İNTERNETTE ARAMA MOTORLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
İnternet Tarayıcı Programlar
Hazırlayan Ebru SIRMACI
Bir Kuruluş Öyküsü.
Hazırlayan: Dr.Metin KAPIDERE
KURULUŞU.
Arama Motorları Dr. Devkan Kaleci
İNTERNET ADRESLERİ.
Arama motorları; internette aradığımız bir bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran ve internetteki bilgileri mümkün olduğunca indeksleyen web sayfalarıdır. Günümüzde.
Cebirsel İfadeler’ de Toplama İşlemi
“HİÇBİR GEMİ, SENİ KİTAPLAR KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”
Google’da Arama Teknikleri
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
NOKTALAMA VE YAZIM KURALLARI
ŞAHİN AKDAĞ.
 Önemli, yüksek kalitesi olan siteler, Google'ın her arama yapıldığında hatırladığı, daha yüksek PageRank'a (Sayfa Sıralaması) sahip olurlar. 
Yandex Reklamları.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
E-Posta Nedir?.
Günümüzde internet, en çok kullanılan haber kaynağı Gazetecilerin % 97’si haber yazmadan önce mutlaka Google’da ve sosyal medyada araştırma yapıyor.
İnternet. İnternet...  dünya çapında bir bilgisayar ağı  bilgi süper otoyolu (information super highway)
ARAMA MOTORU KULLANIMI
GOOGLE’DA ARAMA YAPMAK
Bilgiye ulaşma ve biçimlendirme yöntemleri
Web Ortamında Arama Yapmak R. Orçun MADRAN. Arama Motorları Arama Motorları, günümüzün popüler bilgiye erişim sistemlerinin başında yer almaktadır. Bir.
Arama Kuralları Türkçe‘ye özgü karakterler (ğ, ş, ç, ı, İ, ö, ü) yerine, bunlara en yakın harf karakterleri (g, s, c, i, I, o, u) kullanılmalıdır. Taramada.
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
ARAMA MOTORLARI Öğreneceklerimiz 1-Arama motoru nedir?
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Arama Motorlarını Kullanmanın Püf Noktaları
Adnan TUTCAN Web 2.0 Nedir ? Toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özelliklere.
M.Fatih AMASYALI Uzman Sistemler Ders Notları
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Ağ Teknolojileri Dr. Kemal BIÇAKCI. 2 Amaç Aşağıdaki soruları cevaplayabilir miyiz? Aşağıdaki soruları cevaplayabilir miyiz? –Günümüz İnternetinde gözlemlediğimiz.
Eğitimde Web 2.0 Araçları Hatice TUNCER
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Arama Motoru Nedir?.
Ev adreslerimiz Adresler ne işe yarar?
E-POSTA ADRESİ NASIL ALINIR?
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Ek Olan de’nin Yazılışı Bağlaç Olan de’nin Yazılışı
CEBİRSEL İFADELER Terim , Katsayı, Kuvvet
Ekmek ve gazete almaya gidiyorum. Yukarıdaki cümlede “ve” kendinden önce ve sora gelen sözcükleri birbirine bağlamıştır.Bu cümleden ”ve” sözcüğünü çıkardığımızda.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
ANAHTAR KELİMELER Arama Robotları, günümüzde en çok kullanılan arama sistemleridir. Bu tip sistemlere girildiğinde, ilk önce, anahtar kelimeleri yazabileceğimiz.
ÖZEL ADLARI VE TOPLULUK ADLARINI TANIYALIM DOĞRU YAZALIM
GOOGLE NASIL İNDEKSLER. iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt.
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Yeni Medya Kültürü ve Sanal Kimlik
kullanımı Hazırlayan: Doç. Dr.Mustafa Akdağ
Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler. Kaba ve İnce Motor Gelişimini Destekleyen Etkinlikler.
İnternet Tarayıcı Programlar
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Bilgi ve İletişim Teknolojileri. Bu derste...  İnternet nedir?  İnternetin kısa tarihi  İnternet adresi nedir?  Webde arama  Yer işaretleri/imleri.
CEBİRSEL İFADELER. CEBİRSEL İFADE VE BİLİNMEYEN NEDİR? En az bir bir bilinmeyen ve bir işlem içeren ifadelere cebirsel ifadeler denir. Cebirsel ifadelerde.
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Eşleştirme ve Doğru/Yanlış Maddeleri
Bilgi Yönetimi ve Matematik Önerme Mantığı
Sunum transkripti:

İNTERNETTE ARAMA MOTORLARI

ARAMA MOTORU Arama motoru, en basit tarifiyle, internette bir içeriği bulmak için kullanılan sitelerdir. Arama motorları arasında en popüler olanı GOOGLE'dır. Ayrıca YANDEX, YAHOO, BİNG, ASK gibi arama hizmeti veren siteler de bulunmaktadır.

Google arama motoru Google'ın yaratıcıları Larry Page ve Sergey Brin Stanford Üniversitesi'nde arama motoru üzerinde çalışmaya başladıklarında projeye "BackRub" (sırt masajı) adını vermişler  Stanford Üniversitesinde okuyan iki arkadaş Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan ve bugün dünyanın bir numaralı arama motoru olmayı başaran Google'a baktığımızda, adını, matematikteki en büyük sayılardan biri olan ve 10'un yüzüncü kuvveti anlamına gelen "googol" kelimesinden aldığını görüyoruz. Google'ın arama sonuçlarında, sayfa sayılarının bulunduğu bölümde uzayıp giden "O"lar, işte tam da bol sıfırlı bu sayıyı temsil ediyor. Peki Googol nasıl Google oldu? Söylediklerine göre Page ya da Brin kazara adı yanlış telaffuz etmiş (Hangisine sorulsa diğerini suçuyor?). Sun'ın kurucularından Andy Bechtolsheim, Page ve Brin'e projeyi finanse edebilmeleri için 100.000 dolarlık bir çek yazarken yanlış telaffuzu duyduğu için "Googol" yerine çeke "Google" yazmış. Page ve Brin'de projeyi bu adla sürdürmüşler.

Google arama motoru Google aramalarının büyük-küçük harf hassasiyeti YOKTUR. Tüm harfler, nasıl yazarsanız yazın, küçük harf olarak algılanacaktır.  Terimlerin yazılış sırasının arama sonuçlarını etkiler. Aramanızda kullanacağınız terimleri doğru seçmeniz, ihtiyaç duyduğunuz bilgilere ulaşabilmeniz için önemlidir.

Google’da arama yaparken kullanılan araçlar AND (VE): İki sözcük AND bağlacıyla birleştirildiğinde arama sonuçlarında iki sözcüğü de içeren kaynaklara erişilir. Bu bağlaç taramayı daraltmak için kullanılır. OR (VEYA): İki sözcük OR bağlacıyla birleştirildiğinde arama sonuçlarında sözcüklerin bir arada veya ayrı ayrı bulunduğu kaynaklara erişilir. Bu bağlaç taramayı genişletmek için kullanılır. “” (ÇİFT TIRNAK): Tırnak içinde yazılan kelimelerin yazıldığı şekilde arama sonuçlarında bulunur. - (EKSİ): Bu bağlaç herhangi bir sözcük kapsam dışı bırakılmak istendiğinde kullanılır.

SONUÇ

SONUÇ

SONUÇ

SONUÇ

Arama sonuçları karşılaştırılması Türkiye Deniz  20.900.000 SONUÇ Türkiye AND Deniz  21.500.000 SONUÇ Türkiye OR Deniz  517.000.000 SONUÇ “Türkiye Deniz”  85.300 SONUÇ Türkiye -Deniz  4.180.000.000 SONUÇ