Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Meriç Belediyeler Birliği
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi’ İstanbul Kalkınma Ajansı, ‘Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma’ Mali Destek Programı.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Development of Tools and Guidelines for the Promotion of the Sustainable Urban Wastewater Treatment and Reuse in the Agricultural Production in the Mediterranean.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KARST SU KAYNAKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 OCAK-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 10 Mart 2015 Ankara.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
Katı Atıklar Ders Sunuş Konuları
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
İLLER BANKASI.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 04 Aralık 2013, Bursa İklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi ve uyum.
SUNUM İÇERİĞİ Şubenin Görevleri Mevzuat Çalışmaları Projeler.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MARMARA DENİZİ KİRLİLİK RAPORU
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
Su Yönetiminde STK’lar ile İşbirliği Çalıştayı 19 Temmuz 2012.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MERKEZİN AMACI SPORDA PERFORMANS VE HAREKET ANALİZİ İLE İLGİLİ ALANLARDA DİSİPLİNLERARASI (TıP VE MÜHENDISLIK) KOORDINASYONU SAĞLAYARAK, BILIMSEL VE.
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Proje Gezisi İzlenimleri
2016 Mart – 2017 Temmuz deuder.org.tr.
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARLARINDAKİ SÜREÇ YÖNETİMİ
Sunum transkripti:

Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) Tınaztepe Kampüsü, 35160 Buca / İZMİR Tel : 0.232. 412 70 96 Faks: 0.232.453 11 43 http://web.deu.edu.tr/cevmer

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi ÇEVMER Organizasyon Şeması

Vizyon İnsanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını korumayı hedef alan uzmanlaşmış deneyimli kadrolar oluşturarak, çok bileşenli (disiplinler arası) çevre sorunlarına, sürdürülebilir çözümler üreten ve uygulanmasını sağlayan, izleyen; yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte kalkınma hedefleriyle uyumlu plan ve projeler üreten bu bağlamda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin iç ve dış dinamizmine katkıda bulunan, aynı zamanda bundan yararlanan bir “Mükemmeliyet Merkezi” haline gelmek ÇEVMER’in vizyonudur. 2009

Misyon Sınır tanımayan ve yaşamı tehdit eden çevre sorunlarının çözüm yöntemlerini, sürdürülebilirlik felsefesiyle uyumlu, çok bileşenli (disiplinler arası) yaklaşımlarla araştırmak, geliştirmek, bunların yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte uygulamaya konmasını sağlayarak toplum yararını ön planda tutan çalışmalar yapmak ÇEVMER’in misyonudur. 2009

ÇEVMER Hakkında ÇEVMER 1991 yılında kurulmuştur, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) çevre alanında ulusal ve uluslararası düzeyde teknik ve bilimsel araştırmalar yapması hedeflenmiştir. ÇEVMER Yönetim Kurulu DEÜ bünyesindeki çoklu disiplinlerden oluşmuştur.Yönetim Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi Dekanıdır. Yönetim Kurulu Üyelikleri Dağılımı aşağıdaki gibidir. Çevre Mühendisliği Bölümünden (üç üye) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsünden (bir üye) Tıp Fakültesinden (bir üye) İktisat Fakültesinden (bir üye) Hukuk Fakültesinden (bir üye) 2009

Görevleri Çevre alanında disiplinlerarası bilimsel araştırmaları ve teknolojik uygulamaları koordine etmek; Çevresel problemlerin çözümü için yöntem ve metot geliştirmek; Ulusal ve uluslararası üniversite ve enstitülerle konusundaki çalışmalar için işbirliği yapmak; Seminer, workshop, konferans ve eğitim kursları düzenlemek yayınlar yapmak; Mühendislik projeleri yapmak ve bu konularda danışmanlıklar yürütmek. 2009

İlgi alanları Su kaynakları ve su kalite yönetimi Su temini ve arıtma çalışmaları Atıksu toplama, arıtma ve deşarjı Katı atık yönetimi Hava Kalitesi Yönetimi Çevre Kaynakları Yönetimi 2009

2009 öncesi yapılan çeşitli projeler ve eğitim hizmetleri İzmir Körfezi ve Tahtalı Havzasında Nutrient yüklemelerinin entegre modellemesi, Türkiye 2009

2009 öncesi yapılan çeşitli projeler ve eğitim hizmetleri Türk Çevre Yasalarının geliştirilmesi ve Uygulanması için kapasite iyileştirilmesi çalışması AKOKS Mühendislik Şirketine teknik danışmanlık EGEBIYOTEK Mühendislik Şirketi ile çalışmalar Manisa Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi Planlama ve İnşası Kontrollük ve Danışmanlık Çalışması Denizli Belediyesi için Katı Atık Tesislerinin Yapımı ve Ekibin Eğitimi Danışmanlık Projesi Biyolojik reaktörde organik madde, askıda katı madde ve nutrient giderimi Ege Bölgesinde Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde karasu probleminin alternatif çözümleri projesi Coca-cola fabrikalarının Çevre Yönetimi konularında danışmanlık Özgün Çevre Mühendislik Şirketine Danışmanlık Dalan Kimyasal Arıtma tesisi için arıtılabilirlik çalışması Gediz Nehri ve Mansabı Projesi TEKNOPARK A.Ş. İçin teknik danışmanlık 2009

2009 öncesi yapılan çeşitli projeler ve eğitim hizmetleri Institutional Support Systems for Sustainable Local Management of Irrigation in Water-Short Basins Proje; International Water Management Institute (IWMI), ve German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ) ile hazırlanmıştır. Projede dört ülke sahası incelemeye alınmıştır. Bunlar, South Africa, Mexico, Morocco and Turkey, 1999 - 2000. “Base-Line Study for TUPRAG – Efemçukuru Gold Mining Area” (Efemçukuru altın madeni için mevcut durum çalışması) Proje TUPRAG Mining Company için hazırlanmıştır, 1999. 2009

Bilimsel Aktiviteler Dördüncü Ulusal Deniz ve Kıyı Alanları Yönetimi Konferansı, Kasım. 5-8, 2002, Izmir. İkinci Uluslar arası Deniz Deşarj Sistemleri Konferansı (Second International Conference on Marine Waste Water Discharges Outfalls-MWWD 2002), Eylül 16 – 20, 2002, İstanbul. İkinci Ulusal Katı Atık Kongresi, Mayıs 7 – 9 2003, İzmir. 2009

Bilimsel Aktiviteler Birinci Ulusal Katı Atık Kongresi, Nisan 18 - 21 2001, İzmir. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu, Ocak 18 - 20 2001, İzmir. Atıksu Arıtma Tesisleri Tasarım ve İşletim Esasları Kursları: I – 1998 II – 2001 III - 2004 2009