PROGLAMLAMA NEDİR Genel olarak programlama ; Kullanıcıların istekleri karşılayacak Muhasebe stok, oyun İşletim Sistemi gibi programlama oluşturacak alt.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ayrık Yapılar Algoritma Analizi.
Advertisements

ALGORİTMA BULUNMASI
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI.
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMALARI.
Hakem / İzleyici Değerlendirme ve İzleme Raporlarının Elektronik İmza ile Gönderilmesi
 Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bilgasayarlar günümüzde yaşamamızın kaçınılmaz birer parçası haline gelmiştir.Akıllı cep telefonlarımızla ülkelerin beybini.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Bilgisayar Yapısı-Genel
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
ALGORİTMA ve PROGRAMLAMA
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMANIN TEMEL İLKELERİ GENEL BİR BAKIŞ
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
 Yazılım bir teknoloji terimidir. Bilgisayarı oluşturan donanım parçalarını yöneten hem de kullanıcıların işlerini yapmak için gerekli olan komutlar.
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
2.SINIF OKUL HEYECANIM < 2. BÖLÜM >.
NESNEYE-YÖNELİK PROGRAMLAMA
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
Scratch programı eğlenceli bir ortamda resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar.
Programlama Dili nedir? Programlama Dili nedir?. Programlama Dili: Programcının bir bilgisayara ne yapmasını istedi ğ ini anlatmasının standartlaştırılmış.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
ALGORİTMA.
Aydın’dan 07.30’da servisle İzmir’e sonra İtanbul’a gittim.198tl İzmir İstanbul gidiş-dönüş uçak bileti ücreti ödedim. 499 euro ile konaklama giriş-dönüş.
TEK Mİ ÇİFT Mİ? TOPLA YA DA ÇIKAR.
PHP Programlama Dili GİRİŞ.
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Programlamaya Giriş 1. Verileri İşleyerek Özet bilgiler şekline sokabilen, bu veri ve bilgileri yüksek kapasitelerde saklayıp başka ortamlara iletebilen.
PROGRAMLAMA NEDİR?. Genel olarak programlama : Kulanıcıların isteklerinin karşılayacak muhasebe, stok, oyun işletim sistemi gibi programlamaya oluşturacak.
PROGRAMLAMA Doç.Dr. Murat ÇAKIROĞLU 2015 – 2016 Güz Dönemi Kredi : 3+1
 Algoritma bir uygulamanın, işin oluşun işlem basamaklarının teker teker yazarak çözümleme ve sonucuna varmada izlenecek yoldur. Algoritma programcılık.
PROGRAMLAMA NEDİR? GENEL OLARAK PROGRAMLAMA ;. Kullanıcıların isteklerini karşılayacak muhasebe, Stok, oyun, işletim sistemi gibi programları oluşturacak.
PROGRAMLAMA NEDİR ? GENEL PROGRAMLAMA. PROGRAMLAMA NEDİR?  Kullanıcıların isteklerini karşılayacak muhasebe stok,oyun, işletim sistemi gibi programları.
Python Programlama Dilini Oyun Oynayarak Öğreniyorum
TAŞITLARIMIZ
 Genel olarak progamlama kulanıcıların istekleri karşılayacak muhasebe Stok,oyun,işletim sitemi gibi progamlama oluşturulacak alt yapı (Kodları) hazırlamaktır.Yani.
ALGORİTMA VE AKIŞ ÇİZELGELERİ
Programlama Araçları ve Programlama Yapısı
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
SİSTEM VE YAZILIM Bilgisayar sistemleri donanım, yazılım ve bunları işletmek üzere gerekli işlemlerden oluşur. Yazılım, bilgisayar sistemlerinin bir bileşeni.
Bilgisayar Yazılımları ? ? ? ?
Yapay Zeka Desteği ile Parfüm Öneri Sistemi
PROGRAMLAMA NEDİR? Kullanıcıların isteklerini karşılayacak alt yapıyı(kodları) hazırlamaktır.
1- YEREL ALAN AĞI - LAN 2-GENİŞ ALAN AĞI - WAN
Ders 2 Algoritma İfade Şekilleri
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Mehmet Akif TURAN Veri Tabanı otobüs.
Bilgisayar Programlama
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Maliyet Tasarrufu ve Güvenli Baskı
T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ – 2 DERSİ ALGORİTMALAR.
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
ALGORİTMA VE AKIŞ ŞEMASI
TRAFİK.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
ALGORİTMA NEDİR? İlkokul öğrencileri için Programlamanın temel kavramları ŞEYDA Topaktaş.
HAVA K İ RL İ L İĞİ. BGHKJ GTÖYJÖF.
Tamsayılı Doğrusal Programlama Algoritmaları
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMA VE KODLAMAYA GİRİŞ
PROBLEM ÇÖZME VE ALGORİTMA
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
ALGORİTMALAR VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
KODLAMA ve BECERİLER Dr. Osman EROL.
Sunum transkripti:

PROGLAMLAMA NEDİR Genel olarak programlama ; Kullanıcıların istekleri karşılayacak Muhasebe stok, oyun İşletim Sistemi gibi programlama oluşturacak alt yapıyı (Kodları)hazırlamaktır.

DEVAM  Yani programlama bilgisayırımıza istediklermizi yaptırabilmemiz ve bilgisayarımız ile aynı dili konuşabilmemiz için gereklidir

ALGORİTMA NEDİR  Algoritma bir uygularmanın, işin, oluşan vb, işlem basamaklarını teker teker yazarak çözümleme ve sonuca varmada izlenecek yoldur., alguritma programlacılık acısından önemli bir olaydır. Scratch programında da farkında olmadan algoritmalar kuracaksınız 

 Algoritmaya örnegi Problem:Elazıg’dan istanbul’a gitmemek icin bİr algoritma oluşturan burada öyle bir algoritma oluşturacaksız ki algoritmanın sonunda istanbul ‘da olacaksınız

 1.YOL  1.adım:Evden çıkarım  2.adım:Otagara giderim  3.adım:İstanbul’a bilet alırım  4.adım: Otobüse binerim  5.adım:18-19 saat yolculuk yaparım  6.adım İstanbul’a varırım

 2.YOL  1.adım:Evden çıkarım  2.adım:Hava alanına giderim  3.adım:İstanbul’a bilet alırım  4.adım:Uçağa binerim  5.adım:2 saat yolculuk yaparım  6.adım:İstanbul’a binerim