PORTFOLYO 12010501006 KÜBRA SANCAK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
Advertisements

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013.
U.Ü. ORHANGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğr. Gör. Yeliz UMUR
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
9. SINIF TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ
REHBERLİK DERS II.
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Türkçe Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme. Değerlendirme; Öğrencilerin öğrenme durumlarını, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeye yardımcı olur. Öğrencilerin.
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Öğretim Durumlarını Planlama
Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?
MODÜL 3 – Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
Portfolyo GAMZE DEMİREL
PORTFOLYO Portfolyo nedir ?
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
Wordpress Eğitimi 2.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BU BENİM ESERİM ORTAOKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
Portfolyo Nedir? Portfolyo Nasıl Hazırlanır? Elektronik Portfolyo Nedir? Fatma Taşkıran.
WEB  PREZİ PREZİ  FACEBOOK  GOOGLE DRİVE  WEBSPARATİON  SKYPE SKYPE.
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI TUTKU YILMAZTÜRK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
BİLGİSAYAR NEDİR?.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
ÇAĞDAŞ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMLARI
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
Hazırlayan Serap TİRYAKİ BT Rehber Öğretmeni.
Öğretim Yazılımları Hiper metin Hiper ortam Zeki Öğretim Sistemleri Yapay ZekaBenzetişim Sanal Gerçeklik.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Uzaktan Eğitim E-Portfolyo
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İletişim Araçları.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
Dijital Öyküleme
6.1.3.D1 Dosyalarım Nereye Gitti?
REHBERLİK DERS II.
Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.
Sunum transkripti:

PORTFOLYO 12010501006 KÜBRA SANCAK

PORTFOLYO NEDİR..? Öğrenciye ve başkalarına öğrencinin bir veya daha fazla alandaki başarılarını sunma amaçlı olarak öğrenci çalışmalarının yansıtılmasıdır. Öğrenci merkezli olup, öğrencinin kişisel çabalarını, ilerlemelerini ve başarılarını bir veya daha çok öğrenme aralıklarıyla ortaya koymasını sağlar.

PORTFOLYO NEDİR..? Kişinin bireysel ve mesleki başarılarını, gelişimini ve yeteneğini ortaya koyan bir kariyer ve tecrübe belgesidir. Kişinin kendini sunabilmesi için geçerli olabilecek her türlü doküman ve projeyi içerir. Ülkemizde oldukça yeni bir öğretim ve değerlendirme yöntemidir.

PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..? Öğrenciye Portfolyo hazırlatmanın amaçları/kazanımları nelerdir? belirleyiniz. Portfolyoya konacak ürünlerin seçiminde dikkat edilecek konular (ürün seçiminde ölçütler) belirlenmelidir. Öğrenciye ürün dosyası hazırlamada rehber olacak bir yazı hazırlanmalıdır.

PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..? Velilere portfolyo hakkında bilgilendirme yazısı yazılmalıdır. Öğrencilere gelişim dosyasının bir değerlendirme aracı olduğunu ve her aşamanın nasıl değerlendirileceği açıklanmalıdır. Öğrenci ürün dosyalarında nelerin bulunabileceği açıklanmalıdır.

PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..? Yapılan çalışmalardan belli periyotlarla en iyi ürünün seçilmesine destek olunmalıdır. Portfolyo da her örneğin üstünde yansıtıcı bir ifade formu olması gerekliliği öğrencilere hatırlatılmalıdır. Öğrenci ürün dosyasıyla ilgili öğrencilere ürün seçtiklerinde geri bildirimde bulunulmalıdır.

PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..? Öğrencilere portfolyo hakkında yaptığınız görüşmeler sonrası, gözlem defterinize alacağınız notlar çalışmaların verimliliği ve takibi açısında yararlı olacaktır. Öğrencilere akranlarıyla birlikte ürünlerini paylaşma fırsatı yaratılmalıdır. Dosyaya fazla ürün koyularak öğrencilerin cesaretleri kırılmamalıdır.

PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR..? Her öğrenci farklı olduğu için her öğrencinin portfolyosu da farklı olacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Portfolyo sürecinin bir takvim çerçevesinden dönem başından itibaren oluşturulması gerektiğini, bu çalışmanın yürütülen sanal sınıf etkinliklerini pekiştirmek amacıyla hazırlandığı unutulmamalıdır.

ÖRNEK PORTFOLYO

ELEKTRONİK PORTFOLYO ePortfolyo bir kullanıcının  birikim ve başarı göstergelerini bir araya getirerek oluşturduğu portatif ve Internet üzerinde istenen şekilde paylaşılabilir dosyadır. ePortfolyo sayesinde kişisel kazanımlar ve kişinin yayınlamak istediği tüm doküman, resim, blog, multimedya, hiperlink ve iletişim bilgileri tek platformda buluşabilir.

ELEKTRONİK PORTFOLYO E-portfolyolar, öğrenci-merkezli ortamlar oluşturarak öğrencilerin kendi öğrenme sorumluluklarını almalarına yardımcı olur. Bu şekilde öğrencilerin bireysel proje veya ürünler yerine öğrenmeye odaklanması da sağlanır. Ayrıca bu portfolyolar öğrenme sürecinin sonucu değil, parçası olmuş olur.

ELEKTRONİK PORTFOLYO Bilgisayar yazılımları kullanılarak hazırlanmış web sayfaları içerebilir. (Raporlar, sunumlar, makaleler, animasyonlar, filmler, ses dosyaları, grafikler, kavram haritaları, posterler ve öğrencilerin hazırlaması beklenen tüm ürünler.. Gibi)