Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TANIDIĞIM OKUDUĞUM HAK DOSTLARINDAN ÖZLÜ SÖZLER-1

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TANIDIĞIM OKUDUĞUM HAK DOSTLARINDAN ÖZLÜ SÖZLER-1"— Sunum transkripti:

1 TANIDIĞIM OKUDUĞUM HAK DOSTLARINDAN ÖZLÜ SÖZLER-1
Sesi Açınız Tıklayarak İlerleyiniz TANIDIĞIM OKUDUĞUM HAK DOSTLARINDAN ÖZLÜ SÖZLER-1 Hiçbir hakkı mahfuz değildir.Sevabını SABRİ BABA’ya bağışladık. Allah rızası için dostlara iletiniz.(MD)

2 Var Olan Hak’tır; Gayrısı Yoktur Sabri TANDOĞAN
Var Olan Hak’tır; Gayrısı Yoktur Gavs-ı Azamın himmeti her an hâzır ve nâzırdır. Annem Abdülkadir Geylani (ks) Hazretlerine bağlı idi. Bir gün bana dedi ki;” Oğlum eğer, rabıta kurabilirsen, daraldığın, bunaldığın zaman Hazreti yardıma çağır, Hazret gelir.” Bir iki kere çağırdım efendim, derhal himmeti var oldu!..

3 “Seni deli eden şey Yine sendedir sende”
Yunus çok büyük bir insan. Dünyadaki bütün psikologları, psikiyatristleri toplayın Yunus’un bir mısraını sorun, hiçbir izahını yapamazlar. Bir tek mısraı: “Seni deli eden şey Yine sendedir sende” Bütün mesele şu kafanın içi… Kendi kendimizle dost muyuz, arkadaş mıyız, sevgili miyiz?... Bütün mesele burada. Yol gösteren olmadan siz bir şey öğrenemezsiniz. Yol gösteren olmadan yüzme öğrenemezsiniz. Öğrenirim derseniz, soluğu öte yanda alırsınız. Denizle şaka olmaz. Bir rehber lazım. Adı yada unvanı mühim değil. Ona rehber deyin, mürşid deyin, antrenör deyin, çalıştırıcı deyin, ne derseniz deyin, kelimeler önemli değil kavram önemli!.. Bir yol gösteren lazım. Nefis eğitimini kitaptan edinemezsiniz. Bunları kitaplardan edinemezsiniz!.. Ben şimdiye kadar kitaplardan kendi kendini yetiştirip de manevi kemale ulaşmış, hiç görmedim.

4 Asırlarca insanlar nefis problemi ile uğraşmış
Asırlarca insanlar nefis problemi ile uğraşmış. Nefsimizi nasıl öldürebiliriz diye yollar aramışlar. Ve hiçbir netice alamamışlar. Fransa’da özellikle Paris’te adım başında manastır var. Oraya bir takım insanlar gidecek, toplumdan soyutlanacaklar ve orada ibadetle vakit geçirecekler. Kendi kendilerini aldatmışlar efendim. Rasulullah(s.a.v) Efendimiz teşrif buyurmuş, bir cümlede meseleyi halletmiş: “Nefsine r ı f k ile, mülayemet ile (yumuşaklıkla) muamele et” buyurmuş. Açlıkla susuzlukla nefsini eğitmiş olamazsın sen! Ne işkenceler yapmış insanlar asırlarca kendilerine. Ama hiçbir netice alınamamış. Nur içinde yatsın Hocam Münir Bey derdi ki;         ” Nefsinle didişme! Sen nefsini alt edemezsin!” Peki o zaman ne yapacağız?.. Yapılacak şey şu;nefsimizi şöyle bir tarafa koyacağız. Ona sen aslansın, kaplasın, sen Fenerbahçelisin deyip okşayarak onu bırakacağız öte yana. Biz bu yanda Ayetleri- Hadisleri hayatımıza tatbik etmeye çalışacağız. Nefsi bir yana koyup işimizle, gücümüzle, ibadetimizle meşgul olacağız. Hizmet aşkımızla, kalbimizdeki insan sevgisi ile öylesine meşgul olacağız ki bu garibim nefsim başını kaldıracak fırsat vakit bulamayacak!..

5 Gönül kavramı Batıda yok, Arapça’da da yok. Sadece Türkçe’de var!
Gönül nedir? İçimizdeki Allah!.. Evet gönül; içimizdeki Allah!.. Batılı bu kavramlardan o kadar uzak ki?.. Dinleme Sanatı; sadece karşıdakinin söylediklerini anlamak değil, aynı zamanda söyleyemediklerini de anlayabilme sanatıdır. Böyle diyor Japonlar. Dinleme sanatına önem vermemekle çok şey kaybettik. Sanki pek çok insan konuşma yarışına çıkmış. Devrilen çamların, kırılan gönüllerin farkında mıyız?.. Konuşmak çok dikkat, itidal,teenni ister. Çünkü bir kalp yarası bazen bir ömür boyu kanar!.. Söz ola kese savaşı Söz ola kestire başı Söz ola ağulu aşı Yağ ile bal ede bir söz (Yunus Emre) Tevhid!...  İslami Tevhid.. Hz. Peygamberin sunduğu tevhid. Tevhidin bir sentez olduğuna inanırım. Neyin sentezi?... Madde ile mana, ruh ile beden, akılla duygu, kadınla erkek, iç güzellik ile dış güzellik, dünya ile ahiretin sentezi. Ancak mutluluk, sevgi, güzellik bu sentezle o zaman oluyor efendim.

6 ÖMRÜN UZUN OLSUN VAR OLAN HAKTIR.GAYRISI YOKTUR
Her zerrede Hakkın varlığını müşahede etmektir huzurda olmak. Her zerrede.. İnsanda, hayvanda, eşyada, yerdeki kum tanesinden gökteki samanyoluna kadar tüm kainatın Hakkın varlığı olduğunu müşahede etmek. Cezbe Aşkın zirveye ulaşmasıdır. O anda Onun varlığı sizin varlığınızı siler sürpürür. Sadece Allah kalır. Varlığımızdan zerre eser kalmaz, sadece Allah kalır. Namazımızı öyle eda etmeliyiz ki biz o namaz sırasında kendimizde değil yalnız Allah ile olmalıyız. İşte o zaman namaz müminin miracı olur. Vahdet-i Vücud hakkında binlerce kitap yazıldı. Ben onu iki cümlede özetledim: VAR OLAN HAKTIR.GAYRISI YOKTUR O kadar! Hakkın varlığından başka bir şey yok efendim. SABRİ BABA ÖMRÜN UZUN OLSUN


"TANIDIĞIM OKUDUĞUM HAK DOSTLARINDAN ÖZLÜ SÖZLER-1" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları