İspanyol Askeri tarihine kısa bir bakış…. Askeri yapılar İspanyol mühendislerinin becerilerini gösterdikleri nesnelerdir. Bu sunumda, bu konudaki en güzel.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan: Güray KERA
Advertisements

D’MUN International.
NAPOLI.
REİS BEY ÜNİTE TANITIM SUNUMU
Hazırlayanlar Prof. Dr. Fevziye AKÖZ (YTÜ)
ALGI ve YANILGI. EKTEKİ FOTOĞRAF GELİBOLU SAVAŞINDAN.
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ……………………………… !
Erhan KALAN Mahsum ŞEN Muhammet ÇÖPÇÜ Sercan ONAT
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
HAZIRLAYAN GÜLÇİN ERENOĞLU
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
Kapadokya
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
Doğruluk ve dürüstlük.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KÖRFEZ SAVAŞLARI ve DOĞAL KAYNAKLARIMIZ
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
Göç ve Nedenleri.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I
İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ
OLAY ÇEVRESİNDE OLUŞAN EDEBİ ESERLERDE YAPI
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
Mağusa Tarihin halen yaşandığı hayalet şehir Mağusa...
Patlayıcılar ve Roket Yakıtları
Avrupa Hun İmpartorluğu (Attila İmparatorluğu)
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
ÖĞRENCİ SEÇME UÇUŞLARI
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Europe
ÇANAKKALE MERVE UYSAL 9-B 668.
Türkler ve Müslümanlık
Dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. Kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. Ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz"
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
İSTANBUL’UN FETHİ Recep BOZKURT SLAYTIMIZ SESLİDİR.
,.
DUYURULAR. ÖDÜLLÜ YARIŞMA 1.ÖDÜLLÜ VERGİ KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI. Ödüller: 1.Notbook Bilgisayar 2.Fotoğraf Mak. 3.MP3 Çal. Son Başvuru Tarihi :
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN SEDEN HACISÜLEYMAN.
O AN’LAR… Çamur sayesinde National Geographic fotoğrafçısı Rendy Olson’un Sudan’da çektiği bir ‘o’ an. Sudanlı çocukların ne kadar zor bir yaşam.
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. Osmanlı Devleti’nin Trablusgarp’ta İtalya ile mücadele halinde olması, aşağıdaki savaşlardan hangisinin başlamasında.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
Eğilim Yüzdeleri Tekniği. İncelenen dönemde işletmenin muhasebe, değerleme ve fiyat politikalarındaki değişiklikler, fiyatlar genel düzeyinin yükselmesi.
Duraklama Devri Siyasi Olayları
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
ThinkQuest nedir? ThinkQuest, öğretmenlerin eğitim projelerini kendi sınıf müfredatlarıyla birleştirerek, öğrencilerinin 21. yüzyıla yönelik yetenekler.
GÜZ-IV: OSMANLI DEVLETİ’NİN YIKILIŞININ DIŞ SEBEPLERİ Coğrafi Keşiflerin Osmanlı Devleti’ne Etkisi Ticaret yollarının değişmesi Amerika’dan getirilen altın.
[Hüseyin Nihâl Atsız 7 Aylık iken] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir fotoğraf.] [Atsız’ın Askeri Tıbbiye yıllarına ait bir başka fotoğraf.]
Barış Çalışmaları: Barış ve Medya
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Evlenir misin? ( Hadi Koş Gel… )
Çarpıcı resimlerle ticari olmayan reklamlar…
II. DÜNYA SAVAŞINDA GÜNEY AFRİKA CEPHESİ.  10 Haziran 1940’ta savaşa giren İtalya’nın ilk amacı,güçlü bir donanmaya sahip İngiltere’nin Akdeniz’deki.
İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı Akademik Yılı.
OLAY ÇEVRESİNDE OLUŞAN EDEBİ ESERLERDE YAPI
KARS KALESİ Merkez Kale, İç Kale veya Stadel olarak anılır. M.S yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi'in emri.
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
Türkiye(Anadolu) Selçuklu Devleti
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
Osmanlı Tarihçiliğine ve Tarih Kaynaklarına Genel Bir Bakış
Akademik Yılı Güz Dönemi Sistem Analizi ve Tasarımı I Dersi
UZUN -KISA.
YEMEN TÜRKÜ'SÜ. Yemen Türküsü Yemen'de çatışmada ölen Osmanlı askerleri için yakılmış bir ağıttır. Osmanlı Yemen topraklarını ülkesine kattıktan sonra.
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
GÜNEŞ BASKI Hazırlayan: Zekiye SAYAR – Derya KAYACIK Bursa
Sunum transkripti:

İspanyol Askeri tarihine kısa bir bakış…

Askeri yapılar İspanyol mühendislerinin becerilerini gösterdikleri nesnelerdir. Bu sunumda, bu konudaki en güzel örneklerden biri İbiza kalesinin fotoğrafı vardır. (Gece kulüplerinin karşı tarafında). Kale, Cartagena’lı Philip’in kalesi üzerine inşa edilmiş olup, aynı zamanda Blas de Lezo’nun Perfidious Albion’a karşı muhteşem savaşını kazandığı yerdir.

İbiza adası Akdeniz’deki stratejik konumundan dolayı tarih boyunca askeri ve ticari açıdan önem taşımıştır. Daha sonra II.Felipe adını alacak olan Prens Felipe, 1554’de yeni bir kalenin inşaatını başlatmıştır. Calvi’nin orijinal projesi çok sonraları İtalyan mühendis Fratin tarafından ele alınmıştır. Yapı 18. yüzyıla kadar da önemli bir değişiklik geçirmemiştir.

Fotoğraf...:

KALE BURADA