İŞLETİM SİSTEMLERİ Derya Işık

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletim Sistemleri.
Advertisements

C Programlama Dili AT&T Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis Ritche tarafından UNIX işletim sistemini geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş.
Dr. Yenal ARSLAN Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Bilgi İşlem Daire Başkanı
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
İşletim Sistemlerine Genel Bakış
İşletim Sistemlerine Giriş
Bilgisayar Ağlarına Giriş
İşletİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim sistemi bilgisayar donanımlarının birbirleri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. İşletim sistemi;
Bilgisayara Giriş DERS 4.
İŞLETİM SİSTEMLERİ KONTROL: PROF.DR.ASAF VAROL DÖNE KARAOĞLAN BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ Bilgisayar Öğretmenliği (Gece) - 4.
Microsoft Powerpoint Uygulaması
Copyright © 2003 by Prentice Hall 1 Bilgisayarlar: Bilgi Çağının Araçları Bölüm 3 İşletim Sistemleri: Arka plandaki yazılım.
İŞLETİM SİSTEMLERİ EYLÜL 2012.
İşletim Sistemleri Hazırlayan Hakan YİĞİT.
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
Ankara T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı Bilişim Teknolojileri.
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
Yazılım Gelişimi. Donanım gelişimine paralel olarak süren yazılım gelişimi, son on yılda kayda değer bir ivmelenme ile bilgisayarları, herhangi bir uzmanlık.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
55 CHAPTER SİSTEM YAZILIMI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 5-2 Sistem yazılımı Teknik detayları çözer Kullanıcı, uygulama.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. S.Serkan TAN.
Bilgisayara Giriş Uzm. Murat YAZICI.
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Ders 3 Yazılım Çeşitleri.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
Yazılım, Windows İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Tufan MENGİ.
Bilgisayar Ağlarına Giriş. Tarihsel Gelişim Main- frame OS yoktu Batch Systems (Toplu İşlem) Birden fazla işin arka arkaya çalıştırılması.
ŞEYMA ŞAFAK İŞLETİM SİSTEMLERİ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
YAZILIM Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
YAZILIM.
BTÖ 306 Bilgisayar Ağlarına Giriş Dr. Şirin Karadeniz Çelebi Uluyol.
YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMİ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Ağlar ve Veri İletişimi
Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
Bilgisayar (Computer) Bilgisayar, uzun ve çok karmaşık hesapları bile büyük bir hızla yapabilen, mantıksal (lojik) bağlantılara dayalı karar verip işlem.
İşletim Sistemi İşletim Sisteminin Bileşenleri Bir işletim sistemi, kavramsal olarak, üç grupta toplanabilecek bileşenlerden oluşur: kullanıcı arayüzü.
YAZILIM ÖĞR. GÖR. A. ÇAĞLAR ERKAN. YAZILIM (SOFTWARE) Yazılım, kullanıcıların bilgisayarda işlerini icra etmelerine imkan veren tüm programlara verilen.
BTÖ 306 Bilgisayar Ağlarına Giriş. BTÖ 306 Tarihsel Gelişim Main- frame OS yoktu Batch Systems (Toplu İşlem) Birden fazla işin arka.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cihan AYGÜL
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilgisayar Yazılımları ? ? ? ?
TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ BÖLÜM 2 YAZILIM Doç. Dr. Mehmet ERTAŞ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü 1.
1. HAFTA Giriş, Tarihçe ve Kavramlar
Bilgisayar Ağlarına Giriş
TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü
İşletim Sistemleri.
Neden Linux? Nerelerde Kullanılır?
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İşletim Sistemleri Hazırlayan Hakan YİĞİT.
YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMİ Adem ÇİMEN İşletim Sistemi Nedir
İŞLETİM SİSTEMİ.
Ağ İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
Bilgisayar Ağlarına Giriş
İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilişim Teknolojileri Araçlarında
Bir bilgisayar sisteminin 4 bileşeni vardır;
KERİM KAYA 10/C macOS, her Mac’e hayat veren işletim sistemi. Başka bilgisayarlarda mümkün olmayan şeyleri yapmanızı sağlıyor. Çünkü üzerinde çalıştığı.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Temel Kavramlar Bilgisayar Çalışma Mantığı
Sunum transkripti:

İŞLETİM SİSTEMLERİ Derya Işık 1030710476

İşletim sistemi,bilgisayar donanımı ile kullanıcı programları arasında yer alarak kullanıcıların bilgisayar sisteminden kolayca yararlanabilmelerini sağlayan sistem yazılımı olarak tanımlanır. Görevleri: ●Verilen işlemleri belirli bir sırada ve zamanda uygulamasını sağlar. ●Bellekle ilgili denetleme ve organizasyonu yapar.Belleğin dolu veya boş kısımlarını kontrol ederek,işlemler için gerekli belleği ayırır ve işlem bitince bu belleği boşaltır. ●Bilgisayar ile çevre birimleri arasında veri alışverişini sağlar.(mouse,keyboard gibi)

Özelliklerine Göre İşletim Sistemlerinin Sınıflandırılması a)Tek Kullanıcılı sistemlerde kullanılan işletim sistemi: Kullanıcının tek bir program ile çalışmasına izin veren sistem yazılımlarıdır. b)Tek Kullanıcı İle Çoklu Programlama Yapan Sistemler : Tek Kullanıcıya aynı anda birden fazla programla çalışmasını sağlayan sistem programlarıdır. c)Çok Kullanıcılı Ve Çoklu Programlama Yapabilen Sistemler : Network çalışma prensiplerinde anlatıldığı üzere birçok terminal kullanıcısı aynı anda birbirinden çok programa ulaşıp , çalışabilmesini sağlayan işletim sistemi programlarıdır.

Başlıca işletim sistemleri MS Dos Linux Mac OS Windows Unix Vista

MS Dos İşletim Sistemi Disk Operating System (kısaca DOS) bilgisayarlar için ufak ve basit bir işletim sistemi türü olup Microsoft firması tarafından geliştirilmiş eski bir işletim sistemidir. Windows üretildikten sonra unutulmuş ve şu anda sadece format atarken ya da dosya kurtarırken kullanılmaktadır.

Mac OS İşletim Sistemi Macintosh işletim Sistemi, kısaca Mac OS, Apple firması tarafından piyasaya sürülen işletim sistemi ailesidir.

Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows, 1981 yılında eski MS-DOS işletim sistemi üzerine IBM PC eklentisi yapılarak piyasaya sürülmüştür. İlk olarak 1985 yılında yayımlanan Windows, kişisel bilgisayarların iş dünyasına hakim olmuştur. Windows XP ile başlayarak tüm modern versiyonları Windows NT çekirdeği üzerine kurulmuştur.

Unix İşletim Sistemi UNIX, 1969 yılında, Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından Bell Laboratuvarları'nda geliştirilmiş, çok kullanıcılı, çok görevli yapıyı destekleyen bir bilgisayar işletim sistemidir.

Linux İşletim Sistemi Linux, serbestçe dağıtılabilen, çok görevli, çok kullanıcılı UNIX işletim sistemi türevidir. Linux, İnternet üzerinde ilgili ve meraklı birçok kişi tarafından ortak olarak geliştirilmekte olan ve başta IBM-PC uyumlu kişisel bilgisayarlar olmak üzere birçok platformda çalışabilen ve herhangi bir maliyeti olmayan bir işletim sistemidir.