T.C. SİVAS VALİLİĞİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EFELER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Advertisements

KESTEL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
DOĞRUGÖZ NAMIK KEMAL ORTAOKULU
Sarayönü anadolu imam hatip lisesini tanıyalım
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
Konak Anadolu Lisesi.
EYLÜL 2013 T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI Çiftlik Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü.
1- İmam Hatip Okulları nedir?
Brifing Dosyası Üstay İlkokulu.
BARBAROS ORTAOKULU BİRİFİNG DOSYASI
EMET ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI KUVAYİ MİLLİYE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
TC BURDUR VALİLİĞİ Nuriye Mehmet Nuri Velicangil İlkokulu
ŞEHİT İBRAHİM CENGİZ İMAM HATİP ORTA OKULU
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VAKFI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
İSMET PAŞA ANADOLU LİSESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
CEBELER ANADOLU LİSESİ
18 EYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU ANA SINIFI
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Günümüzde Hüseyin Gürkan Lisesi adı verilen Arhavi Lisesi, 1967 yılında ”Arhavi Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin öncülüğünde Arhavi halkı tarafından.
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI EYÜP AYGAR ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİNA –ARSA ve DONANIM BİLGİLERİ
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu
AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
MANYAS ANADOLU LİSESİ.
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
İl Milli Eğitim Müdürlüğü HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU VİZYONUMUZ Öğrencilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, sürekli gelişen ve değişime.
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
Misyon :Akkuş İlçesinde Eğitim- Öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak. -Akkuş İlçesindeki tüm okulları tam donanımlı.
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI CANDAN MERZECİ ORTA OKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
Misyon: Örgün öğretimde yeteneğine göre öğrencilerimizi yönlendirebilme, yaygın eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Okul öncesi.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
MÜFTÜLÜK HİZMETLERİ SUNUMU
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
Okulumuz Çalılıöz Mahallesi 423. Sokak No:35’de yer almaktadır. Okulumuz tam gün eğitim yapmakta olup toplam 6 şubemiz ve 65 öğrencimiz bulunmaktadır.
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 44 Öğrenci Sayısı : 703 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1.
 KİLİS MÜBECCEL – SUPHİ YAVAŞÇA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
KURŞUNLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIMI
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
OKULUMUZA BURDAN BAŞLAYALIM.
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
ŞEHİT YAKUP SÜRÜCÜ ANADOLU LİSESİ
ŞEHİT YAKUP SÜRÜCÜ ANADOLU LİSESİ
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
ARALIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET İLKOKULU ORTAOKULU
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Okul Resimleri. Misyon: Kısa ve öz Vizyon: OKUL GENEL GÖRÜNÜM RESMİ TARİHÇE Binanın Hizmete Giriş Tarih Bina En-Boy Oturum alanı(m2) Bahçe Yüz Ölçümü(m2)Tapu.
Sunum transkripti:

T.C. SİVAS VALİLİĞİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

KURULUŞ VE TARIHÇE  Okulumuz 1953 yılında Çarşıbaşı Mahallesi Nalbantlarbaşı Caddesi Mevkiinde İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılmış olup; öğretim yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.  Mülkiyeti derneğe ait iken bilahare hazineye devredilerek bina Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilmiştir.1964 yılında binaya kalorifer tesisatı döşenmiştir yılında ihtiyaca cevap veremediği için 3. kat inşa edilmiştir yılında Gökçebostan Mahallesi Alibaba Caddesinde 21 derslikli İmam Hatip Lisesi binası inşa edilmiş ve inşa edilen bu bina merkez bina olup eğitim öğretim yılında açılmıştır. Eski binamız ise Kızların eğitim gördüğü şube binası olarak hizmete devam etmiştir. Isıtma sistemi 2008 yılında doğalgaza dönüşüm yapılmıştır.  Öğretim yılında bakanlık kararıyla müstakil bir müdürlük olarak eğitim öğretim hizmeti veremeye başlamış, ismi Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değişmiş ve Ahmet İSLAM kurucu müdür olarak atanmıştır.  yılında bina yetersizliği sebebiyle 150 öğrencimiz (5 sınıf) Merkez YİBO da eğitim öğretime devam etmektedir.

VİZYON Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız. MİSYON Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.

FIZIKI ÖZELLIKLER TOPLAM KAPALI ALAN : 4000 m2 BAHÇE ALANI : 2851,50 m2 TOPLAM ARSA ALANI : 3727,10m2 BİNA TİPİ : BETONARME TİP PROJE KAT SAYISI : 3 DERSLİK SAYISI : 32 ODA SAYISI : 12 ISINMA SİSTEMİ : DOĞALGAZ KÜTÜPHANE KİTAP SAYISI :1875

PERSONEL DURUMU  İDARECİ……………..: 4  ÖĞRETMEN ……………..: 70  MEMUR ………………….: 3  YARDIMCI PERSONEL...: 1  İŞKUR (TYP) HİZMETLİ : 3

Ö ĞRETMENLERİN BRANŞLARA GÖRE DAĞILIMI BRANŞNORMMEVCUTEKSİK İ.H.L. MESLEK DERSLERİ25 - T. DİLİ ve EDEBİYATI11 - MATEMATİK99- İNGİLİZCE541 TARİH44- COĞRAFYA44- REHBER ÖĞRETMEN33- KİMYA22- BİYOLOJİ22- FELSEFE22- BEDEN EĞİTİMİ22- FİZİK211

ÖĞRENCILERIN SıNıFLARA GÖRE DAĞıLıMı SINIFERKEKKIZTOPLAMSINIFERKEKKIZTOPLAM 9/A031 10/AY088 9/B032 AND10/A /C026 AND10/B /D027 AND10/C /E030 AND10/D028 9/F028 11/A025 9/G028 11/B039 9/H029 11/C036 9/I027 11/D038 9/AY015 11/AY022 AND9/A103444AND11/A51823 AND9/B93342AND11/B32730 AND9/C33235AND11/C62127 AND9/D032 12/A024 AND9/AY01112/B044 10/A045 12/C046 10/B038 12/D043 10/C036 12/AY011 10/D038 AND12/A /E031 AND12/B /F035 AND12/C62127 TOPLAM1235 * AND: ANADOLU LİSESİ PROGRAMI UYGULANMAKTADIR. * AY : DEVAMSIZLIKTAN SINIF TEKRARINA KALAN ÖĞRENCİLER SINIFI

BAŞARıLARıMıZ  Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Nisan 2014 te düzenlenen ‘Matematik Olimpiyatları’ nda öğrencilerimiz 3. olmuştur.  İl genelinde düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması’ nda 2. olmuştur.  İl genelinde düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ nda 2. olmuştur.  İl genelinde düzenlenen ‘Hafızlık Yarışması’nda 2. olmuştur.

SOSYAL ETKINLIKLER VE MOTIVASYON  KUTLU DOĞUM HAFTASI: 30 Nisan 2014 tarihinde tüm öğrencilerimiz ve misafirlerimiz için 1300 kişilik ‘Kutlu Doğum Pilavı’ verilmiştir.  Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geziler düzenlenmektedir.  Takdir alan başarılı öğrencilerimize yemek verilmektedir.  Okulumuzda ‘Hadis Ezberleme’, Sınıf Süsleme, ‘Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma’ ve ‘Münazara’ Yarışmaları düzenlenmiş olup dereceye girenlere çeşitli ödüller verilmektedir.

SORUNLAR Öğrenci sayımızın 1250 ye yakın olması ve binamızın yetersiz kalması, öğrencilerimizin bir kısmının şube binası olan YİBO da eğitim görmeleri, laboratuvar ve sosyal bölümlerin azlığından dolayı yeni ve konforlu bir bina ihtiyacımız bulunmaktadır.

TEŞEKKÜR EDERİZ Ahmet İSLAM Okul Müdürü SİVAS KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2014