MOMO.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
Advertisements

ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
Eski zamanlarda adına hatıra defteri denen bir oluşum vardı
ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Çalışan Annenin İş Yaşamında Giyimi
SUNUM.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Eğer, önüne koyduğun her türlü her türlü yemeği yiyen ve annesinin yaptığı gibi güzel olmasa bile, hiç şikayet etmeyen birini arıyorsan...
P a z a r S a b a h l a r ı.
BİLMECELER.
Karakterim Keloğlan Çoğu zaman güldürü öğeleri taşır. Kurnazlığı ve bahtı temsil eder. Zor durumlardan aklı ve şansı sayesinde kurtulur.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
TÜRKÇE / Anlatım Teknikleri
Hızlı yürüyüşlere başlayınız.
ZIT ANLAMLI SÖZCÜKLER.
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
EŞ ANLAMLI (ANLAMDAŞ)KELİMELER
EŞ & ZIT (KARŞIT) VE EŞ SESLİ KELİMELER
Saygılı Olma Konusunda...
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
TÜRKÇE SIFAT (ÖN AD).
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
BİLMECELER.
Kadın erkeğe karşı....
İlk Öyküm.
ZARF (BELİRTEÇ).
Ali Barsal 5N 1K Anne ne çok soru soruyorsun aklım karıştı ya…
RENKLER. RENKLER ŞİMDİ TABLOMUZA BİR GÖZ ATALIM.
Müdürümüz Ertuğrul Bey bize çok iyi davranır Bazen hafif dokundurur hatalardan hayıflanır Yeni sipariş gelince şirketiyle gururlanır Ofiste sevinçle koşar.
Sen hangisini seçerdin?
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
Bana kad ı n oldu ğ umu g ö ster! Modern bir hikaye.
Parts of the face ● Body ● Describing people
Jacques Hadamard: ( ) Analizin babalarından ünlü matematikçi
HABİB BABA HAZIRLAYAN: ELİF ÖZDEMİR
TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
ANLATIM TEKNİKLERİ Dört tane anlatım tekniği vardır!!! AÇIKLAMA
İLETİŞİM BECERİLERİ.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır? A- Giydiği sarı ceketten aynısı bende de var. A- Giydiği sarı ceketten aynısı bende de var.
=>YAZIM KURALLARI<=
BENİ ANNEM YAVRULADI TÜR “Beni Annem Yavruladı” basılı (matbu) bir kitaptır. 2.
3. Sempatik ve Esprili Konuşmak
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
İSİM TAMLAMALARI.
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
ÖĞRETMENEVLERİ PERSONEL KIYAFETLERİ.
SEVG İ HER BOYUTTA OLAB İ L İ R. Dostlarımız bizi destekler…
EŞ ANLAMLI KELİMELER.
ZAMİR (ADIL).
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Ben Gülay. 30 Eylül 2000 tarihinde Konya’da doğdum.Küçüklüğümde uyumayı çok seven bir bebekmişim.Ve hala da uyumayı çok seven bir genç kızım.
Sorumlu Mahalleler Projesi Etkin Dinleme ve İletişim Eğitimi Bu proje T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmektedir.
Kötü Alışkanlık ve Davranışlardan Korunma Yolları
OKULDA,SINIFTA VE SOSYAL ÇEVREDE UYULMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARI
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar.
HAZIRLAYAN BETÜLAY ÖZMEN BETÜLAY ÖZMEN 10/İ 10/İ ANLATIM TÜRLERİ ANLATIM TÜRLERİ DİL VE ANLATIM PROJE ÖDEVİ DİL VE ANLATIM PROJE ÖDEVİ 1.
İsimlere Özellik Verelim mi?
Sıfat(Ön Ad) Varlık adlarından önce gelerek onları niteleyen, biçimlerini, sayılarını, yerlerini belirten sözcüklere SIFAT(ÖN AD)denir.
Sunum transkripti:

MOMO

Ailesinin kimler olduğu ve Momo’nun nereden geldiği bilinmez. Dış görünüşü biraz garip hatta biraz da korkunçtu. Ufak tefek ve cılız yapılı olduğundan yaşı anlaşılmazdı. Saçları hiç tarak görmemiş, kıvırcık ve simsiyahtır.

Gözleri kocaman, simsiyah ve çok güzeldi. Ayakları çıplak olduğu için her zaman kapkaradır. Üzerinde başkalarının verdiği rengarenk yamalı, topuklarına kadar uzanan bir etek, sırtında bol bir erkek ceketi vardır.

En önemli özelliği iyi bir dinleyici olmasıdır. Herkese kendini sevdirebilen bir kişiliğe sahiptir. Cesaretli, kendine güveni olan, dost yanlısı, yardımsever birisidir.

DUMAN ADAMLAR

Gri takım elbiseli, elinde kurşun renkli deri çantası, başında melon şapkası olan varlıklardır. Sürekli sigara içerler. Yanlarındaki not defterlerine sürekli birşeyler yazarlar.

Zaman tasarruf şirketinde çalışırlar. Zaman tasarrufu onlar için herşeydir. İsimleri yoktur numaraları vardır. Matematikleri çok iyidir. İnsanların zamanlarını çalarlar.

Sigara sayesinde ayakta kalırlar. Topladıkları zamanlar ellerinden alındığında yada sigaraları bittiği zaman yok olurlar. İkna kabiliyetleri çok yüksektir.

KAPLUMBAĞA KASSİOPEİA

Hora Usta’nın küçük dostudur. Yarım saat önceyi bilebilir. Kabuğunda yazı belirterek iletişim kurar. Hora Usta’nın yerini bulabilen tek varlıktır.

HORA USTA

Gümüş gibi beyaz saçlı, ufak tefek ve yaşlı bir adamdır. Üstünde sırma işlemeli uzun bir ceketi, dize kadar gelen ipekten mavi bir pantolonu, uzun beyaz çorapları, altın tokalı ayakkabıları vardır.

Zamanın merkezinde oturur. Hiç uyumaz. Güleryüzlü ve bilge bir kişidir. Zamanı insanlara dağıtan kişidir.

ÇÖPÇÜ BEPPO Momo’nun en iyi iki arkadaşından biridir. Çöpçülük yapar. Yavaş ve az konuşur. Boyu kısa, hafif kambur bir ihtiyardır. Görevini severek ve eksiksiz yapmaya çalışır. ÇÖPÇÜ BEPPO

Oldukça genç, dalgın bakışlı,konuşkan ve yakışıklı bir delikanlıdır. Güleryüzlüdür. Türlü türlü hikayeler anlatır. Bir hikayesini iki kere anlatmaz. İkna kabiliyeti yüksektir. TURİST REHBERİ GİGİ

NİNO: Cılız yapılı,bezgin tavırlı restoran sahibidir. NİCOLA: iri yarı, kıvrık siyah bıyıklı duvar ustasıdır.

BERBER FUSİ: Konuşmayı seven, orta halli, işinde başarılı yardımsever ve annesiyle birlikte yaşayan biridir. ÇOCUKLAR: Momo ile birlikte oyunlardan daha fazla zevk almaya başlayan mahallenin afacanlarıdır.