YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Hazırlayan: 1.Grup.
Advertisements

Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
Hazırlayanlar: Ali Emir Özcan Meltem Tutar Batuhan Camgöz
ENERJİ.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
ENERJİ KAYNAKLARI.
Verim ve Açık Devre Gerilimi
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İLETKENİ DEĞİŞTİR AMPULÜN PARLAKLIĞI DEĞİŞSİN
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
Yaşamımızdaki Elektrik Hazırlayan Özge EREN.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
Elektriği üzerinden geçiren cisimlere iletken denir.
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız!
YAŞAMIMIMIZDAKİ ELEKRİK
5.SINIF YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
DEVRE ELEMANLARININ SEMBOLLE GÖSTERİMİ.
PROJENİN ADI KOLAY ELEKTRİK.
ENERJİ VE ÇEŞİTLERİ.
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
LİMON PİLİ Elif Ayboğa – ESE.
Elektrik Enerjisi Üretimi
Elektrik Enerjisi Üretimi
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
HAZIRLAYAN ŞÜKRAN EBRU GÜLBEK
ELEKTRİK.
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
Yaşamımızdaki Elektrik
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
Elektrik Nedir? Elektrik enerjinin bir şeklidir. Elektrik gücünün akışıdır. Tüm maddeler atomlardan meydana gelmiştir. Bir atomun merkezinde çekirdeği.
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
ELEKTRİK DEVRESİ KURALIM
ENERJİ.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK. ELEKTRİK KAYNAKLARI 1.AKÜ 2.PİL 3.BATAYA 4. Şehir Cereyanı.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ. ETKİNLİK ADIBAĞIMLI DEĞİŞKEN BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN KONTROLLÜ DEĞİŞKEN AMPULLERİN SAYISI VE DEĞİŞKENLİĞİ AMPULÜN PARLAKLIĞI.
ELEKTRİK AKIMI.
7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI. 1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon.
Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda.
5. SINIF 1. 2 BASİT ELEKTRİK DEVRESİ Bir elektrik üreticinden başlayıp yine orada biten kesintisiz bir yoldur. Pil, ampul, bağlantı.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
ELEKTRİK.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ
BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrik akımı, Direnç ve Potansiyel fark
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
ENERJİ. ENERJİ: Bir cismin iş yapabilme yeteneğine enerji denir. -Farklı enerji türleri vardır. - Nükleer enerji Rüzgar enerjisi Isı ve ışık enerjisi.
ELEKTRİK.
ENERJİ VE ENERJİ ÇEŞİTLERİ Hazırlayan: Burak TEMEL.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.1. ENERJİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE TASARIM.
TERMIK SANTRAL. TERMIK SANTRAL NEDIR? ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralıdır. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini.
ENERJI DÖNÜŞÜMLERI. ENERJI NEDIR ?  Enerji kısaca iş yapabilme yeteneğidir. Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
Eğitsel Robotların Bileşenleri-1
Sunum transkripti:

YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK

BUNLARI KİM YAPMIŞ? EZGİ SARIOK: BEN GRUBUN YÖNETMENİYİM. ZEYNEP İNCE: BEN GRUBUN YÖNETMEN YARDIMCISIYIM.

M. ÖMER CANBULAT: BEN SLAYT TASARIM MÜDÜRÜYÜM SALİH F. AKGÜL: BEN SLAYT YAZI MÜDÜRÜYÜM.

S. DERYA DİNÇER: BEN GRUBUN RESİM MÜDÜRESİYİM. ÖZGE ELİF TAŞÇI: BEN GRUBUN ARAŞTIRMA MÜDÜRESİYİM.

TOLGA EMRE KINAL: BEN GRUBUN DENEY MÜDÜRÜYÜM.

SÜREÇLER Okulda grup oluşturduk. Konumuzu belirledik. Kimin evinde toplanacağımızı karar verdik. Bilgi topladık. Bilgilerimizi slayda aktardık. Resim çektik. Tekrar başka birinin evinde toplandık. Deneyler yaptık. Arkadaşlarımıza sunduk.

ELEKTRİK NEDİR? Öğrenmek İsteyen Var dimi? Elektrik, elektriksel yükün varlığı ve akışından meydana gelen çeşitli olguları tanımlayan sözcüktür. Mıknatıslık (manyetizma) ile birlikte doğadaki temel etkileşimlerden biri olan elektro mıknatıslığı oluşturur. Yıldırım, elektrik akımı ve alanı gibi yaygın olarak bilinen bir çok olguyu bünyesinde barındırmanın yanı sıra, en önemli sanayisel uygulamaları arasında elektronik ve elektrik gücü sayılabilir.

Hidroelektrik Santraller ELEKTRİK ÜRETİMİ Hidroelektrik Santraller Hidroelektrik Santralı, barajda biriken su yerçekimi potansiyel enerjisi içermektedir. Su, belli bir yükseklikten düşerken , enerjinin dönüşümü prensibine göre yerçekimi potansiyel enerjisi önce kinetik enerji (mekanik enerji) ye daha sonra da türbin çarkına bağlı jeneratör motorunun dönmesi vasıtasıyla potansiyel elektrik enerjisine dönüşür. Hidroelektrik Santrallerin çalışma biçimi.

Termik Santraller Katı,sıvı yada gaz halindeki fosil yakıtların kimyasal enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü elektrik santralıdır. Termik Santrallerin çalışma biçimi.

Umarım anlamışsınızdır? Termik Santraller Hidroelektrik Santraller Seyhan Barajı: Adana Sarıyar Barajı: Ankara Nazilli Barajı: Kemer Hirfanlı Barajı: Kırşehir Demir Köprü Barajı: Manisa Gökçekaya Barajı: Eskişehir Keban Barajı: Elazığ Seyitömer Termik Santrali: Kütahya Tunçbilek Termik Santrali: Kütahya Umarım anlamışsınızdır?

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİNDE ADI GEÇEN İNSANLAR Nikola Tesla Samuel Morse Antonia Meucci Thomas Edison George Westinghouse Werner von Siemens Charles Steinmetz Alexander Graham Bell Uçurtma Deneyi

BASİT BİR ELEKTRİK DEVRESİ NASIL KURULUR? Araçlar: Duy, ampul, bağlantı kablosu, anahtar, pil yatağı, pil. Yapılışı: Ampul duya takılır. Bağlantı kablosu duyun bir tarafına takılır. Bağlantı kablosunun diğer tarafı pile takılır. Duyun diğer tarafına bir bağlantı kablosu daha takılır. Bağlantı kablosunun diğer ucu anahtara takılır. Sonra da bağlantı kablosu ile pille anahtar birbirine bağlanır. Akım ölçer: Giden enerjiyi ölçer. Basit bir elektrik devresini öğrendik....

DEVRE ELEMANLARI Duy: Ampulün takıldığı yer. Ampul: İçinde ışık verebilen bir iletkeni olan , havası boşaltılmış cam şişe. Bağlantı kablosu: Devrenin birleşmesini sağlar. Anahtar: Elektriği açıp kapar. Pil yatağı: Pilin takıldığı yer. Pil: Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çeviren araç, batarya. Artık devre elemanlarını öğrendik.

ELEMAN SAYISINI DEĞİŞTİRMEK Bağımsız değişken:Devredeki ampul sayısını isteğimize göre değiştirdiğimizde bağımsız değişken olarak adlandırılır. Sabit tutulan değişken:Devredeki pil sayısı değiştirilmediğinde sabit tutulan değişken olarak adlandırılır. Bağımlı değişken:Ampullerin parlaklığı ampul sayısına bağlı olduğunda bağımlı değişken olarak adlandırılır

DEVRE ELEMANLARININ SEMBOLLERİNİ ÖĞRENELİM PİL AMPUL ANAHTAR BAĞLANTI KABLOSU DUY Sembol yok

DEVRE ŞEMASI ÇİZELİM

ÇALIŞMAYAN DEVRELER

ELEKTRİK BULUNAN SEBZELER Patates:. Pişmemiş patatesi ellerimizle ovarak elektrik üretebiliriz. Üretilen enerjiyle iletken kabloların ucu bağlandığında ampul yanar. Limon: Limonu ellerimizle ovarak elektrik üretilebilir. Üretilen enerjiyle iletken kabloların ucu bağlandığında ampul yanar.

ELEKTRİKLE ÇALIŞAN EŞYALAR TELEVİZYON: BİLGİSAYAR: TELEFON:

ÇAMAŞIR MAKİNESİ: BULAŞIK MAKİNESİ: BUZDOLABI:

ELEKTRİĞİN EVLERE DAĞILIMI Kömür, petrol yada gazın yakılmasıyla su ısıtılır ve buhara dönüşür. Su buharı boruların içinden geçer ve bu basınç dev çarkları hareket ettirir. Çarklar dönmeye başlar. Jeneratör denen araçlar mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir. Elektrik yüksek gerilim hatlarıyla taşınır. Elektrik yüksek elektrik direkleriyle veya yer altındaki kanallarla evlere kadar taşınır. Elektriğin evlere dağılımını resimde görüyoruz... Elektrik santrallerinde binlerce eve yetecek kadar elektrik üretilir.

GRUPTAN KOMİK KARELER BURADA SLAYTI DÜZENLİYORUZ…

BURADA ÖZGE KABLO ÇIKARTIYOR. BURADA ÖMER KABLOYU ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR.

BURADA HEP BARABER DEVRE YAPIYORUZ.. BURADA EZGİ VE ZEYNEP DUYLARI AÇIYORLAR.

BURADA DEVREYİ DENİYORUZ. BURADA ANAHTARI YERLEŞTİRİYORUZ

BURADA HEPİMİZ DENEY YAPIYORUZ. BURADA ANAHTARI KAPATIYORUZ.

BURADA DERYA SLAYTI DÜZENLİYOR. BURADA SALİH SORU HAZIRLIYOR.

BURADA ZEYNEP KOMİK BİR OLAYA GÜLÜYOR.. BURADA TOLGA KABLOLARI TAKIYOR .

BURADA HEP BERABER ÇEKİLDİĞİMİZ RESİMLER

AMAÇ ve ÖZET Amaç: Arkadaşlarımıza elektrik devrelerini ve elektrikle ilgili öğrenmeleri gereken bilgileri öğretmek. Özet: Arkadaşlarımıza yaşamımızdaki elektriği öğrettik ve kendimizde öğrendik.

Kaynakça www.google.com www.wikipedia.com www.ozgurdunya.com www.resimlertv.com www.resimland.com www.resimcity.com Ders Kitabı Mutlu Temel Dersler Zambak Tüm Dersler

BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ