,
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.
HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
AİLE VE AKRABALIK İLİŞKİLERİ
HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
Recep ayının 27. gecesi Mîrâc Gecesi’dir. Mîrâc, merdiven demektir. Resûlullahın göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. İslâm âlimleri.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ.
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
EHLİBEYT.
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
GÜL'E DAİR ....
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM.
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
Ramazan ve Kur’an Vaazı
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
KUTLU DOĞUM HAFTASI YASEMİN KOLSUZ /C bilgidagi.com.
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
BEŞ VAKTE BEŞ YAZI. BEŞ VAKTE BEŞ YAZI Sabah Namazı ; Vakit seher Sabah Namazı ; Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor.
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik
Eyüp Peygamber'in Kıssası
4/ KELİMEİTEVHİT VE KELİMEİŞEHADETİ ÖĞRENİYORUM
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Sevgili Peygamberimiz
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
3. Sempatik ve Esprili Konuşmak
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Sorumluluk Bilinci.
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
2. Çocukların Anne Babaya Karşı Sorumlulukları
Hz. Muhammed Merhametli, Hoşgörülü ve Affediciydi
4. İbadetlere Devamlılığı
Arkadaşlar Allah’ın (c.c) bizlere günde beş defa yapmamızı emrettiği ibadetin adı nedir? Sene de bir defa yapmak suretiyle Rabbimize yaklaşmak amacıyla.
2. Nimete Şükür (Besmele ve Hamd)
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇUKUROVA İLİM VAKFI SUNUMU HAZIRLAYAN MEHMET AVCI.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
AD:SELİN SOYAD:TEMEL SINIF:6/E NUMARA:1377
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ
ECEL VE ÖLÜM BEHÇET GÜNDÜZ İZMİR
MELEKLERE İMAN.
DİN PERFORMANSIM.
MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
A LL A H R ASULÜNE SALAVAT "Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na çokça salât edin ve tam bir içtenlikle selâm.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ. Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6.
Sunum transkripti:

EN SEVGİLİYE

Rabbül aleminin biz kullarına vermiş olduğu sayısız nimetlerin en büyüğü şüphesizki Habibi Kibriya, Serveri Kainat Hz. Muhammed Mustafa S.A.V.dir.

Mübarek şöyle buyuruyor insan başına bir bela geldiğinde düşünsün onun için en büyük bela ve musibet benim yokluğumdur.

Allah Peygamber Efendimizi A.S.V. VEÇH’inin nurundan yarattı

ve her şeyi de Bütün Peygamberlerde dahil olmak üzere onun nurundan yarattı ve bizleride onun ümmetinden kıldı

başka bir Peygamberin ümmetide olabilirdik buna itiraz edebilecek bir gücümüz mü var, hayır öyle bir gücümüz yok,

10 tane Ululazm Peygamber bizi S. A. V 10 tane Ululazm Peygamber bizi S.A.V.in ümmetinden yap diye Allaha dua ettiler yalvardılar ama bu şerefi Rabbim bize bahşetti. Biz bunun şükrünü ifadan yana aciziz.

O Peygamber’ki dünyayı şereflendirdiği anda dahi Ümmeti Ümmeti diyordu, bütün ömrüde ümmetine hizmet ile geçti,

Son anında Azrail A.S. kapısına geldi vazifesini icra etmek üzere içeri giremedi ve Cebrail A.S.’ın izin almasını istedi

Cebrail A. S. peygamberimizin huzuruna girdi ve Azrail A. S Cebrail A.S. peygamberimizin huzuruna girdi ve Azrail A.S. için izin istedi

Peygamber Efendimiz işlerini tamamladıktan sonra izin verdi ve Azrail A.S. Vazifesini icra etmeye başladı

bir ara Efendimizin canı yandı ve sordu sen ümmetimin ruhunu kabzederken hep böyle canını yakarmısın diye Azrail A.S. ya Resulullah en az acıyı sana vermeye gayret ediyorum dedi

bunun üzerine Fahr_i Kâinat efendimiz o zaman bütün ümmetimin acısını al hepsini bana ver ümmetim acı çekmesin dedi o Peygamberki bizim için bu kadar merhametli bu kadar şefkatlidir.

Yarın kıyamet gününün dehşetinde bütün Peygamberler de dahil olmak üzere her kes NEFSİ NEFSİ derken O Muhbiri Sadık S.A.V. secdeye kapanacak ve ÜMMETİ ÜMMETİ diye yalvaracak ve ümmetini almadan da secdeden başını kaldırmayacaktır.

Nebiler Serveri (s. a. s), Mi’raca “kâb-ı kavseyn” ruhuyla yönelmişti Nebiler Serveri (s.a.s), Mi’raca “kâb-ı kavseyn” ruhuyla yönelmişti. O, sebepler üstü yaşadığı o noktada, namazla müşerref oldu ve onu hayatı boyunca da en kâmil mânâda eda etti.

O noktada başka bir şey değil de beş vakit namazın hediye olarak verilmesi dikkate şayandır.

Zira namaz tamamen Allah Rasulü’nün misyonu ile alâkalıdır Zira namaz tamamen Allah Rasulü’nün misyonu ile alâkalıdır. Evet, O’nun (s.a.s) misyonu; beşerin ulaşamadığı noktalara ulaşmak, kurbetin hazzını tadıp geriye gelmek; sonra da duyup tattığı hakikatleri başkalarına anlatmak ve o zümrüt tepelere onları da götürmektir.

Öyleyse, mi’racın esas armağanı namazdır ve bu aynı zamanda her mü’minin mi’racı olarak, onları da mi’raca götürecek nurdan bir helezondur.

Bundan dolayı Allah Rasulü (s. a Bundan dolayı Allah Rasulü (s.a.s)’ne bir milyon cennet bahşedilmiş olsaydı belki de başkalarının ayağının altına uzatılacak böyle nurdan bir helezonun verilmesi kadar onu sevindirmeyecekti.

Allah bizleri idrak etmekte olduğumuz KUTLU DOĞUM HAFTASI münasebetiyle Habibinin şefaatine mazhar kılsın bizleri Sevgilisine çok sevdirsin ve bizleri o mübareğin yüzünü ak eden onu hoşnut kılıp, sevindiren ümmetinden etsin inşallah.

Peygamberler dünyalarını değiştirdiklerinde miras bırakmazlar onların varisleri dinini yaşıyan ve yaşatan RABBANİ Alimlerdir.

Bizleri Rabbim o Rabbani Alimlerle buluşturup Habibinin yolunda ona mutabaat ederek yürümeyi içinde bulunduğumuz kutlu doğum haftası hürmetine nasip etsin inşallah.

KAİNAT SERVERİNİN TEŞRİF BUYURDUKLARI KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜBAREK OLSUN M.EDGÜNLÜ