KESME İŞARETİ www.ilkogretimkalbi.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
İSİM(AD) ÇEŞİTLERİ Eşi ve Benzeri olmayan varlıklara verilen isimlere denir. Örnek:Tekir,Ali,Ankara Cumhuriyet Bayramı vb. Aynı türden varlıkları belirten.
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Özboyacı İlköğretim Okulu
YAZIM KURALLARI.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
Mustafa Kemal ATATÜRK.
DERSİMİZ TÜRKÇE İbrahim AKÇA.
ANILARLA ATATÜRK.
Hazırlayan: Şenel Akbaş
DERS: DİLBİLGİSİ KONU: İSİM (AD) NEDİR? İSMİN ÇEŞİTLERİ
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
….. D A İ M A İ Z İ N D E Y İ Z … F İ KRET AKTAN.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
1)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
İŞGALLER BAŞLIYOR Zeynep YILDIZ Karya SOLAK Batuhan ALTUNDAĞ Buğrahan BÜYÜM Mert Berkay GÜLEN Zeynep YILDIZ Karya SOLAK Batuhan ALTUNDAĞ Buğrahan.
ATATÜRK ( ).
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır.
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Cümle Bilgisi.
arkadaş B) konuk C) öğrenci
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
İZMİT ERENLER TOKİ İ.Ö.O 3/B SINIFI
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
CUMHURİYET VE ATATÜRK
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
İSİMLER(ADLAR). İSİM (AD):Varlıkları tanıtmak, onları öteki varlıklardan ayırmak amacıyla kullanılan kelimelere isim denir. Oda, ev, masa, akıl, yol,
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
DİLİMİZİ ÖĞRENİYORUM ADLAR(İSİMLER)
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Kümeler Arası Bilgi Yarışması
ATATÜRK’ÜN HAYATI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
YAZIM KURALLARI Büyük Harflerin Kullanımı:
10 KASIM 1938.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
ATATÜRK’ÜN HAYATI Atatürk, 1881( bin sekiz yüz seksen bir ) yılında Selanik’te, üç katlı, pembe boyalı bir evde dünyaya geldi.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
SAYGIYLA VE ŞÜKRANLA ….. DAİMA İZİNDEYİZ… FİKRET AKTAN.
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

KESME İŞARETİ www.ilkogretimkalbi.com

KESME İŞARETİ (’) Kesme İşareti aşağıdaki durumlarda kullanılır. Kişi adları, soyadlarına ek yazılırken, Millet, devlet, din adlarına ek yazılırken, - İslam’da, Türkiye’de… Kıta, deniz, nehir, göl, dağ adlarına ek yazılırken, - Asya’da, Erzurum’da, Uludağ’da… Kısaltmalara getirilen ekler yazılırken, TBMM’nin, TCDD’nin 5. Her türlü özel isme gelen ekler de kesme işareti ile ayrılır. - Dünya’dan Ay’a gezi yapılacakmış. 6. Tarihlerden sonra gelen ekler de kesme işareti ile ayrılır. - 1998’de, 2008’deyiz…

KESME İŞARETİ KULLANILMAYAN YERLER Kurum, kuruluş, kurul ve iş yeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz. Okulda, marketten, gimadan… Özel isimlere getirilen çoğul ekleri ayrılmaz. Ahmetler, Almanlar, Müslümanlar… İl isimlerine getirilen “lu” eki de ayrı yazılmaz.. Erzurumlu, Samsunlu, Ordulu

Aşağıdaki metinde yanlış yazılmış kelimeler vardır Aşağıdaki metinde yanlış yazılmış kelimeler vardır. Lütfen düzelterek defterinize yazınız. atatürk 1881de selanikte dünyaya gözlerini açtı. annesinin adı zübeyde hanımdır. babasının adı ise ali rıza beydir. mustafa kemal adı ile ilk katıldığı savaş trablusgarp savaşıdır. bu savaştan sonra balkan savaşlarına katılmış, ardından çanakkaleye gönderilmiştir. mustafa kemal 19 mayıs 1919da yurdu düşmanlardan kurtarmak için, bandırma vapuru ile samsuna çıkmıştır.

Düzeltilmiş Hâli… Atatürk 1881’de Selanik'te dünyaya gözlerini açtı. Annesinin adı Zübeyde Hanım’dır. Babasının adı ise Ali Rıza Bey’dir. Mustafa Kemal adı ile ilk katıldığı savaş Trablusgarp Savaşı’dır. Bu savaştan sonra Balkan Savaşları’na katılmış, ardından Çanakkale'ye gönderilmiştir. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da yurdu düşmanlardan kurtarmak için, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır.