Karadeniz Bölgesinde Hayvancılık
Bölgede hayvancılık önemli bir ekonomik faaliyettir. Kıyı kesiminde bitki örtüsünün gür olması , yüksek dağ çayırlarının bulunması ve nemli bir iklime sahip olmasın dan dolayı büyükbaş hayvancılık yapılır. Baçlıca büyükbaş hayvan çeşitleri : Manda , Sığır , Boğa , Öküz , At , Eşek gibi…
Bölgenin kuzeyindeki Karadeniz balık potansiyeli bakımından zengin olup ülkemizin balık ihtiyacının yaklaşık %80’nini oluşturuyor. Son yıllarda aşırı avlanma sonucu balık üretiminde önemli bir düşüş görülmüştür. Çeşitli balık türleri : acıbalık , afambus , akya , ay balığı , aynalı sazan , barbunya , bodur yayın , çaça , çamuka …
Karadeniz bölgesinde küçükbaş hayvancılık faaliyetleri ise bölgenin iç kesimlerindeki ovaların kenarlarında yaygındır. Çeşitleri : Koyun , Keçi , Koç , Kuzu gibi..
Karadeniz bölgesinde ayrıca arıcılık faaliyetleri de gelişmiştir Karadeniz bölgesinde ayrıca arıcılık faaliyetleri de gelişmiştir. Özellikle bölgenin rize -anzar bölgesinde çok gelişmiştir.
Ferdi TEZDÖNEN Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3B Şubesi 20110906030 KAYNAKÇA : Harbi form.com, Eğitimle ilgili her şey, Pic gifs.com