MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK SEÇİMİ SEMİNERİ
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
OGES.
MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI GİDİLEBİLECEK ÜST OKULLAR
KAZANIMLAR 6. Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki tercihlerine yönelik planlama yapar.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAYAN LİSELER FEN LİSESİ FEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU LİSESİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSE.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK BİRİMİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI SEÇENEKLER
MESLEKÎ EĞİTİM TANITIM ETKİNLİKLERİ.
TÜRKİYE İŞ KURUMU.
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
YANLIŞ BİR TERCİH, MUTSUZ BİR İNSAN
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
MESLEK NEDİR ? Kişinin belli bir eğitimle edindiği ve geçimini sağlamak için sürdürdüğü etkinlikler bütünüdür.
Siz Şu Anda Tam burdasınız. Bu noktada Size yardımcı olmak için bu sunuyu hazırladık.
MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere.
Betül ÇELİK BEKİR OĞUZ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ 2’YE AYRILIR 1 )ÖRGÜN EĞİTİM 2 ) YAYGIN EĞİTİM.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Hangi Liselere Gidebilirim?
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. TÜRKİYE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
KAHTA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
ALAN SEÇİMİ.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
MESLEKİ EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ MESLEKİ EĞİTİM SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ İLKÖĞRETİM SONRASI OKULLAR SINAVLA GİRİLEN OKULLAR FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
Tekirda ğ - Kapaklı Anadolu Lisesi. Kişilerin belli bir e ğ itimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler.
ELAZIĞ MESLEKİ EĞİTİM BİLGİ MERKEZİ İl Milli Eğitim Şube Müdürü
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAYI KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEMLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 3 DESTEK SÜREÇLERİ.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
BÜYÜYÜNCE NE OLACAĞIM ACABA?. TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI MESLEK NEDİR? Bireylerin belli bir eğitim sonucu elde ettikleri, Hayatlarını.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SPOR LİSESİ 2.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
MESLEK SEÇİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN HASAN HÜSEYİN BAKIR.
YENİ SINAV SİSTEMİ YAMAN DEDE İMAM HATİP ORTA OKULU REHBERLİK SERVİSİ
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.

YANLIŞ MESLEK SEÇİMİ İŞ DEĞİŞTİRME VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ ÖZEL HAYATA YANSIMA İŞİNDEN MEMNUN OLMAMA MESLEKİ YENİLİKLERİ TAKİP EDEMEME MALİ ZARARA YOL AÇMA İSTEKSİZ ÇALIŞMA

MESLEK SEÇİMİ KONUSUNDA GERÇEKÇİ VE DOĞRU KARARLARA NASIL ULAŞILABİLİR KENDİNİ TANIMALI MESLEKLERİ TANIMALI MESLEKİ EĞİTİM YERLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMELİDİR NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR KENDİSİ VE MESLEKLER HAKKINDA EDİNDİĞİ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRMELİ KENDİSİ VE MESLEKLER HAKKINDA EDİNDİĞİ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRMELİ SEÇTİĞİ MESLEĞİ KAZANABİLECEĞİ UYGUN EĞİTİM YERİNE YÖNELMELİDİR SEÇTİĞİ MESLEĞİ KAZANABİLECEĞİ UYGUN EĞİTİM YERİNE YÖNELMELİDİR

DEĞERLERİNİDEĞERLERİNİ BEKLENTİLERİNİBEKLENTİLERİNİ SOSYO – EKONOMİK DURUMUNU FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNİ YETENEKLERİNİYETENEKLERİNİ İLGİLERİNİİLGİLERİNİ

MESLEK NEDİR? ÇALIŞANLAR NE TÜR GÖREV YAPARLAR? MESLEĞİN GEREKTİRDİGİ FİZİKSEL ÖZELLİKLER, YETENEKLER, İLGİLER, KİŞİSEL ÖZELLİKLER vb. NİTELİKLER NELERDİR? MESLEĞE YÖNELİK EĞİTİMLER NERELERDE VE NASIL VERİLİR? EĞİTİM SÜRESİ NE KADARDIR VE KİMLER NE ŞEKİLDE FAYDALANABİLİR? ÇALIŞMA ORTAMI NASILDIR? MESLEKTE İŞ BULMA OLANAKLARI NASILDIR, NEREDE VE NASIL İŞ BULUNUR? MESLEKİ EĞİTİM SONRASI İLK İŞE GİRİŞTE NE KADAR KAZANÇ ELDE EDİLEBİLİR? MESLEKTE İLERLEME OLANAKLARI VAR MIDIR? MESLEKLERİ TANIMALI!

SEÇİLMESİ DÜŞÜNÜLEN MESLEKLE İLGİLİ EĞİTİM KURUMLARI HANGİLERİDİR? BU EĞİTİM KURUMLARINDAN NASIL VE NE ŞEKİLDE YARARLANILABİLİR? GENEL VE BÖLGESEL EĞİTİM OLANAKLARI NEDİR? HANGİ EĞİTİM KURUMLARINDA HANGİ MESLEKLERİN EĞİTİMİ VERİLMEKTEDİR?

EĞİTİM KURUMUNDA KONTENJAN DURUMU NEDİR? EĞİTİM SÜRESİ NE KADARDIR? EĞİTİMİN İÇERİĞİ NEDİR? MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ PİYASASI DURUMU NEDİR? MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARINA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

EDİNDİĞİ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRME Bireylerde var olan yetenekler, ilgiler, fiziksel özellikler ve kişilik özellikleri seçmeyi düşündüğü mesleğin gerektirdiği nitelik ve şartlara uygun mu?

EDİNDİĞİ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRME Meslekle ilgili çalışma koşulları bireyin sağlık durumuna uygun mu? Seçmeyi düşündüğü meslek bireyin beklentilerine cevap verebilecek mi?

EDİNDİĞİ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRME Ailenin ekonomik gücü, bireyin eğitimi sırasındaki harcamalarını karşılayacak düzeyde mi, aileden uzakta bir başka kentte eğitimini sürdürebilecek mi?

MESLEK SEÇME AŞAMASINDA TÜRKİYE İŞ KURUMUNDAN NASIL YARARLANILIR?   BİREYSEL DANIŞMANLIK GÖRÜŞMELERİ Kişisel özellikleriniz ile mesleklerin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırarak, istek ve durumunuza en uygun mesleği seçmenize yardımcı olunmaktadır. Bireysel görüşmeler için 0 (312) no’lu telefondan randevu almanız gerekmektedir.   MESLEK DANIŞMA MERKEZİ Meslekler, mesleki eğitim yerleri ve çalışma hayatıyla ilgili bilgileri içeren bilgi kaynaklarının bulunduğu üniteleridir. Bilgi kaynaklarından bireysel ve grup halinde yararlanabilirsiniz.

İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ ÜNİVERSİTE İŞ HAYATI M. KURSLARI GENEL LİSELER MESLEK LİSELERİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ İLKÖĞRETİM OKULU

MESLEK DANIŞMA MERKEZİ KAYNAKLARI MESLEK BİLGİ DOSYALARI EĞİTİM – ÖĞRETİM DOSYALARI BÖLGESEL EĞİTİM-ÖĞRETİM DOSYALARI TANITIM KİTAPÇIKLARI, AFİŞ ve BROŞÜRLER

TANIM A. GÖREVLER B. MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER C. ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI D. MESLEK EĞİTİMİ E. ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI F. EĞİTİM SÜRESİNCE VE EĞİTİM SONRASI KAZANÇ G. MESLEKTE İLERLEME H. EK BİLGİLER I. YARARLANILAN BİLGİ KAYNAKLARI İ. DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER BU MESLEK MESLEK DANIŞMA KOMİSYONU’NUN ONAYINDAN GEÇMİŞTİR İÇİNDEKİLER Meslek Bilgi dosyaları içeriği

MESLEK DANIŞMA MERKEZLERİNDE BİLGİ DOSYALARININ YERLEŞİM DÜZENİ  FAKÜLTELER BÖLÜMÜ.  YÜKSEK OKULLAR BÖLÜMÜ.  MESLEK LİSELERİ BÖLÜMÜ.  ÇIRAKLIK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ.  MESLEK KURSLARI BÖLÜMÜ.  EĞİTİM – ÖĞRETİM BÖLÜMÜ

İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ SINAVSIZ GİRİLEN EĞİTİM – ÖĞRETİM KURUMLARI  Endüstri Meslek Liseleri  Kız Meslek Liseleri  Ticaret Meslek Liseleri  İmam Hatip Liseleri  Spor liseleri (mülakat yolu ile öğrenci alınmaktadır.)  Halk Eğitim Merkezleri  Mesleki Eğitim Merkezleri  Kız Teknik Eğitim Olgunlaşma Enstitüleri  Pratik Kız Sanat Okulları

SINAV İLE GİRİLEN EĞİTİM – ÖĞRETİM KURUMLARI  Anadolu Meslek Liseleri  Anadolu Teknik Liseleri  Anadolu Kız Meslek Liseleri  Anadolu Ticaret Meslek Liseleri  Anadolu İletişim Meslek Liseleri  Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Liseleri  Tarım Meslek Liseleri  Anadolu Tapu Kadastro Meslek Liseleri  Adalet Meslek Lisesi  Anadolu Meteoroloji Meslek Liseleri İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ

SINAV İLE GİRİLEN EĞİTİM – ÖĞRETİM KURUMLARI  Sağlık Meslek Liseleri  Anadolu İmam Hatip Meslek Liseleri  Anadolu Öğretmen Liseleri  Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri  Fen Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Polis Koleji  Askeri Liseler  Sağlık Astsubay Hazırlama Okulu İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ

BAŞARILAR DİLERİZ