explode Bu fonksiyon sayesinde belirli bir metni, istediğiniz bir karakteri referans alarak bölebilir ve istediğiniz bir diziye aktarabilirsiniz. <?php.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’e Devam Uygulama.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
İnternet Programcılığı
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
Internet Kaynak Keşfi: Bir Dublin Core Üstveri Editörü ve
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Öğrt.Gör.Dr. Ahmet Cengizhan Dirican GYTE – Bilgisayar Mühendisliği
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Dinamik web sayfaları, javascript
Soru1: Dışardan "%s" format belirteci kullanılarak girilecek 20 elemanlı bir dizinin elemanlarının kaç tanesinin rakam, kaç tanesinin harf ve kaç tanesinin.
PHP-Dosya ve Dizinler Internet Tabanlı Programlama Dr. Erman Yukselturk.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
ALAN ÖZELLİKLERİ.
Form İşlemleri. Form İşlemleri Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde.
PHP 4’ün Yenilikleri VIII. “Türkiye’de İnternet” Konferansı İstanbul, Aralık 2002 Hidayet Doğan.
İnternet Programcılığı II
Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır.
Öncelikle site anlaşılır bir şekilde hazırlanıp değişik ve çarpıcı örnekler vermiştir. Konuya girmeden.
.  HTML gibi işaretleme etiketlerini kullanan, verilerin depolanmasını sağlayan ve bu verileri metin formatında saklayan bir dildir.  HTML ile XML.
Access’te İlişki Kurma
HTML KODLARI HTML Dokümanındaki ilk etiket <html>’dir.
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
WORD’teTablolar.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
INTERNET TABANLI PROGRAMLAMA
WEB PROGRAMLAMA PHP Temelleri Dr. Erman Yükseltürk.
Windows Media Player.
Metin (Text) Özellikleri
Liste Özellikleri Html etiketlerinden bildiğimiz sıralı (ordered) ve sırasız (unordered) listelere stil vermek için liste özelliklerini kullanacağız. Sıralı.
Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Temel Bilgi Teknolojileri
1 İNTERNET PROGRAMCILIĞI - 1 TABLOLAR Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
İçindekiler Tablosu Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
PHP’ye Giriş Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan.
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Name formun adı Action formun gönderilecegi adres. Bu adres uzun URL yada lokaldeki CGI adresi Kullanılan method POST yada GET GET ile adres satırında.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
PHP Programlama Dili GİRİŞ.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ Kablosuz Veri Aktarımlı
Form İşlemleri. Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde işlem yapılır. Php'de kullanıcı tarafından bilgileri alabilmek.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
Matematiksel Veri Yapıları. İçerik Matematiksel Veri Yapıları – Kümeler – Diziler – Fonksiyonlar – İkili ilişkiler Sonsuz kümeler – Sonlu nicelik – Sonsuz.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
HTML Bağlantılar (Link). Link Nedir? HTML'in önemli özelliklerinden biri, bir metin parçası ya da bir resim üzerinden başka bir belgeyle ya da web adresiyle.
HTML Liste Oluşturma. Liste Etiketleri HTML sayfalarında liste oluşturmak için ve etiketlerini kullanırız. Numaralı listeler oluşturmak için: Madde imli.
HTML Basit HTML Etiketleri. Başlık Etiketleri Turkcell Geleceği Yazanlar Bu etiketler basit olarak bir başlık kullanmak istediğimiz zaman, başlığı yazmak.
PHP'de Program Denetimi
CLASS DOJO.
EBSCOhost ile Tam Metin Makaleler
STRING İŞLEMLERİ.
EBSCOhost ile Makale Alıntılama
HTML HTML Stilleri.
EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
ÖRNEK BAŞLIK. ÖRNEK BAŞLIK İKİ SATIRLI ÖRNEK BAŞLIK.
Tarayıcı Sorunları ve Çözümleri
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI-HTML FORMLAR SAVAŞ TUNÇER
STRING İŞLEMLERİ.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Tasarım: Ali Topal.
Yapılar, Kolleksiyonlar,Kutulama,Indeksçi
ÖRNEK BAŞLIK. ÖRNEK BAŞLIK İKİ SATIRLI ÖRNEK BAŞLIK.
Sunum transkripti:

explode Bu fonksiyon sayesinde belirli bir metni, istediğiniz bir karakteri referans alarak bölebilir ve istediğiniz bir diziye aktarabilirsiniz. <?php $metin = "Merak ne güzel şey, güzel şey merak!"; $dilimler = explode(",", $metin); echo $dilimler[0]; // Merak ne güzel şey echo $dilimler[1]; // güzel şey merak! ?> strip_tags Bir metin içindeki HTML etiketlerini kaldırmak ve istediğiniz etiketlere izin vermek için bu fonksiyonu kullanabilirz. Örnekte etiketine izin verecek, etiketini kaldıracağız. <?php $metin = " Merak ne güzel şey, güzel şey merak! "; echo strip_tags($metin,' '); // Merak ne güzel şey, güzel şey merak!"; ?> date Bu fonksiyonu her zaman kullanmak zorunda kaldığımı itiraf ediyorum. Yanlış anlaşılmasın, memnunum tabi böyle kullanışlı ve ihtiyacımı gören bir zaman fonksiyonu bulunduğu için. Daha sonra sadece PHP’nin zaman fonksiyonları üzerine makale yazmayı planladığım için burada ufak bir örnekle paragrafı tamamlıyorum. <?php echo date('d.m.Y H:i'); // :12 ?> include Bir dosya içinde başka bir dosya çağırma fonksiyonudur. Örnekte anasayfa.php dosyasının içine ayar.php dosyasını çağıracağız. <?php include('ayar.php'); ?>

switch Koşullu işlemler için kullanabileceğimiz güzel bir fonksiyondur. <?php $meyve="limon"; switch ($meyve) { case "elma": echo "Elma tatlıdır."; break; case "limon": echo "Limon ekşidir."; break; } ?> goto Bu fonksiyonu Qbasic’ten hatırlarım hep. Çalışmanızdaki farklı bir bölüme atlamanıza yarar. <?php goto a; echo 'güzel şey merak!'; a: echo 'Merak ne güzel şey,'; // Merak ne güzel şey, ?> str_replace Metnin içindeki bir unsuru (kelime, karakter, cümle vb.) başka bir terimle değiştirmek isterseniz bu fonksiyonu kullanabilirsiniz. <?php $metin = str_replace("güzel", "çirkin", "Merak ne güzel şey, güzel şey merak!"); echo $metin; // Merak ne çirkin şey, çirkin şey merak! ?>

Rand $sayi = rand(0, 100); echo $sayi; Eval $kod = 'echo "Selam Düya!";'; eval($kod); Exit echo 'Bu yazıdan sonra kodlar duracak'; exit; echo 'Kodlar durduğu için bu yazı yazılmayacak.'; Die die('Elveda'); echo 'Burası asla yazılmayacak'; Trim