BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı yaş grubudur
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ DOĞRU BESLENME Vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaların yeterli miktarda alınmasıdır
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Bol Bol alınması gereken gıdalar Fazlası zararlı azı yararlı gıdalar Azıda ancak ara sıra alınabilecek gıdalar Hiç alınmaması gereken gıdalar
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SU
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER SEBZELERİN ÜZERİNDEKİ KUM, ÇAMUR gibi GÖRÜNÜR KİRLER AKAN SUDA ARINDIRILIR
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER YIKANAN YİYECEKLER ÇEŞME SUYU İLE DOLU BİR KABA KONUR
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER 15 DAKİKA BEKLENİR Bu süre içinde Gıdaya yapışmış olan parazit yumurtaları yerinden ayrılır
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR Gıdaya yapıştığı yerlerden ayrılan parazit yumurtaları akan suda yıkanarak akıp gider TEKRAR AKAN SUDA YIKANIR
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR YUMURTA
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR ET
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR BALIK
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR KURUBAKLAGİLLER
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR TAHILLI GIDALAR
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR YAĞLAR
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR UNLU GIDALAR
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Azı da Zararlı Ancak Ara Sıra Alınabilecek Gıdalar
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Hiç Alınmaması Gereken Gıdalar
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Mikrop içeren gıdaları tüketince ortaya çıkar Zehirlenmelerin belirtileri Karın ve mide ağrısı İshal Kusma Mide bulantısı Yüksek ateş Gıda Zehirlenmesi Nedir?
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Gıda Zehirlenmesinin Nedenleri Yemeğin; Çok erken pişirilmesi Yeterince pişirilmemesi Isıtılırken yeterince ısıtılmaması Pişmemiş ve mikrop bulaşmış yemeğin yenmesi Pişmiş yemeğin çiğ besine temas etmesi Hazırlayan personelin mikrop bulaştırması Artık yemek yenmesi sonucu gıda zehirlenmesi meydana gelir
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Bazı Gıdalar Daha mı Riskli? Yüksek riskli gıda örnekleri Pişirilmiş etler Süt ürünleri Çiğ yumurta Deniz ürünleri
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR EDERİZ