Bilinen adıyla 2014 Türkiye Cumhuriyeti yerel seçimleri, resmî adıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BURSA İLİ YEREL YÖNETİMLER
Advertisements

BASIN TOPLANTISI 2014 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Usulsuzlükler, Hukuk-Dışı Uygulamalar 6 Nisan Kent Oteli.
TÜRKİYE KAMU – SEN TÜRK EĞİTİM – SEN KOCAELİ 1 NOLU ŞUBE 2010 – 2013 DÖNEMİ DENETLEME RAPORU.
SEÇİM GÜNÜ. SEÇİM GÜNÜ SEÇİM GÜNÜ SANDIK KURULU, OY VERMEYE BAŞLANMASINDAN BİR SAAT ÖNCE OLUŞTURULUR. SANDIK KURULU PARTİ ÜYESİ YOKSA YEDEK, YOKSA.
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
Türkiye’de Kadın ve Siyaset Kamuoyu Araştırması
ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ
AĞUSTOS 2013 TÜRKİYE’NİN NABZI “STRATEJİK OY VERME DAVRANIŞI” Prof. Dr
Siyaset Bilimine Giriş
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
SUNUŞ PLANI: A) Genel Mevzuat B) Genel Durum C) Seçim Takvimi D) Seçim Dönemi E) Önceki Dönemlerde Meydana Gelen Olaylar F) Talepler.
30 MART 2014 MAHALL İ İ DARELER GENEL SEÇ İ M İ ALADA Ğ İ LÇES İ SEÇ İ M SONUÇLARI.
ŞİKAYET ŞİKAYET; Şikayet, kütüklerin düzenlenmesi ile görevli ilçe seçim kurulu başkanlar ile, kütüklerin düzenlenmesine memur edilen sair kimselerin.
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
Kadın Parlamenterlere Yönelik İhtiyaç Analizi UNDP Türkiye Türkiye’de Kadının Yerel Siyasete Katılımı.
2014 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 29 ARALIK 2014.
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ 2014 HUKUK ve SEÇİM İŞLERİNDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI BÜLENT TEZCAN.
MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ
SEÇİM SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETİN HARMAN YERİ SİYASETİN HARMAN YERİ BÜTÜN EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALACAĞIMIZ.
Yerel Seçim çalışması ve Sonuçları. YEREL SEÇ İ M ÇALIŞMALRI NASIL YÜRÜTÜLÜR? 1. Seçim strateji merkezinin kurulması 2. Seçim bürolarının kurulması 3.
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ 18 MART 2011 AMASYA.
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
DEMOKRASİ EĞİTİMİ VE OKUL MECLİSİ YÖNERGESİ Alican GÖZEY
Sınıf etkinliklerine katılım ve görev paylaşımı
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
AD:AYŞEGÜL SOYAD:ARI NO: MART 2014 BOR YEREL SEÇİM SONUÇLARI Mahalle / KöyAK PARTİSAADETCHPMHP ACIGÖL MAH BAĞDÜZ MAH
MUT MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OY İSTATİSTİKLERİ
MAHALLİ İDARELER YEREL SEÇİMLERİ KONYA EREĞLİ SEÇİM BÖLGESİ.
30 Mart Mahalli İdareler Seçim Sonuçları İncelemesi.
Seçim kampanyası nasıl yürütülür? EEkip oluşturma  kamuoyu araştırmalarının yapılması SSeçim konvoyunun örgütlenmesi SSeçim otobüsünün hazırlanması.
BŞB’leri Diğer belediyeler Köyler
KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL Karar verdiğinde kuşatılmış olabilirsin...
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
ŞIRNAK/ CİZRE. ŞIRNAK Şırnak is not crowded. Şırnak has a lot of mountains. Şırnak is sought east of Turkey.
YEREL SEÇİMLER Sandık Seçmen Listesind e Yazılı Seçmenl erin Sayısı Oy Kullanan Seçmen Sayısı Geçerli Oy Pusulala rının Toplamı AK PARTİ CHPMHP.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
AĞRI/PATNOS 1 Ağrı- Patnos Patnos is a district of Ağrı İt is the most grow up district in Ağrı İt is the most crowd in Ağrı 2.
2014 YEREL SEÇİMLERİ 2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI.
INFORMATICS Mezitli seçim sonuçları. Sandık Seçmen L. Y. S. S. oy kullanan s.s. geçerli oy p.t.KatılımGeçerli o.AK PARTİCHPMHPAKP O.CHP OMHP O. 75.YIL.
2007 GENEL SEÇİMLERİ Hazırlayanlar – Hilmi AKYEL
VESTEL YEREL MEDYA SUNUMU
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÇAY İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI. Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca.
YEREL SEÇİMLER Yerel yönetimlerin kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İNSANLAR VE YÖNETİM.
SOSYAL BİLGİLER.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
B u s l a y d a ş i r k e t a m b l e m i n i z i e k l e m e k i ç i n E k l e m e n ü s ü n d e n " R e s i m ” i s e ç i n A m b l e m d o s y a.
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
OY VERME YERİ, BAŞLAMA VE BİTİŞ ZAMANI 1. Oy verme işlemleri 12 Temmuz 2016 Salı günü saat 09:00'da Üniversitemiz Kültür Merkezi'nde başlayacak olup, saat.
SANDIK KURULU ÜYESİ ve MÜŞAHİT EĞİTİM SUNUMU
SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
TÜRKİYE REFERANDUMA GİDERKEN ARAŞTIRMASI
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Bilinen adıyla 2014 Türkiye Cumhuriyeti yerel seçimleri, resmî adıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimlerin belirlendiği bir seçimdir. Bu seçim 5 yılda bir yapılır.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde bir sandıkta kullanılacak oy sayısı YSK tarafından 320 olarak belirlenmişti. Nüfusu 400'ü geçmeyen köylerde de bu uygulama geçerli oldu. Uygulamaya neden olarak ise yurt genelindeki sandık alanlarının yetersiz olması gösterildi. Türkiye genelinde oy kullanan seçmen sayısı 52 milyon 695 bin 831 olup, il ve ilçelerde 194 bin 310 sandıkta oy kullanacağı açıklandı. Mahallelerde 48 milyon 55 bin 316 seçmen, 169 bin 213 sandıkta; beldelerde 820 bin 194 seçmen, 3 bin 379 sandıkta ve köylerde 3 milyon 820 bin 321 seçmen, 21 bin 718 sandıkta seçmenin oy kullanabileceği belirlendi. Ancak YSK tarafından açıklanan bu rakamlara, cezaevlerinde kurulacak seçim sandıklarının dahil olmadığı açıklandı.

 Her ilde açık hava toplantıları ve mitingleri  Ev ziyaretleri  Aday ziyaretleri  Salon toplantıları  Seçim arabalarının müzik eşliğindeki şehiriçi turları  Seçim strateji merkezinin kurulması  Seçim bürolarının kurulması  Şehirleri parti bayraklarıyla donatmak  Partiye özgü seçim sloganları

 Basın bülteni  Basın dosyası  Medya ve gündem takibi  Adayın tartışma programlarına katılımı  Mitinglerde gazete ve kanalların çekim yapması

Ben seçim sonuçlarını Burdur’un Tefenni ilçesinde inceledim. Burada AKP ve MHP’nin oyları birbirine oldukça yakındır.

Gelin birde Tefenni’deki katılım oranını inceleyelim.

Sonuçlar bu şekilde. Tefenni’deki katılım oranı %94’ün altında olmaması her ne kadar sevindirici olsa da bir dahaki seçimlerde her bireyin oy hakkını kullanmalarını diliyorum. TEŞEKKÜRLER Nimet ACAR