T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CUMHURİYETİN GETİRDİKLERİ
Advertisements

Laiklik Laiklik yalnızca devlet ve dinin birbirinden ayrılması anlamına gelmez ayrıca eğitim, kültür ve yasama alanlarının da dinden bağımsız olması.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Yakup Sebuktekin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf (İ
KAZANIMLAR 11. Laiklik ilkesinin devlet yönetimi, hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişimlerden yola çıkarak bu ilkenin.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
ABBAS AKAN ERKUL KOLEJİ
Öğrt: İHSAN DURAK.
SINIF:5-d OKUL: İHLAS İ.Ö.O
Özboyacı İlköğretim Okulu
Atatürk İlkeleri Atatürk İlkelerinin amacı
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
Erkan AĞRİKLİ Tarih Öğretmeni
İNKILAP NE DEMEKTİR ?   Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform demektir. 
MİLLİYETÇİLİK “MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK” esası üzerine kuruludur. İnsanların “BİRLİKTE YAŞAMASI” ‘nı arzu eder. Dil,Irk ve Vatan Birliği ‘nin etrafında.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
18.YIL TARİH KONU TEKRARI.
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
İLKE VE İNKILAPLARIN EŞLEŞTİRİLMESİ
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
ATATÜRK İLKELERİ 1-Cumhuriyetçilik 2-Milliyetçilik 3-Halkçılık
1924 ANAYASASI.
SOSYAL BİLGİLER GENEL TEKRAR SUNUSU
ATATÜRK İLKELERİ.
ATATÜRK İLKELERİ.
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
ATATÜRK İLKELERİ. ATATÜRK İLKELERİ 1- Cumhuriyetçilik 2- Millîyetçilik 3- Halkçılık 4- Devletçilik 5- Lâiklik 6- İnkılapçılık.
SALTANATIN KALDIRILMASI
Benim naçiz vücudum elbet bir gün kara toprak olacaktır
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
SOSYAL BİLGİLER KONU TARAMA SORULARI
Çalışma 5 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
ÜNİTE:2.ADIM ADIM TÜRKİYE
ATATÜRK'ÜN ÖNDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞENLER.
ATATÜRK’ün İLKELERİ.
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
SİYASİ HUKUKİ EĞİTİM ve KÜLTÜR TOPLUMSAL EKONOMİ
Siyasal Alanda Yapılan Devrimler
Atatürk ilkeleri.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
Salih Zeki Anadolu Lisesi
Çalışma soruları 4. ders. Aşağıdakilerden hangisi hukukta laikleşmenin gerekçelerinden değildir? A. Mecelle’nin yetersiz olması B. Dinsel hukukun gayrimüslimlere.
HANGİ İLKEYİM? MUSTAFA TONBUL BOZKURT ORTAOKULU HANGİ ALANDAYIM?
Ait Ders çalışma soruları.
ATATÜRK İLKELERİ YARD. DOÇ. DR. V. SEFA FUAT HEKİMOĞLU OKT. ADNAN MUHACİR OKT. SEDAT GENCER 13. HAFTA.
ATATÜRKÇÜLÜK VE ATATÜRK İLKELERİ
5.ÜNİTE: ATATÜRKÇÜLÜK ATATÜRK İLKELERİ KAZANIM TESTİ
ATATÜRK İLKELERİ.
DIŞ POLİTİKA ve ATATÜRK İLKELERİ
ATATÜRK’ÜN İLKELERİ.
ATATÜRKÇÜLÜK ÜNİTESİ TEST SUNU
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
demokrasinin temel ilkeleri
ATATÜRK İLKELERİ.
Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Yapılan İnkılaplar
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
Atatürk’ün Hayatı Hazırlayan: Ad SOYAD.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Atatürk ‘ÜN İlke İnkIlaplarI
ATATÜRK İLKELERİ
1982 TARİHLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI’NDA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
1 ATATÜRK’ÜN İLKELERİ 2 1. Cumhuriyetçilik Cumhuriyet bir devlet biçimidir. Geniş manası ile halkın kendi kendisini yönelmesidir. Cumhuriyet, devlet.
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
Sunum transkripti:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK Halkçılık, halkın halk tarafından halk için idaresidir. Halkçılıkta asıl önemli olan; halkın kendi kendini demokrasiye uygun olarak yönetmesidir.

HALKÇILIK Eşitlik Halkın kendi kendini yönetmesi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK HALKÇILIK Eşitlik Halkın kendi kendini yönetmesi Devletin halkına hizmet etmesi Devletin halkı arasında ayrım yapmaması

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK «Bugün haklı olarak övünebileceğimiz bütün başarının sırrı, Yeni Türk Devleti’ nin yapısındandır. Gerçekten Türkiye Devleti’nin dayandığı esaslar, nitelik bakımından kendinden önceki tarihi kuruluşların esaslarından başkadır. Bunu bir kelime ile ifade etmek gerekirse diyebiliriz ki Yeni Türkiye Devleti, bir halk devletidir, halkın devletidir.»

HALKÇILIK İLKESİNİN DİĞER İLKELERLE İLİŞKİSİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK HALKÇILIK İLKESİNİN DİĞER İLKELERLE İLİŞKİSİ Halkçılık, halkın kendi kendisini yönetmesini ister. Bu nedenle Cumhuriyetçilik ile ilgilidir. Cumhuriyetçilik Halkçılık, toplumda yardımlaşmayı destekler. Herkes, devlet hizmetlerinden yararlanma hakkına sahiptir. Milliyetçilik

Halkçılık ilkesinde milletin egemenliği esastır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK Halkçılık ilkesinde milletin egemenliği esastır. «Bizim bakış açımız gücün, erkin egemenliğin, yönetimin doğrudan doğruya halka verilmesidir, halkın elinde bulundurulmasıdır.»

Halkçılık eşitliği öngörür. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK Halkçılık eşitliği öngörür. Halkçılık ilkesinde sınıf, zümre gibi ayrım yoktur. Sınıf mücadelesini reddeder. Halkçılıkta halkın yararı esastır.

YAPILAN İNKILAPLAR Cumhuriyetin ilanı Medeni Kanun’un kabulü T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK YAPILAN İNKILAPLAR Cumhuriyetin ilanı Medeni Kanun’un kabulü Kadınlara siyasal hakların verilmesi Soyadı Kanunu’nun kabulü

YAPILAN İNKILAPLAR Lâkap ve unvanların kaldırılması T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK YAPILAN İNKILAPLAR Lâkap ve unvanların kaldırılması Kılık Kıyafet Kanunu’nun kabulü Aşar Vergisi’ nin kaldırılması Azınlıkların Türk Vatandaşı olarak kabul edilmesi

TEMEL ESASLAR Milli egemenlik Halkın yararı Kanun önünde eşitlik T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK TEMEL ESASLAR Milli egemenlik Halkın yararı Kanun önünde eşitlik Sınıf, grup, zümre ayrımı olmaması Kadınlara haklar verilmesi Sosyal dayanışma

Halkçılık, milletin çıkarına ve yararına bir siyaset izlenmesidir. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK ! SONUÇ Halkçılık, milletin çıkarına ve yararına bir siyaset izlenmesidir. Halkçılık ilkesi; millî egemenlik, eşitlik ve adalet kavramlarını destekler.