Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖSYS 2014 SINAV ÖNCES İ NDE VE SINAV ESNASINDA D İ KKAT ED İ LMES İ GEREKEN ESASLAR VE SORU ÇÖZME STRATEJ İ LER İ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖSYS 2014 SINAV ÖNCES İ NDE VE SINAV ESNASINDA D İ KKAT ED İ LMES İ GEREKEN ESASLAR VE SORU ÇÖZME STRATEJ İ LER İ."— Sunum transkripti:

1 ÖSYS 2014 SINAV ÖNCES İ NDE VE SINAV ESNASINDA D İ KKAT ED İ LMES İ GEREKEN ESASLAR VE SORU ÇÖZME STRATEJ İ LER İ

2 SINAV ÖNCESİ Zihinsel hazırlık : Zihinsel hazırlık : Olumlu düşün, olumlu cümle kur, hiç kimseyle iddiaya girme, bardağın dolu kısmına odaklan… Olumlu düşün, olumlu cümle kur, hiç kimseyle iddiaya girme, bardağın dolu kısmına odaklan…

3 Sınavdan Önce Fiziksel Hazırlık: Fiziksel Hazırlık:  Bedensel yorgunluktan kaçın, Okulu gör, uyku ve yeme alışkanlıklarını değiştirme, sınav giriş evraklarını hazırla...  Ancak;  Bütün bunları abartma!

4 SINAV SABAHI  ( Bütün aşiretini topla, bir tanker su, bir kamyon çikolata ve bir dizine kalem hazırla..!?)

5 HEYECAN MI? NORMAL… NORMAL… Evet ÇOK NORMAL…! Evet ÇOK NORMAL…! Panik yok; bir yıldır öss’yi bekleyen sensin. Panik yok; bir yıldır öss’yi bekleyen sensin. Heyecansız olmaz! Eğer bundan sonraki hayatınızı ilgilendiren bir sınava giriyorsanız, heyecanlanmak NORMALDİR. Heyecansız olmaz! Eğer bundan sonraki hayatınızı ilgilendiren bir sınava giriyorsanız, heyecanlanmak NORMALDİR.

6 ÖSS NEYİ ÖLÇER ?  Sınavda sadece bilgi ölçülmüyor … Ne biliyor, Ne biliyor, Ne kadar biliyor, Ne kadar biliyor, Diğer bilgilerden ayırt edebilme, Diğer bilgilerden ayırt edebilme, Dikkat, Dikkat, Zamanı bilinçli kullanma, Zamanı bilinçli kullanma, Stresle baş etme, Stresle baş etme, Doğru kodlama, Doğru kodlama,

7 Sınav Esnasında Yapılması Gerekenler  —Sınav Evrakları adınıza düzenlenmiş olmalı,  —Soru Kitapçığını kontrol et; eksik, kusur…  Öncelikle doğru nefes almasını unutmayın (sakin, sesiz,derin …)

8 ZAMANI VERİMLİ KULLAN  Çok dikkatli ama yavaş; hızlı ama dikkatsiz…?  Zamanı planlayın… dikkatli, hızlı, dengeli…

9 Eleme Yöntemi  Şıklarda eleme yöntemini kullan, kesin yanlış olan şıkları eleyin…Geriye iki seçenek kalırsa boş bırakmayın !  * Özel kodlama sisteminiz olsun…  Ör: O; boş bırak,  !; zaman olursa dön,  ?;Çok zor, geç…

10 Sorunun Mantığı…  Her Sorunun bir mantığı vardır.Kendi mantığınıza göre değil, sorunun mantığına göre cevap ver.  Bütün şıkları okuduktan sonra cevaplayın.İlk seçenek, sizi çeldirmek için bilinçli olarak konulmuştur, rast gele değil…

11 Tarifi Uzun Olan Soru…!  Önce soru kökünü oku ( senden ne istendiğini bil ) sonra paragrafı oku,  Uzun ve şekilli olan soruları otomatik olarak geçme. Veya zor sorudur önyargısından kurtul.Tarifi uzun olursa, cevabı kolay olur. Veya zor sorudur önyargısından kurtul.Tarifi uzun olursa, cevabı kolay olur.

12 Çok kolay!- Çok zor!  Çok kolay görünen sorularda bit yeniği (kuşku) aramayın. sorular rasgele hazırlanmıyor. *** %20 Çok Zor, %20 Zor, %20 Normal, %20 Normal, %20 Kolay, %20 Kolay, %20 Çok Kolay, %20 Çok Kolay, Şeklinde sıralanır…

13 İNATLAŞMAYIN Yapamadığınız sorularla inatlaşma.İşaretleyip, sonraya bırak. *Her soru kendi gurubu içinde aynı puanı getirir.(standart samba hariç) Yapamadığınız sorularla inatlaşma.İşaretleyip, sonraya bırak. *Her soru kendi gurubu içinde aynı puanı getirir.(standart samba hariç)

14 En Doğrusu ! “En”ler özel ilgi ister! Diğer seçenekler de doğru olabilir ama, sizden ‘en’ doğru olanı ister. “En”ler özel ilgi ister! Diğer seçenekler de doğru olabilir ama, sizden ‘en’ doğru olanı ister. Olumsuz ifadelere dikkat! İnsan zihni, soru içindeki ifadeleri olumlu anlama eğilimindedir.. Olumsuz ifadelere dikkat! İnsan zihni, soru içindeki ifadeleri olumlu anlama eğilimindedir..

15 Motivasyon ! Motivasyon ! Tepenizde Duran, Konuşan Öğretmenleri Uyarın… Tepenizde Duran, Konuşan Öğretmenleri Uyarın… İlk Tahmininizden, İlk Tahmininizden, Kesin Emin Olmadıkça Kesin Emin OlmadıkçaDeğiştirmeyin,

16 Gözleriniz Yorulduğunda Gözleriniz Yorulduğunda… Gözleriniz Yorulduğunda… (Uyuyun !!!) (Uyuyun !!!)

17 İkizler İki şık birbirine çok benziyorsa(vişne-kiraz) muhtemelen ikisi de yanlıştır. İki şık birbirine çok benziyorsa(vişne-kiraz) muhtemelen ikisi de yanlıştır. Birbirinin zıttı ise, birinin doğru olma olasılığı yüksektir. Birbirinin zıttı ise, birinin doğru olma olasılığı yüksektir. VE; Geçen süre ile ilgilenmeyin; gelecek sorulara odaklanın. VE; Geçen süre ile ilgilenmeyin; gelecek sorulara odaklanın.

18 TURLAMA TEKNİĞİ  “Turlama tekniği”ni kullan.Yani en iyi bildiğin bölümden başla.Kolaydan zora Bu teknik heyecanınızı yatıştırır. Bu teknik heyecanınızı yatıştırır. Size moral ve zaman kazandırır. Size moral ve zaman kazandırır. Hiçbir bilgin Hiçbir bilginolmayanSoruyu cevaplama. cevaplama.

19 ŞİMDİ  Şuan yaptığın işe odaklan…  Sınav sonunda kontrol için zaman bırakın. Kaydırmaya karşı sağlamasını yap.

20 Sınav Sonrası Sınav Sonrası  Bu sınav, “kişilik” sınavı değil; “sıralama” sınavıdır, unutma! Bütün sınavların kazananı olduğu gibi kaybedeni de olacaktır.  Kaybedecek olsan bile, bu dünyanın sonu değil.

21 Sınav Sonrası … Hayatın tümü bir sınavdır.Bir sınavdaki başarısızlığınız, hayat boyu başarısız olacağınız anlamına gelmez. Hayatın tümü bir sınavdır.Bir sınavdaki başarısızlığınız, hayat boyu başarısız olacağınız anlamına gelmez.

22 Yılın Dedikodusu…! Bu yıl, soruları NASA soracakmış…! Bu yıl, soruları NASA soracakmış…! TÜBİTAK ve ÖSYM zor sorularda anlaşamamışlar? TÜBİTAK ve ÖSYM zor sorularda anlaşamamışlar?

23 ASLA PES ETME!

24 TEŞEKKÜR

25 YOLUNUZ AÇIK OLSUN…

26 HÜSNÜ M. ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ


"ÖSYS 2014 SINAV ÖNCES İ NDE VE SINAV ESNASINDA D İ KKAT ED İ LMES İ GEREKEN ESASLAR VE SORU ÇÖZME STRATEJ İ LER İ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları