Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zekatla Ilgili Fıkhi Sorular
Advertisements

RAMAZAN AYI VE ORUÇ İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilmektedir? İmsak, İftar, Sahur, Mukabele, Teravih namazı ve Fitre kavramlarının anlamlarını.
KURBAN DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETİMİ HÜLYA SARIÇİÇEK.
Ey iman edenler!Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi ,sizede farz kılındı. 2/Bakara Suresi,183.ayet.
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT VE SADAKA
Kurban Edilecek Hayvanlar Kurban Çeşitleri
KURBAN.
2013 Yılı Sadaka-ı Fıtır Miktarı
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
CAMİYİ TANIYALIM.
8.SINIF II. ÜNİTE ZEKAT ,HAC VE KURBAN
Zekat, Hac ve Kurban ibadeti
İLAHİ GÖREVLER.
ZEKAT.
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
Sadakanın Miktarı, Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre)
İSLAMDA BAŞLICA İBADETLER
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA
TOPLUMSAL DAYANIŞMA İBADETİ OLARAK SADAKA
Değerler Eğitimi Yardımlaşma
Malların Zekât Miktarları Kimlere Zekât Verilmez?
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
Hazırlayan:Erdost Yıldırım
ORUÇ İBADETİNİN KİŞİYE VE TOPLUMA KAZANDIRDIKLARI
Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Kavramlar
Ramazan Orucu.
Oruç Tutarken Nelere Dikkat Etmeliyiz
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ
4. İyiliğe Karşılık Beklememek
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Paylaşma ve Yardımlaşma
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
KURBAN.
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
Toplumsal Yardımlaşma
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
OLTU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ HAZIRLAYAN ÖMER AKPINAR İNSANIN PAYLAŞMA VE YADIMLAŞMA İHTİYACI ZEKÂT VE SADAKA.
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
Yardımlaşma Kurumlarımız
ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA HÜKMÜ FARZ ŞARTI VACİP SÜNNET NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM NİSAP MİKTARI MALA.
ZEKAT. Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Zekat Zekatın terim anlamı: Zengin Müslümanların yılda bir kez malının veya parasının belli bir miktarını.
8.SINIF II. ÜNİTE ZEKAT ,HAC VE KURBAN
Bugün neler öğreneceğiz?
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 7.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
MADANOĞLU ORTAOKULU 1.DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ Konu:İbadet nedir?,niçin ve kim için yapılır,yaraları nelerdir sorular Öğretmen.
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
Yardımlaşma ve Dayanışma Yolu Olarak Sadaka Zekât ve Sadaka Verecek Duruma Gelmeye Çalışmalıyız Yardımlaşma Kurumlarımız.
MİKTARI NE OLURSA OLSUN
İSLAM’DA ZEKAT ZEKAT NEDİR KİMLER ZEKAT VERİR KİMLERE ZEKAT VERİLİR
MELEK-CİN-ŞEYTAN/RAMAZAN-ORUÇ DENEME SINAVI SORULARI
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
ZEKÂT; Kelime anlamı: ‘Artma, çoğalma, arınma ve bereket’
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
UNUTULAN OSMANLI ADETLERI. 1. Zimem Defteri  Ramazan günlerinde zenginler bakkal, manav gibi dükkânlara giderdi ve zimem defterini çıkarmalarını isterdi.
Ramazan Orucu. Oruç: Tan yerinin ağarmasından (imsak vaktinin başlamasından) başlayarak akşam güneş batıncaya kadar Allah rızası için yeme-içme başta.
8. SINIF 2. ÜNİTE ZEKÂT VE SADAKA.
2. ÜNİTE ZEKAT ve SADAKA Zekat ve Sadaka ibadetini ayet ve hadislerle açıklar.
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
8. SINIF 3.ÜNİTE ZEKAT VE SADAKA HAZIRLAYAN TALİP ORHAN 2019.
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
8. SINIF 2. ÜNİTE ZEKÂT VE SADAKA.
Sunum transkripti:

Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre) - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Sadakanın Tanımı Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Sadaka-i Cariye Fıtır Sadakası (Fitre) Sadakanın Faydaları

Sadakanın Tanımı Yalnızca Allah rızasını gözeterek, - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Sadakanın Tanımı Yalnızca Allah rızasını gözeterek, karşılık beklemeden bir kişinin yapmış olduğu her türlü maddi veya manevi iyiliğe sadaka denir.

Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Sadaka için bir miktar söz konusu değildir. Bu yönüyle zekâttan ayrılır. Sadaka için zaman sınırı da yoktur. Sadaka için zengin olma şartı da yoktur. Dolayısıyla zekâta göre daha kapsamlı bir yardım şeklidir. Sadaka sadece maddi olarak değil, manevi olarak ta verilebilir.

Sadaka-i Cariye Kesintisiz sadaka demektir. - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Sadaka-i Cariye Kesintisiz sadaka demektir. Kişi öldükten sonra da amel defterine sevap yazılmaya devam eder. Herkesin yararlanacağı hayır kurumları yaptırmak (cami-okul-hastane köprü vb.) sadaka-i cariyedir. İlmini insanların faydasında kullanan kişi sadaka-i cariye işlemiş olur. Hayırlı evlat yetiştiren anne ve babanın yaptığı sadaka-i cariyedir.

Fıtır Sadakası (Fitre) - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Fıtır Sadakası (Fitre) Sadaka çeşitlerinden birisi de fıtır sadakasıdır. Buna halk arasında fitre denilir. Bu sadakada, az da olsa miktar vardır. Asgari fitre miktarını Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl belirler ve günceller. Miktarı kişinin maddi düzeyine göre değişir. Fitreyi verecek olan kişinin bir günlük yiyecek masrafı kadardır.

Zamanı da bellidir. Ramazan ayı içerisinde verilir. - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Zamanı da bellidir. Ramazan ayı içerisinde verilir. Bayram namazı kılınmadan öncesine kadar verilmelidir. Fıtır sadakası vermek vaciptir. Zengin olan her müslümanın vermesi gerektiği gibi, miktarı az olduğu için zengin olmayanlar da verebilir. Fitre zekât verilebilecek kişilere verilir. Zekât verilemeyecek olanlara verilmez. Fitre kişi başı verilir. Bir ailedeki geliri olamayan bütün bireylerin fitresini geliri olan aile büyükleri verir. Fidye ile fitre birbirine karıştırılmamalıdır.

Sadakanın Faydaları Allah’a şükür göstergesidir. - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Sadakanın Faydaları Allah’a şükür göstergesidir. Sosyal adalet ve toplumsal barış sağlanır. Ferdi ve toplumsal görevlerden biri yerine getirilmiş olur. İnsanlar arasındaki sevgi bağını güçlendirir. Birtakım maddi ihtiyaçların giderilmesine katkı sağlar. Bazı olumsuz durumlar ortadan kalkar veya en aza iner. Ekonomik katkı sunar.

Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre) - Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Sadaka Sadakanın Tanımı Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Sadaka-i Cariye Fıtır Sadakası (Fitre) Sadakanın Faydaları