OYUN OYUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Oyun Oyunlaştırma Yöntemi
Advertisements

Eğitim İçeriğinin Sunumu
10.HAFTA DRAMA TEKNİKLERİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
A-BİLİŞSEL GELİŞİM İlk İki Yılda Görülen Bilişsel Gelişim : Bebek doğumunun ilk gününden itibaren çevresini keşfetme çabasına başlar. Keşif çabasında.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
EĞİTSEL YAZILIMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİMİ
ÖĞRENME STİLLERİ.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
6-12 YAŞ GRUPLARININ ÖZELLİKLERİ ÇOCUKLAR NE ÖĞRENİR? NASIL ÖĞRENİR?
Eğitim Öğretimde Planlama
Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri. Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  İzci  Ergin İzci.
ROL OYNAMA.
SANAT EĞİTİMİ VE YARATICILIK
OEE – Drama Dramanın Eğitiminin Avantajları
TAM ÖĞRENME MODELİ Hazırlayan Güzide BAŞDAĞ Ankara 2003.
DRAMA Drama ;bireyler arasında dolaysız bir iletişim ve etkileşim sağlar. Drama bir olayı,oyunu,yaşantıyı tiyatro tekniklerinden yararlanarak,geliştirerek.
EGIT 450 Öğrenci Merkezli Eğitim
Philips 66 Tartışma Tekniği (1/6)
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Öğretim Durumlarını Planlama
NESİ VAR ? Elif ŞAHİN.
YANSITICI DÜŞÜNME.
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN ÇOCUKLARIN AİLELERİ İÇİN ÖNERİLER
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
Öğretim Teknikleri - III
OYUN ve OYUNCAK SEÇİMİ.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
ZİHİNSEL YETERSİZLİK Zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde anlamlı sınırlılıklar görülen yetersizlik durumudur
GELECEĞİ PLANLAMAK MESLEK SEÇİMİ.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE İLETİŞİM
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Eğİtİcİ Oyuncaklar Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
SANAT EĞİTİMİ VE YARATICILIK. O HALDE YARATICILIK NEDİR?
Okul Öncesi Dönemde Rehberlik Hizmetinin Özellikleri
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME.
TELEVİZYONUN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
, Eğitici Drama Nedir? Önceden belirlenmiş açık ve net eğitim amaçları olan, tüm çocukların kendi öğretmenleri ile birlikte, daha çok büyük motor hareketlerle.
Manavgat RAM Yetenek : Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite Yaratıcılık : Bir şeyi herkesten farklı yollarla.
OYUNUN GELİŞİM ALANLARINA ETKİSİ VE ÇEŞİTLİ ÖRNEKLER
DRAMA Drama;doğaçlama,rol oynama ve tiyatro tekniklerinden yararlanarak öğrencilerin yaşantıyı,bir olayı,bir fikri veya soyut bir kavramı oyunsu süreçlerle.
İLETİŞİM.
OKUL ÖNCESİNDE EĞİTİCİ DRAMA
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
YANSITICI DÜŞÜNME Dewey yansıtıcı düşünmeyi herhangi bir düşünce ya da bilgiyi ve onun amaçladığı sonuçlara ulaşmayı destekleyen bir bilgi yapısını etkin,
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN.
Zekâ Oyunları.
Erken çocukluk dönemi fen ve matematik eğitimi için ortam hazırlama
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 7
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
GÖSTERİ (DEMONSTRASYON) YÖNTEMİ
Yaratıcı Drama.
Bireysel Çalışma Yöntemi
OYUN Halime Helin YILMAZ Hazal Ekşi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
GELİŞİM VE ÖĞRENME Ders 4
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Okulöncesinde Fen Kavramlarının Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri
ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ (3-6)
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Zekâ Oyunları. Zekâ oyunları, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük yaşamın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak.
Sunum transkripti:

OYUN OYUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ

OYUN-OYUNLAŞTIRMA NEDİR? Bir olayı, oyunu, yaşantıyı tiyatro tekniklerinden yararlanarak, geliştirerek canlandırmaktır.

OYUN-OYUNLAŞTIRMA Öğrencilerin Bir yaşantıyı, Bir kavramı, Ders ünitelerinden belli konu ya da temaları Yaşayarak, Canlandırarak, Oynayarak öğrenmelerini sağlayan bir süreç, eğitsel bir ortamdır.

OYUN-OYUNLAŞTIRMA Bir metni düz anlatımdan çıkarılarak yaşamda gerçekleşme şeklinin bulunması, bu tutumun bir beceri halini alması yönünde çalışma yapılmasıdır. Ya da bir konu, bir olay yada durumun roller verilmesi yoluyla ve hareket, mimik, jest ve sözlerle canlandırılmasıdır.

Avantajları Temel yapıları pratikte görmeye yardımcı olur. Anlama yeteneğini ve yaratıcılığı geliştirir. Gerçek yaşamdaki olaylara benzer durumları sınıf ortamına aktarır. Düşünmeyi, bağımsız araştırma kurgulayıp yürütmeyi ve öğrencilerin gerçek problemleri daha iyi anlamalarını sağlar.

Avantajları Öğrencinin ilgisini arttırır. Gerçek yaşam durumunun tecrübesini gerçek yaşam riskiyle karşılaşmadan yapabilirler. Öğrenciler içinde bulunduğu durumu daha iyi kavrar. Öğrenciler güdülenir.

Sınırlılıkları Sürekli aynı oyun oynanması ile öğrenci sıkılıp motivasyonu kaybolabilir. Hedef dışı öğrenmeler gerçekleşebilir. Küçük grup gerektirir. Öğrencilerle ya da dersle ilgisi kurulmazsa yöntem işe yaramaz hale gelir. Zaman gerektirir.

Sınırlılıkları Sosyal yönden zayıf olan öğrencilerin süreçten uzaklaşmasına yol açabilir. Oyunlar zamanla öğrenme amacından uzaklaşıp kazanma hırsına dönüşebilir. Oyun ortamında gösterilen performans ölçülmesinde ölçütlerin belirlenmesi zordur. Katılan her öğrencinin biraz yaratıcılığını gerektirir.

Oyun Seçimi Yapılırken Sıkıcı olmamalı eğlendirici olmalı, Yanlış öğrenmeleri engelleyici olmalı, Denetlemeye açık olmalı, Hedeflere ulaştıracak nitelikte olmalı, Oyunlar öğrencinin seçici algısını harekete geçirecek nitelikte olmalı,

Bir Oyunlaştırma Hazırlanırken Öğrencilerin neler öğrenmesi gerektiğine karar verilir, Basit bir oyunla roller hazırlanır, Öğrencilerin neler yapacağı ve izleyenlerin neler gözlemleyeceği açıklanır, Oyunun önemli noktaları oynayanlara ve izleyenlere sorularak tartışılır, Neler öğrenildiği ve nasıl gerçek hayata uyarlanacağı anlatılarak bölüm özetlenir.

Oyunun Çocuğun Gelişimindeki Etkileri Çocuğun fiziki gelişimine yardımcı olur. Çocuğun deşarj olmasını sağlar. Grup halinde oynamayı ve gruplaşmayı öğrenir. Liderlik özelliklerini yansıtmayı sağlar. Hareket özgürlüğünü kazandırır. İlgi ve dikkat toplamayı sağlar.

Oyunun Çocuğun Gelişimindeki Etkileri Çocuklara neşe ve haz verir. Başkalarıyla uyumlu olmasını sağlar. Çocukların duygularını ifade etmelerine yardımcı olur. Yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlar. Yaratıcılığının gelişmesini sağlar. Kurallara uymayı ve toplumdaki davranışlarda ölçülü olmayı sağlar. Çeşitli davranış özelliklerini kazandırır.