 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
Advertisements

Sınavdan Önce. SBS-2009 SINAV TAKTİKLERİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
SINAV KONUŞMALARI: “SINAVDA NEDEN YAPAMIYORUM?”
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
REHBERLİK SERVİSİ GÜLGÜN SÜYÜR
HAZIRLAYAN: MURAT CİVELEK
SBS’YE DOĞRU «TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ»
HOŞ GELDİNİZ.
SINAVA HAZIRLIK NASIL YAPILIR?
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
HEDEFE BİR ADIM KALA.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ
SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ÖSYS 2014 SINAV ÖNCES İ NDE VE SINAV ESNASINDA D İ KKAT ED İ LMES İ GEREKEN ESASLAR VE SORU ÇÖZME STRATEJ İ LER İ.
 SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM  Bu genelde deneme yanılma ile bulunabilinecek bir süreç. Ayrıca öğrenciden öğrenciye değişebilir. Ancak bir sözel.
Test Tekniğinde Başarılı Olmak İçin Altın Kurallar.
1 SINAV KAYGISI Fahrettin DEMİR Kurumsal ve Kişisel Gelişim Danışmanı Tel :
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 15 ADIMDA TEST ÇÖZME: 1.Çözeceğiniz testin konusunu önceden mutlaka okuyun… 2.Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp.
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
SINAVLARDA BAŞARILI OLMANIN YOLLARI
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU.
18 Adımda Test Çözme Becerisi
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER
SINAV ANI STRATEJİLERİ
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
ATATÜRK ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ GÖKAN ARSLAN-PSK. DANIŞMAN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Özcan SULU Rehber ve Psikolojık Danışman
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ REHBER ÖĞRETMEN HÜLYA KARAY.
Test Çözme Teknikleri.
1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. 2 İLK BAŞTA BİLMENİZ GEREKENLER.
SINAV ÖNCESİ Zihinsel hazırlık:
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Sınav yaklaştıkça kaygınız iyice artar. Fakat unutulmamalıdır ki bu kaygıyı tek başınıza yaşamıyorsunuz. Herkes sizin yaşadığınız.
REHBERLİK SERVİSİ YAYINIDIR
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
 REHBERLİK SERVİSİ YAVUZ ÖCAL REHBER ÖĞRETMEN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Gamze UĞUR.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
EĞİTMEN KOLEJİ VERİMLİ ÇALIŞMA VE TEST TEKNİKLERİ.
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakın Sınavdan önce deşarj olmak amacıyla sevdiğiniz aktiviteler yapmaya çalışın.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
Test Çözme Teknikleri.
ETKİLİ TEST ÇÖZME STRATEJİLERİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
17 Adımda test çözme teknikleri 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol.
Sunum transkripti:

 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları eleyin.  Birden fazla şık arasında tereddütte kalırsanız size en yakın gelen cevabı işaretleyin.

 Cevaplarınızı değiştirmeyin.  Soruyu okurken aklınıza gelen ilk şık genelde doğru cevaptır.  Cevapladığınız sorunun doğru cevabı sonradan aklınıza geldiyse ve sonradan cevaplandırdığınız sorular daha önceki cevapladığınız soruların doğru cevabını çağrıştırdıysa cevap değişimini yapın.

 Bunun haricinde her değiştirdiğiniz cevap şıkkı büyük olasılıkla yanlış olacak.  Yapamadığınız sorulara sonradan tekrar bakın.  Sınavda zamanı dengeli bir şekilde kullanın.  Bazı soruların üzerinde oyalanıp da yapabileceğiniz sorulara zaman ayırmamazlık yapmayın.

 Zamanı sonuna kadar kullanın.  Soruları daha rahat muhakeme etmek, olaylar arasında bağlantılar kurmak için sınav esnasında zihninizi dinlendirin.  Sınav sırasındaki heyecan, kaygı ve stres oksijen alımını olumsuz etkiler. Damarlardaki büzülmeler oksijen ve kan akışını zorlaştırır. Ara sıra düzenli bir derin nefes uygulaması yapın.

 Yanlışlar doğruları götürmediği için, cevaplanmayan soru bırakmayınız.  Sınava başlamadan kitapçık türünü işaretlediğinden emin ol.  Sınavın ilk dakikalarında heyecanlı olman çok normal. Heyecanına değil, sorulara odaklan.  Sınavda boş bıraktığın ya da emin olamadığın soruların yanına belirgin işaretler koy ki, sınavını bitirip geri döndüğünde hiçbirini gözden kaçırma ihtimalin kalmasın.

 Bir soru seni çok zorluyorsa fazla zaman kaybetmeden ve soruyla inatlaşmadan bir sonraki soruya geç.  Kodlama yaparken hem kitapçıktaki soru numarasını hem de optikteki soru numarasını kontrol et ki, yanlış işaretleme ihtimalin olmasın.

 Sınavda zor sorular olabilir ama bu bütün soruların zor olduğu anlamına gelmez. Moralini bozma ve sınava devam et.  Dikkatin dağılırsa ve soruyu anlayamadığını hissedersen, soruyu defalarca okumak yerine arkana yaslanıp 5-10 saniye gözlerini kapat. Dikkatini daha kolay topladığını göreceksin.

 Soruyu sonuna kadar oku. Soruyu tam okumadan sorunun senden ne istediğini tam olarak anlayamazsın.  İşlemlerini mümkün olduğunca kalemle yapmaya çalış. Zihinden yaptığın işlemlerde yanlış sonuca varabilirsin.

 Etrafındaki arkadaşlarınla ilgilenme. Unutma, etrafındaki diğer öğrencilerin hızlı çözüyor olması doğru çözdükleri anlamına gelmez.  Sınavını erken bitirirsen zamanını boşa harcamak yerine matematik sorularında yaptığın işlemleri ve optik formundaki işaretlemelerini kontrol et.