Restorasyon Projesi Nasıl Hazırlanır

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BETONARME VE ÇELİK YAPILARIN PROJELENDİRİLMESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Advertisements

Hazırlayan : Dr. Murat KURUOĞLU
Beyoğlu İlçesi Piyalepaşa Bulvarı ve Yakın Çevresi
RECEP DEMİRCİ JEOLOJİ YÜK. MÜH.
PLN MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
A-A KESİTİNİN ÇIKARILMASI
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
Otomasyonlu imalat, büyük miktarlardaki konut ihtiyacına cevap verir.
RIHTLARI YARDIMCI ÇİZGİLERLE GÖSTERME:
İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ
İ.Ü. Kültür Evi (664 ada 34 parsel)
Proje Şube Müdürlüğü.
HARİTA BİLGİSİ.
HARİTA BİLGİSİ.
KESİT ÇİZİMİNE BAŞLAMA:
EŞME BELEDİYESİ KEMERKENT TOPLU KONUT PROJESİ
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ BURSA EVLERİ
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Fen Dairesi Başkanlığı
Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik (Yüklenici.
DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ
B-B KESİTİ İÇİN YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ:
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ EDİRNE EVLERİ
DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ
B-B KESİTİNİN ÇİZİMİNE BAŞLAMAK
ProJe Şube Müdürlüğü görev ve faalİyetlerİ
B-B Kesiti Ö: 1/50 Verilmeyenler serbesttir.
ÇİZİLMESİ İSTENEN DÜZ KOLLU ARASI SAHANLIKLI MERDİVEN
MONTAJ KROKİSİ HABERLEŞME CİHAZLARI.
KENTSEL MEKAN ANALİZLERİ
TEKNİK RESİM DERSİ Öğr. Gör. Berivan Polat
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
SORULAR Parsel cephesi 20m., parsel derinliği 30m.; uygulama imar planındaki yapılaşma koşulları ayrık nizam, TAKS= 0,20, KAKS= 0,40, kat adedi= 2, ön.
mim384 mimarlıkta biçimbilimsel çalışmalar
CEPHE ÖLÇMELERİ Sizlere cephe ölçme tekniği ve sektörümüzde kullanılan totalstaion ölçüm cihazları ile neler yapılabileceğini anlatacağım. Sunumumda örnek.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
İŞ İSKELELERİNE DAİR TEBLİĞ
ANITLARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN ETKENLER
NİVELMAN ÇEŞİTLERİ PROFİL NİVELMANI.
1/500 Çizim Tekniği Topografya; arazinin eğim çizgilerinin gösterilmesi, eğim kotlarının yazılması, Ev/çok katlı bina ve bahçe girişlerinin gösterilmesi,
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.
Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisinin Onarım Çalışmaları
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
Kiralık Kat. Konum - Yenibosna’da Outlet Mağazalar Bölgesinde - TEM ve E-5 karayollarına çok yakın - Basın Ekspres Yolu Yenibosna/Sefaköy Kavşağı’na 800.
Kablolar & Kemer yapılar
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
Proje I.
Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
PLANLAMA 2 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ
2016 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
DOKU (TÜRÜK) – TEXTURE Doku, birbirine eş yada birbirini tamamlayan birim biçimlerin belli sistemlerle yan yana gelmesinden oluşur, Doğal dokularda dokuyu.
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
HARİTA BİLGİSİ.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
EŞSİZ YUVAM Her varlığın bir barınağı vardır.
MERDİVENLER 8. HAFTA.
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
BİNA PLANLARI Yrd. Doç. Dr. İsa VURAL Teknik Resim.
DIŞ MEKAN GÖRSELLERİ CEPHE GÖRÜNÜMSOKAK GÖRÜNÜM BİNA GİRİŞ GÖRÜNÜM BİNA GİRİŞİ.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.C.1. Mimari Tasarım.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
2018 Yılı Devam Eden Projeler
ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI
MEKANİK TESİSAT PROJELERİ MESLEKİ DENETİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 Yılı Devam Eden Projeler
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Sunum transkripti:

Restorasyon Projesi Nasıl Hazırlanır  I.I.  Rölöve Çizimleri a)1/500 veya 1/200 vaziyet planı (Mevcut Durumun Belgelenmesi)  Parselde yer alan yapının mimari öğeleri (avlu, bahçe duvarları, kuyu, fırın, tandır, çeşme, müştemilat vb.) ve doğal öğeler (ağaç, bitki türleri, ekili-dikili alan vb.) yapı-avlu-bahçe girişleri, yapının kendi parselindeki oturumu ve köşe kotları, yol yapı ilişkisini tanımlayan kotlar gösterilecektir. Vaziyet planında sokak-bina ilişkisini gösterir aynı ölçekte kesit bulunacaktır. b-) Kat Planları, (1/50 ölçeğinde kesit ve görünüşleri ölçülü ve ölçüsüz olmak üzere hazırlanacaktır.) c-) Çatı Planı (1/50 ölçeğinde kesit ve görünüşleri ölçülü ve ölçüsüz olmak üzere hazırlanacaktır.) d-)Cepheler (1/50 ölçeğinde kesit ve görünüşleri ölçülü ve ölçüsüz olmak üzere hazırlanacaktır.)

e-) Döşeme ve tavan planları (1/50 ölçeğinde kesit ve görünüşleri ölçülü ve ölçüsüz olmak üzere hazırlanacaktır.) f-) En az iki kesit (Kurulun gerekli görmesi halinde ikiden fazla 1/50 ölçeğinde uygulama projesi çizim tekniğinde)    Birbirine dik, bir tanesi merdivenden geçecektir. g-) En az iki (Kurulun gerekli görmesi halinde ikiden fazla 1/50 ölçeğinde uygulama projesi çizim tekniğinde)   sistem detayı (Cephe 1/20, Plan 1/20, Kesit, 1/20) h-) Pencere, kapı, tavan eteği, ocak, dolap, niş, saçak, taşıyıcı sistem, süsleme elemanları vb. yapı öğelerinden tipik olanlarına ilişkin sistem ve nokta mimari detaylar (Ölçekler 1/10, 1/5 ve 1/1 dir.)

I.II. Vaziyet Planı Raporu: Yapının ve bulunduğu parsele bitişik komşu yapıların pafta, ada, parsel, envanter ve kapı numarası, mülkiyet sınırları (Kadastral) mülkiyet durumları, son durum sahiplilik sicil kayıtlarının belirtilmesi I.III. Alt Yapıya İlişkin Şematik Gösterimler: Yapının mevcut halihazırdaki varsa özgün pis su tesisatının, yeni elektrik, su, havagazı, telefon tesisatı gösterilecektir. I.IV. Fotoğraf lar Binayı, halinde çerçevelenerek üzerine çekim tarihi ve yeri belirtilerek teslim edilecektir. çevresini ve sokağı kültür varlığının, çekim yönlerinin kroki üzerinde gösterildiği, çekim tarihi ve çekim yapan kişinin adının belirtildiği yeteri kadar iç ve dıştan çekilmiş fotoğrafları içeren (10x15 cm ebadında) A4 normunda albüm, (Kurulun gerekli görmesi durumunda aynı yerden çekilecek saydamlar set

I.V. Rölöve Analiz Raporu A-     Tanımlar a-) Yapının oluşumunu sağlayan ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi etkenler b-) Yapının mimari tanımı (Her proje için yapının çevresi ile ilişkisi konumu, açık ve kapalı mekanların mimari tanımı, işlev tanımı, mimari elemanları vb.) c-) Yapım tekniği ve malzeme kullanımı, temel yatay ve düşey taşıyıcı elemanlar, dolgu elemanları, yatay ve düşey kaplama elemanları, örtü malzemeleri ve tekniği, süsleme elemanlarına ilişkin mevcut durum tanımları d-) Yapıların oluşumunu sağlayan ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi etkenler ile özgün kullanımına ilişkin ulaşılabilen belgeler, kaynaklar (fotoğraf, resim, tapu kaydı, vb.)

B-     Sorunlar ( Mevcut Fiziki Durum Değerlendirmesi) a-) Yapısal bozulmalar, deformasyonlar ve dağılımları, temel sorunları, yatay ve düşey yönde taşıyıcı sistem sorunları, dolgu malzemesinin sorunları, cephe elemanları sorunları, cephe kaplama ve üst örtü malzemesine ait sorunlar, cephe mimari süslemelere ve yapı malzemesine ait sorunların tespiti, nedenleri, çözüm önerileri. b-) Kullanım (Aşırı yüklenme, terk edilme vb.) sonucu oluşan bozulmalar ve dağılımları, c)Dış fiziksel etkenler (rüzgar, kar, yağmur, güneş, don, yeraltı suyu vb.) sonucu oluşan bozulmalar ve dağılımları, d)Malzeme sorunları; Yapıdaki mevcut malzemelerin durumu ile korumaya yönelik müdahale yönteminin belirlenmesi ve yeni önerilecek malzemenin tespiti için yapılması gerekli olan malzeme laboratuar analizlerinin verilmesi,

C- Rölöve Müdahale Paftaları Belirlenen (sistem ve yapı öğelerine ait detaylar hariç) ölçüsüz rölöve çizimleri üzerinde şu hususlar işlenecektir. a)      Yapıya çeşitli dönemlerde yapılan müdahaleler ve bunların dönemlerine göre gruplandırılması, b)      Yapıda bugün mevcut olmayan elemanlara ilişkin olarak yapıdan elde edilebilen bilgiler, izler, c)      Dönem eklerinin, korunması gerekli nitelikte olup olmadıklarının belirlenmesi, d)      Rölöve analiz raporu ve Rölöve Müdahale paftalarında belirtilen malzeme, bozulmalar ve muhdeslerin tanımları ölçüsüz rölöve paftaları üzerinde işlenecek ve raporla gerekli referans ilişkisi kurularak öneriler ve kararlar getirilecektir.