Ali Berk ÖZAYTEKİN Burak Nafiz BAYINDIR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Etik Günü Göktuğ Kubat 4-C 414 Göktuğ Kubat.
Advertisements

Zinde İSG Etiği DRUZ.
Felsefenin Neliği Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Kamu Yönetimi Etiği Personel Genel Müdürlüğü Ahmet DÜZGÜN
Sosyalleşme & Sosyal Ahlak
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
DÜNYA FELSEFE GÜNÜ.
MANTIK Mantığın Konusu.
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
MESLEK ETİĞİ Öğr. Gör. Alev UYSAL.
Özel Alan Çevirileri II Yrd.Doç.Dr.Betül Parlak
MESLEKİ ETİK Çevre Etiği Prof.Dr. Fatih M. Botsalı MK MK
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
TELİF HAKLARI VE BİLİŞİM HUKUKU
ETİK NEDİR?.
Siyaset ve Etik Ergun V. Taşdemiroğlu Burak Ödev Yekta Doğan
TÜRKÇE / Sözcükte Anlam
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE. İlkeler-Değerler Vizyon Yol gösterici olarak çalışanları; kurumun düzeni, güvenliği ve gelişimine uygun davranışlara teşvik.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
TÜRKÇE / Paragrafın Anlam Yönü
ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK
1 Kelime Uygulama Sunumu - 76 Bu sunumdaki kelimeler… Gesture To gift To gild To give To gibbet
Hazırlayan:Ahmet DEMiR
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
Etik ve Ahlak.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
AHLAK NEDİR?.
Etik, bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan ortak yaşamı mümkün kılan ahlaki açıdan doğru - yanlış ya da iyi – kötü gibi terimleri içinde.
SANAT(ESTETİK)FELSEFESİ
ETİK SÖZLEŞME.
İTİKADÎ MEZHEPLER İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar arasında itikadi konularda herhangi bir şüphe ve farklı düşünce bulunmuyordu.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
ARAŞTIRMA ETİĞİ.
YAPILARINA GÖRE FİİLLER TÜRKÇE / ZARFLAR (BELİRTEÇLER) Eren TAŞKAYA
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYETİ
İŞ ETİĞİ VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ETİK ALGILARINI ÖLÇMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
Yeni İletişim Teknolojileri ve Etik
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
IV. Ünite Ahlak Felsefesi ETİK.
Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde.
Vergi Denetiminde Şüphecilik ve Mesleki Yargı
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
20. KÖKENKÖKEN “Etik” terimi Yunanca ethos "töre" sözcüğünden türemiştir. Ancak tarihi süreç içerisinde töre sözcüğünden farklı anlamda kullanılmaya.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
THE PROJECT SPORT AND US “Non-OLYMPIC GAMES”. FIVE STONES.
ATEİZM – AGNOSTİSİZM. Tanrı’nın Varlığını Reddedenler Tanrının varlığını reddeden görüşlere ateizm, kişilere de ateist denir. Ateizm, inançsızlığı ve.
DEONTOLOJİ Eski Yunanca “deontos” “gereklilik, zorunluluk”
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü BSÖ 103 BASKETBOL (2 2) Prof. Dr. Fehmi TUNCEL.
Sosyal Hizmet Etiği Dersine Giriş Etik Nedir Ne Değildir?
YONT221 KAMU YÖNETİMİNDE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ KAMU YÖNETİMİNDE ETİK Araştırma Görevlisi Ph.D. Mehmet Necati Cizrelioğulları.
ARAŞTIRMA ETİĞİ Doç. Dr. Ender DURUALP.
Ben Sana Geldim Mevlânâ Translated By; Nilüfer Dursun
Batı’yı Aydınlatan İslam Düşünürü
Elealı Zenon Sofistler Septikler
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMİ
ETİK DEĞERLER SUNUMU
Test 1.
Etik TANIMI ETİK, KİŞİNİN DAVRANIŞLARINI TEMEL ALAN AHLAK İLKELERİNİN TÜMÜDÜR. ETİK, İNSANLARA İŞLERİN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BELERLEMEDE YARDIMCI.
Etik TANIMI ETİK, KİŞİNİN DAVRANIŞLARINI TEMEL ALAN AHLAK İLKELERİNİN TÜMÜDÜR. ETİK, İNSANLARA İŞLERİN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BELERLEMEDE YARDIMCI.
Effects of phobias on people Cankaya University International Trade Prepared by: Nazlıcan Tek
İNSAN HAKLARI ALANINDA GEÇEN TEMEL KAVRAMLAR «İNSAN HAKLARI KAVRAMI» Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
Sunum transkripti:

Ali Berk ÖZAYTEKİN Burak Nafiz BAYINDIR BİLİM VE ETİK Ali Berk ÖZAYTEKİN Burak Nafiz BAYINDIR

ETİK NEDİR? Etik terimi Yunanca ethos yani "töre" sözcüğünden türemiştir. Etik doğruyu ve yanlışı ahlaki açıdan değerlendiren bilim dalıdır.

Etik Bilim Nasıl Olmalıdır? Etik bilim, doğru bilimdir. Doğru bilim 4 ilkede sağlanabilir. Bu ilkeler; evrensellik, saydamlık, çıkarsızlık ve kuşkuculuktur. ->Evrensellik ->Saydamlık ->Çıkarsızlık ->Kuşkuculuk

Evrensellik “Üniversalizm” yani evrenselcilik, herhangi bir bilimsel gelişme ya da sanat yapıtında ulusal bağlara bağlı kalmadan, tüm dünyanın ortak sahibi sayıldığı anlayıştır.

Saydamlık Bilimde saydamlık, bilimsel araştırmaların herkesin görebileceği açık bir şekilde yapılması yani gizli saklı olmamasını destekleyen, ve bu araştırmaların üçüncü şahıslar tarafından rahatça incelenip denetlenebilecek bir yapıda olmasını şart koşan bir ilkedir.

Çıkarsızlık Çıkarsız olmak tüm hayatta olduğu gibi bilimde de şart olan bir anlayıştır. Siyasi, maddi ya da çıkarlar da dahil olmak üzere, her bilim insanının ilk felsefesi saf bilimi uygulamak olmalıdır. İçinde en ufak bir kişisel çıkar barındıran her bilim hareketi, kesinlikle etik olamaz.

Kuşkuculuk Kuşkuculuk, ya da diğer adlarıyla; septisizm, skeptisizm veya şüphecilik, her bilgiyi kuşkuyla karşılayan gelen bilgilerin temellerini ve kesinliklerini irdeleyen ve aynı zamanda insan aklının kesin bir bilgiye ulaşamayacağını yani; doğruya erişilse bile her daim şüphe ile bakınılacağını, mutlağa ulaşmanın imkansız olduğunu destekleyen bir düşünce tarzıdır.

Man is an animal with primary instincts of survival Man is an animal with primary instincts of survival. Consequently his ingenuity has developed first and his soul afterwards. The progress of science is far ahead of man's ethical behavior. Charlie Chaplin

Dinlediğiniz için teşekkürler