Www.bsm.gov.tr. BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Advertisements

TEMİZLİK NİÇİN GEREKLİDİR?
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
KANSER VE BESLENME.
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
Gıdalarımızı saklama kuralları
SAĞLIKLI YAŞAMA.
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
DİYETİSYEN GÖKNUR TUBA KILINÇ
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
HİJYEN VE SANİTASYON TEMEL EĞİTİMİ

MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA
SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
DENGELİ BESLENME, TEMİZLİK VE HİJYEN
Eslenme engeli.
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI


BESLENME REHBERİ 2.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Domuz gribi, yeni ortaya çıkmış bir virüsün sebep olduğu bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika.

SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN GENEL ÖNERİLER
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
PROJESİ.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
DENGELİ BESLENME.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
BESLENME VİTAMİNLER.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
TBS’DE HİJYEN.
VİTAMİNLER.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
LİPİTLER.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
BESLENME RABİA CEBECİ. Besin Sağlığı ve Hijyen Çevremizde gözle göremeyeceğimiz kadar küçük canlılar bulunmaktadır. Mikroorganizma adı verilen bu canlılar.
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı yaş grubudur

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ DOĞRU BESLENME Vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaların yeterli miktarda alınmasıdır

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ  Bol Bol alınması gereken gıdalar  Fazlası zararlı azı yararlı gıdalar  Azıda ancak ara sıra alınabilecek gıdalar  Hiç alınmaması gereken gıdalar

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SU

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER SEBZELERİN ÜZERİNDEKİ KUM, ÇAMUR gibi GÖRÜNÜR KİRLER AKAN SUDA ARINDIRILIR

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER YIKANAN YİYECEKLER ÇEŞME SUYU İLE DOLU BİR KABA KONUR

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER 15 DAKİKA BEKLENİR Bu süre içinde Gıdaya yapışmış olan parazit yumurtaları yerinden ayrılır

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR Gıdaya yapıştığı yerlerden ayrılan parazit yumurtaları akan suda yıkanarak akıp gider TEKRAR AKAN SUDA YIKANIR

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR YUMURTA

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR ET

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR BALIK

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR KURUBAKLAGİLLER

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR TAHILLI GIDALAR

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR YAĞLAR

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR UNLU GIDALAR

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Azı da Zararlı Ancak Ara Sıra Alınabilecek Gıdalar

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Hiç Alınmaması Gereken Gıdalar

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Mikrop içeren gıdaları tüketince ortaya çıkar Zehirlenmelerin belirtileri  Karın ve mide ağrısı  İshal  Kusma  Mide bulantısı  Yüksek ateş Gıda Zehirlenmesi Nedir?

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Gıda Zehirlenmesinin Nedenleri Yemeğin;  Çok erken pişirilmesi  Yeterince pişirilmemesi  Isıtılırken yeterince ısıtılmaması  Pişmemiş ve mikrop bulaşmış yemeğin  yenmesi  Pişmiş yemeğin çiğ besine temas etmesi  Hazırlayan personelin mikrop bulaştırması  Artık yemek yenmesi sonucu gıda  zehirlenmesi meydana gelir

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Bazı Gıdalar Daha mı Riskli? Yüksek riskli gıda örnekleri  Pişirilmiş etler  Süt ürünleri  Çiğ yumurta  Deniz ürünleri

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR EDERİZ