BAKTERİLERİN DOĞADAKİ YERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SOLUNUM SİSTEMİ.
Advertisements

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
MİKROPLAR Mikroplar nasıl ve nerede yaşar ? Gülnur GÜR Sağlık Slayt
Gıdalarımızı saklama kuralları
SAĞLIKLI YAŞAMA.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
Mikroplar Nelerdir?.
DİYARE (İSHAL).
HİJYEN ve SAĞLIKLI YAŞAM
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Kızamık.
ADIM ADIM TEMİZLİK EL YIKAMA AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİ VÜCUT TEMİZLİĞİ.
SÜT VE SÜTÜN ÖNEMİ SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT TÜRKİYE
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
MİKROP NEDİR ? Gözle görülemeyecek kadar küçük, her yerde
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
KONU: BESİNLERİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI
SAĞLIKLI BÜYÜMEK VE GELİŞMEK
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
BAKTERİ VE ARKEA ALEMİ Konu süresi: 2 Ders saati.
SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ
DİŞ SAĞLIĞI DİŞLERİMİZ.
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
HAZIRLAYAN: NESLİHAN ERGÜZEL İPEKNUR AYVAZOĞLU
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
Yeryüzünde yaşayan en küçük canlılar olan mikroplar milyarlarca yıldır var….
DENGELİ BESLENME, TEMİZLİK VE HİJYEN
Canlıları tanıyalım.
İlk dişlerimiz 6-8 aylıkken çıkmaya başlar
MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara.
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
BAKTERİLER BAKTERİLERİN DOĞADAKİ YERİ
CANLILAR ARASINDAKİ ETKİLEŞİM VE BESLENME
VİRÜSLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
YUMAKLICERİT ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Sağlık:Sıhhat,afiyet,sağlamlık anlamına gelen bir kelimedir.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
MİKROSKOBİK CANLILAR.
Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
ADIM ADIM TEMİZLİK.
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
BAKTERİLER.
MİKROORGANİZMALAR VE SAĞLIĞIMIZ
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Konsantre yoğurt, probiyotik yoğurt, meyveli yoğurt
C VİTAMİNi (ASKORBİK ASİT)
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Yalnızca mikroskopta görülebilirler Mantarlar gibi zararlı olanları ve yararlı olanları da vardır. Mikroskobik canlılar.
DERS: HALK SAĞLIĞI KONU: HİJYEN HAZIRLAYANLAR: KADRİYE ALTUNKEYİK FATMA EREN SEDANUR GÜRLEYİK ELİF AÇIL.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. EKOLOJİK KAVRAMLAR Ekoloji: Canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan etkileşimim inceleyen bilim dalıdır. Populasyon: Belirli.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
 Kış aylarında artan hastalıkların nedeni çoğu zaman soğuyan havalar değil solunum yoluyla bulaşan virüs ve bakteriler… Özellikle alışveriş merkezi,
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
Mikroskobik Canlılar.
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

BAKTERİLERİN DOĞADAKİ YERİ

BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER IŞIK MİKROSKOBU İLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. BAKTERİLERİN ÇUBUKSU, YUVARLAK, BURGU, VİRGÜL GİBİ DEĞİŞİK ŞEKİLLERİ VARDIR. YERYÜZÜNÜN HEMEN HEMEN HER YERİNDE VARDIR.

BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ SICAKTAN ÇOK SOĞUĞA DAYANIKLIDIRLAR. ILIK ve NEMLİ ORTAMLARDA ÇOĞALIRLAR. BÖLÜNEREK ÇOĞALIRLAR, NORMAL ŞARTLARDA 20-25 DAKİKADA ÇOĞALIRLAR. ÇOĞU 100 DERECE ÜZERİNDEKİ SICAKLIKLARDA ÖLÜR.

BAKTERİLERİN YOL AÇTIĞI HASTALIKLAR DİŞLERİN ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLURLAR. İNSANLARIN HASTA OLMASINA YOL AÇARLAR. MEYVALARIN ÇÜRÜMESİNE YOL AÇARLAR TİFO, DİZANTERİ, KOLERA, VEREM, BRONŞİT, MENENJİT, DİFTERİ GİBİ HASTALIKLARA NEDEN OLURLAR.

BAKTERİLERİN YOL AÇTIĞI HASTALIKLARINDAN KORUNMA YOLLARI DİŞLERİMİZİ GÜNDE EN AZ İKİ DEFA FIRÇALAMALIYIZ. ELLERİMİZİ YEMEKTEN ÖNCE VE SONRA YIKAMALIYIZ. ODAMIZI HAVALANDIRMALIYIZ. MEYVE VE SEBZELERİ MUTLAKA YIKAMADAN YEMEMELİYİZ.

BAKTERİLERİN YARARLARI *AŞI, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GELİŞTİRİR. *SERUM, HASTA OLAN İNSANLARA VERİLİR. *ANTİBİYOTİKLER, HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR *YOĞURT, BAKTERİLERDEN YARARLANILARAK SÜTTEN ELDE EDİLİR.