Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan ve Sunan Fatma Sena YAMAN.
Advertisements

Iletişimde üç filtre
İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
ÜRETİM SİSTEM TASARIMI (MSD)
Türkiye Futbol Federasyonu
 Bilinç  Hizmet  Marka  Kalite  İ lke  Do ğ ru bilgi  Do ğ ru yöntem  Do ğ ru uygulama.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Yardımlaşma; Yapılması gereken bir şeyi bir kaç kişinin birlikte yapmasıdır. İnsanların tek başına üstesinden gelemeyeceği görevleri grupça yardımlaşarak.
Değerler Eğitimi Özgüven.
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
İKTİSAT Girişimcilik - İş Stratejisi -.
EN KÜÇÜK ORTAK KAT.
MATEMAT İ K ZÜMRES İ NDEN DUYURULUR!. AMC 8 yarı ş masına okulumuz 6, 7 ve 8. sınıf ö ğ rencilerinden olu ş an bir takımla 15 Kasım 2011 tarihinde.
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
ADEL 1967 yılında kurulan şirket 1969 yılında İstanbul Kartal’daki fabrikasının açılması ile faaliyete geçti.ADEL’e ismini veren Kamil Yazıcı ve ortakları.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
SON EKONOMİK GELİŞMELER
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
Hüseyin ŞİRİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi EYTEP ABD.
Ellerinizi alnınıza yerleştirin. Başınızı öne doğru iterken ellerinizle başınıza engel olun. 5’e kadar sayın ve gevşeyin.
TBF Genel Matematik I DERS – 1 : Sayı Kümeleri ve Koordinatlar
Zamirler(adıllar) Ad olmadıkları halde adın yerini tutan ve söz söyleyenle kendisine söz söylenen kimseleri anımsatan sözcüklere denir. Hazırlayan:Menendi.
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
İSTATİSTİK VE MATEMATİK
PATENT ÜZER İ NDE HAK TES İ S İ PATENT İ N HÜKÜMSÜZLÜ Ğ Ü PATENTE TECAVÜZ HALLER İ Ay ş e Gül ULUÇAY Mühendis
“Devlet baba bize tam buğday unundan ekmek yedir” Kampanyası Çocuk Böbrek Vakfı.
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER

Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL,
Eczacılık Fakültesi Ar ş ivi Olu ş turulmaya Ba ş lanıldı. Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi
“Tıp E ğ itimi Çalıştayı” Mayıs 2014 DÖNEM II Koordinatorlük Dr. Aynur KARADEN İ ZL İ Dr. Meltem D İ LL İ O Ğ LUG İ L Dr. Çi ğ dem VURAL.
İsterseniz bir kere de öğretmeninizden dinleyin, olmaz mı?
Hayatta hiçbir şey yolunda gitmiyor diyenlere... OLUMLU ISRAR
OMUZ EGZERSİZLERİ.
SAYILARIN ŞARKISI. SAYILARIN ŞARKISI Benim adım bir, Yaşım küçüktür ama Birinciyim her yarışta. Çok sevsem de birdir biri Oynayamam tek başıma.
Dört Mum.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
Anneme mektup Şiir : Nurgül Yenigün 05/2006.
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
SIFATLARIN ÜSTÜNLÜK DERECELERİ
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
Müşteri İlişkileri Yönetimi Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
BM-103 Programlamaya Giriş Güz 2014 (4. Sunu)
Çarpma İşleminin Özellikleri
9.Gün MATEMATİK 1.KİTAP PARANTEZ AÇMA ANTRENMANLARLA
Telegram da hesap açma Öncelikle bir web tarayıcı üzerinden telegram’ın sitesinden web üzerinden oturumu açmak isteyelim.
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
İNOVASYON.
SIRA BİLDİREN SAYILARI TANIYALIM
Aldatıcı hareket veya dürüstlük kurallarına aykırı diğer şekillerde ekonomik rekabetin her türlü kötüye kullanılmasıdır.  Başka bir işletmeye ait ürünlerin,
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Aldatıcı hareket veya dürüstlük kurallarına aykırı ekonomik rekabetin kötüye kullanılmasıdır.  Başka bir işletmeye ait ürünlerin, markaların taklit edilmesi,
MERHABA ÇOCUKLAR SİZ TAVŞANLA KAPLUMBAĞANIN YARIŞ YAPTIĞI HİKAYEYİ DUYDUNUZ MU HİÇ ? İsterseniz bir kere de öğretmeninizden dinleyin, olmaz mı? Osman KILIÇ.
Öğr.gör.İdil yıldırım arı
SAĞLIK SİSTEMLERİNİN VE HİZMETLERİNİN YENİDEN ÖRGÜTLENMESİ VE PLANLANMASI Prof. Dr. Haydar Sur Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi.
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
TEMEL AÇILIŞ PRENSİPLERİ
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ TEMEL AÇILIŞ PRENSİPLERİ
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ TEMEL AÇILIŞ PRENSİPLERİ

Başlık Düzeni Alt Başlık.
Sunum transkripti:

Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın ötesine geçemez. Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın ötesine geçemez.

Ş urası da son derece önemli de ğ erli arkada ş larım… Bir yerlerden taklit ederek, ithal ederek kurdu ğ unuz sistemler, kurulu ş lar, fabrikalar, gün gelir eskir ve yerine yenisini koymakta zorlanırsınız. Ş urası da son derece önemli de ğ erli arkada ş larım… Bir yerlerden taklit ederek, ithal ederek kurdu ğ unuz sistemler, kurulu ş lar, fabrikalar, gün gelir eskir ve yerine yenisini koymakta zorlanırsınız.

Ama kendi üretti ğ iniz bilgiyle, kendi yeti ş tirdi ğ iniz elemanlarla, kendi i ş gücünüzle ve beyin gücünüzle, eskiyenlerin yerine çok daha yenisini, çok daha iyisini in ş a edebilirsiniz. Ama kendi üretti ğ iniz bilgiyle, kendi yeti ş tirdi ğ iniz elemanlarla, kendi i ş gücünüzle ve beyin gücünüzle, eskiyenlerin yerine çok daha yenisini, çok daha iyisini in ş a edebilirsiniz.

İş te burada e ğ itimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor… Okul açmanın, e ğ itime yatırım yapmanın, fabrika açmak kadar, hatta ondan çok daha fazla önem ve hayatiyet arz etti ğ i burada daha iyi görülüyor. İş te burada e ğ itimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor… Okul açmanın, e ğ itime yatırım yapmanın, fabrika açmak kadar, hatta ondan çok daha fazla önem ve hayatiyet arz etti ğ i burada daha iyi görülüyor.

Bilgi ve teknolojiyi üretmek yerine, taklit etmeyi, ithal etmeyi tercih eden toplumlar ise, süreci her zaman geriden takip etmeye mahkûm kalıyorlar.

Taklit, bir dereceye kadar tatmin edici olabilir. Ama rekabette asla ve asla üstünlük sa ğ lamaz, avantaj getirmez. Ş unu samimiyetle ifade etmek durumundayım: Biz, milletçe, her konuda, her alanda, ikinci, üçüncü, dördüncü olmayı de ğ il, birinci olmayı hedeflemek, her zaman birinci olma iddiasıyla hareket etmek zorundayız. Aslında biz bu özgüvene sahibiz. Taklit, bir dereceye kadar tatmin edici olabilir. Ama rekabette asla ve asla üstünlük sa ğ lamaz, avantaj getirmez. Ş unu samimiyetle ifade etmek durumundayım: Biz, milletçe, her konuda, her alanda, ikinci, üçüncü, dördüncü olmayı de ğ il, birinci olmayı hedeflemek, her zaman birinci olma iddiasıyla hareket etmek zorundayız. Aslında biz bu özgüvene sahibiz. SİZCE BU SÖZLERİ KİM SÖYLEMİŞTİR?.

(YEĞEN) ( RTE_BTYK 23.Toplantısı, 27 Aralık 2011(konuşmasından))Sayın Başbakanımızın bu tarihi konuşmasını her birimizin 100. Yıl Marşı gibi ezberlemesinde yarar var zannediyorum.

“ İ nanç öyle bir güçtür ki tekeden bile süt çıkartır”