Osho’dan ….

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşam kalitesini korumak Alkol hakkında faydalı bilgiler
Advertisements

Canım OĞLUMA/KIZIMA Speakers On.
Gürültü ve patırtının ortasında sükunetle dolaş
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
Kedilerin görevleri 1.
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
N.M’NİN BİZE KATTIĞI DEĞERLER İÇSEL DEĞERLER 1) DIŞSAL DEĞERLER 2) N.M.’NİN BİZE KAZANDIRDIĞI DEĞERLER İnsan, mutluluğun en büyüğüne ancak öteki insanlara.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU
SORUMLULUK VE GÖREV BİLİNCİ
Canım oğluma... Speakers On
Aklı dışarıda bırakan hiçbir insan ilişkisi türü yoktur. Hiçbir ilişki türü de sırf akıl üzerine kurulmuş değildir. İlişki, dünyanın en zor işidir; ancak.
Çin öyküsü
CÜMLENİN ÖGELERİ.
MUSUGİN SUNAR.
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
KENDİNİKEŞFET! SEVGİYİ KENDİNLE BİRLİKTE HER YERE TAŞI…
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
ADALET.
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
Yarım kalmış öyküler.
OZAN KAYA 156 3/A ARKADAŞLIK ÖDEVİ.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
UNUTMA Ki ….
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
AKRAN BASKISI.
KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
tartışmalarına yol açar.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
ZAMİR (ADIL).
AKRAN BASKISI Çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde, ergenlik döneminde gençler akranlarıyla daha fazla vakit geçirmeye başlar ve akranlarının kendilerini.
HAYATIN ANLAMI.
ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE BAZI ÖNERİLER
Trafik Hakkında Ne Biliyoruz? Trafik yaşamımızı nasıl etkiler?
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
HUKUK: kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve devlet gücüyle uyulması zorunlu hale getirilmiş kurallardır . Kanunların esas.
Lütfen SESLİ izleyin....
BİLGİSAYAR ve KADIN  İkisi de elektrik almak ister..  İkisi de elektrik almak ister.. 
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
ÖFKENİ KONTROL ET 1. Üzgün olduğunuzda neler yaparsınız ? Söyleyiniz.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
Varoluşçuluk Temelini özgürlüğe dayandıran varoluşçuluk özgürlük ile insanın kendi kendini yarattığını savunur. Bilgi edinmenin yolu sezgidir. Özgürlük,
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve numarası: 7-C 359.
ÇOCUKLAR NEDEN TEKNOLOJİYE BAĞIMLIDIR?
Bizim Gezegenimiz.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Hayatımın bir parçası olduğun için teşekkür ederim... teşekkür ederim...
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Sosyal Hizmet Etiği Dersine Giriş Etik Nedir Ne Değildir?
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
bir kadın çocuktur aslında...
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM. BEN UYUYORUM Bir gün Nasreddin Hoca şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış. Gece yarısı arkadaşı sormuş : -Hocam,
Canım OĞLUMA/KIZIMA Speakers On.
MOTİVASYON ve FARKINDALIK
Sunum transkripti:

Osho’dan …

Topluma mutlak şekilde teslim olmak, bütünüyle onun esiri olmak gerekir. Toplum ancak o zaman —yalnızca kölelere, ruhsal olarak intihar etmiş kimselere— saygı duyar.

Ego bir buzdağıdır. Onu erit Ego bir buzdağıdır. Onu erit. Onu derin sevginin içinde erit, böylelikle o kaybolsun ve sen okyanusun parçası haline gel.

Hayat küçük şeylerden oluşur. Eğer sen seversen büyük olurlar.

Hayatın hedefi özgürlüktür. Özgürlük olmadan hayatın anlamı yoktur Hayatın hedefi özgürlüktür. Özgürlük olmadan hayatın anlamı yoktur. Özgürlük politik, sosyal ya da ekonomik özgürlük anlamına gelmez. Özgürlük zamandan, zihinden, arzudan özgür olmaktır. Zihnin varolmadığı anda evrenle bir olursun; evren kadar sınırsız ol.

Bugün, mevcut olan her şeydir; şimdi senin var olduğun, her zaman var olacağın yegâne zamandır. Yaşamak istersen ya şimdi olacaktır ya da asla olmayacaktır.

Zekâ elde edilen bir şey değildir, O, doğuştandır, O, öze aittir, O, hayatın yapıtaşıdır.

Gerçek disipline sahip bir adam asla biriktirmez; her an öğrendiği şeyin öldüğünü hisseder ve tekrar cahil olur. Bu cahillik ışık saçar.

Zeki bir insan risk alır. O, alttan alacağına ölmeye razıdır Zeki bir insan risk alır. O, alttan alacağına ölmeye razıdır. Elbette gereksiz şeyler için kavga etmeyecektir, ancak esas şeyler söz konusu olduğunda … asla boyun eğmeyecektir.

Sakın unutma, ne zaman karşına bir seçenek çıksa, bilinmeyeni, riskli olanı, tehlikeli ve güvencesiz olanı seç. Hiçbir zaman zarara uğramazsın !

Hayat öylesine bir gizemdir ki onu kimse anlayamaz ve kim onu anladığını iddia ederse o sadece cahildir. o ne dediğini bilmiyordur, o ne saçmaladığını bilmiyordur. Eğer sen bilge isen anlayacağın ilk şey şudur: Hayat anlaşılamaz.

Hiçbir şeyi ayıplama. Aksine, onu kullan. Herhangi bir şeye karşı olma. Nasıl kullanılabileceğinin ve dönüştürülebileceğinin yollarını ara.

Ve sana söylüyorum; gidecek hiçbir yol yok. Her şey bu anda Ve sana söylüyorum; gidecek hiçbir yol yok. Her şey bu anda. Bütün varoluş, bu anda toplanmıştır. Bu anın içine sığar. Bütün varoluş, yaşadığın anda akmaktadır. Hepsi bu.