Grup 2 Damla Akdulum Gizem Dertli Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Yakup Uludağ 2014 Bahar Dönemi Ankara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Motion CL910 TABLET PC 1.
Advertisements

Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:
YENİ MOBİL YAZICILAR. Mobil Yaşam Gittikçe Büyüyor • çeyrekte toplam akıllı telefon kullanımı 1 milyar cihaza ulaştı. • 2015 yılında bu rakamın.
YENİ STAR ÇÖZÜMÜ Yazıcıları Artık Daha Akıllı “Fark yaratan inovasyon”
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
ANDROID işletim sistemi
ANDROİD Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte.
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
ANDROID işletim sistemi
CES 2014 FUARI 8.G RUP Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
Google Glass(GG) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal.
Artırılmış Gerçeklik Hafta 4 Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
SmartWatch(SW) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal Emrah.
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
NAVİGASYON NAV-750 TV Harita ve Yazılım Özellikleri • Türkiye adres yapısına özel MIREO Don’t Panic navigasyon yazılımı ve TELEATLAS haritası • 81 il.
PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
T.C. H ACETTEPE Ü NIVERSITESI E ĞITIM F AKÜLTESI B ILGISAYAR VE Ö ĞRETIM T EKNOLOJILERI E ĞITIMI B ÖLÜMÜ Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu:
ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
Grup 4-Apple TV Emre KARAKAŞ Okan YİĞİT Halil GÜVEL Fatih AKKAYA Emine Şeyda KERVAN Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU.
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA
Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak.
YAZILIM.
LEAP MOTİON Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
Hacettepe Üniversitesi
YAZILIM.
YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMİ.
BİT KULLANMA VE YÖNETME
BİLGİSAYAR NEDİR?.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
Bir telefon daha nasıl olabilir ? Samsung,Apple ile rekabetini devam ettirebilmek için yeni amiral gemisinin çalı ş malarına devam ediyor.Yeni ş ık tasarım.
Satış Odağı Gelişmiş ve Rahat Mesajlaşma Geniş QWERTY klavye ve 2.8” Dokunmatik ekran.
Wave II sunduğu özellikleri ve servisleri ile çok daha rekabetçi Güçlü Özellikler HSDPA / 5MP 3.7” WVGA SUPER LCD t9 Trace Klavye 1GHz AP (Humming Bird)
Güçlü İşlemci & Performans 800MHz güçlü işlemcisi sizlere - Sorunsuz ve hızlı bir şekilde internette gezinme - Eşzamanlı uygulama kullanımı ile birden.
Sade ve Şık Tasarım Zarif görünüm ve dayanıklılık birarada
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
GPS 301 A Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
Ares Bilişim Sistemleri
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMİ Adem ÇİMEN İşletim Sistemi Nedir
Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik.
Sunum transkripti:

Grup 2 Damla Akdulum Gizem Dertli Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Yakup Uludağ 2014 Bahar Dönemi Ankara

 Akıllı saat bir bilgisayar sistemi ile entegre edilmiş kol saatidir.  İlk modelleri basit hesap makinesi, çeviri ve oyun gibi ekstralara sahip olan akıllı saatlerin modern modelleri daha çok giyilebilen bilgisayarlar olarak tanımlanmaktadır.

I’m Watch Galaxy Gear MetaWatch Sony SmartWatch Motorola MotoActv Apple iWatch LG GD910 Pebble

 İtalyada tasarlanmıştır.  En temel sürümü 499 dolar.  1.5 inç'lik LCD ekran  400MHz'lik bir işlemci  4GB'lık depolama alanı  Bluetooth  Android 1.6

 Siyah-beyaz eInk ekran  150 dolar  Pili 7 gün dayanır.  Android 2.3+ ve iOS 5+ ile uyumlu.

 İki saati bulunuyor: Frame ve STRATA.  İki saat arasındaki fark genellikle tasarımlarında yatıyor. Frame, daha düz ve profesyonel bir görünüme sahipken STRATA daha büyük ve daha eğlenceli bir saat. Bunlara ek olarak STRATA, su geçirmezlikte daha başarılı.  96x96 çözünürlüklü siyah-beyaz LCD ekran  Bluetooth

 Titreşimli uyarı  İvmeölçer  Android 2.3 veya üzeri ile eşleştirilirken Apple kullanıcıları ise onu sadece iOS 6 ile eşleştirebiliyorlar.

 176x inç LCD ekran  Gorilla Glass  Bluetooth  FM Radyo  GPS  Çeşitli fitness işlevleri  Biraz ağır olduğundan günlük kullanıma pek uygun değil.  Android'li cihazlarla eşleştirilebilir.

 125 dolar  Akıllı cebinizdeki uyarıları saatinizle eşitleyebiliyor.  Müzik çalabiliyor.  E-postalarınızı kontrol edebiliyor.

ÜRÜN BİLGİ TABLOSU Ürün ModeliSony SmartWatch 2 Ürün TürüSaat CHIP Notu %70 ÜreticiSony FirmaSony Mobile (212) Teknik Detaylar Ekran1.6 inç LCD Çözünürlük220x176 piksel UyumlulukAndroid 4.0 ve üstü BağlantılarBluetooth, NFC, micro USB Pil Ömrü7 güne kadar (ortalama 3-4 gün) Boyutlar42 x 41 x 9 mm Ağırlık122.5 gr.

+Şık tasarım +Kullanışlı +Toz ve su geçirmez +Değiştirilebilir kayış +Çeşitli uygulamalar +Uygun fiyat +Uzun pil ömrü −Mikrofon ve hoparlör yok −Kamera yok −Düşük çözünürlük −Çok fonksiyonel değil −Eşleştirme zahmetli

 SmartWatch 2, dış görünümüyle normal bir saati andırıyor. Böylece çevrenizdekilerin meraklı bakışlarını çok fazla üzerine toplamıyor.  Plastik bir kayışa ve yekpare camdan oluşan bir ekrana sahip.  Farklı kayış seçenekleri de mevcut. Ama isterseniz bu kayışı da değiştirebilmeniz mümkün. Bu da saate artı puan kazandırıyor.

 Sosyal ağınız, iş arkadaşlarınız, aileniz ve arkadaşlarınız size ulaşabileceklerini biliyorlar çünkü hiçbir şeyi kaçırmazsınız. Telefonunuz 10 metre içerisinde her yerde, çantanız veya cebinizde olabilir. Akıllı telefonunuzun küçük bir sürümü gibi, SmartWatch dünyanızda olup biteni yansıtır ve bilmenizi sağlar.

 6 renk seçeneği  Birçok teknoloji bir arada  Saatinizle aranızdaki mesafe telefonunuz veya tabletinizden 1.5m’den fazla olduğunda telefonunuzun veya tabletinizin kilit ekranı devreye giriyor.

 İşletim sistemi Tizen OS  Samsung Gear 2′de Android’e güle güle demenin haricinde iki yeni modeli de kullanıcıların beğenisine sunuyor.  Nisan ayında piyasaya sunulması beklenen ürünlerden biri kameralı model olan Galaxy Gear 2, diğeriyse kamera özelliği bulunmayan Galaxy Gear 2 Neo.

 Apple firmasının yeni dönemde satışa girmesi beklenen akıllı telefon özelliği taşıyan kol saatidir.  Telefon edebilme  Mesaj atabilme  Radyo  Bluetooth,  3G, 4G desteği  İnternette sörf edebilme  Müzik Çalar ve kamera  Film, müzik gibi medyaların indirilebilmesi  Adım sayacı, yürüyüş hızı, mesafe bilgisi

 Ses komutlu harita sistemi  Kalp atışı izleme ekranı  Tansiyon ölçme  Damarlarda akan kan sesini analiz ederek kalp krizlerini öngören bir sistem  NFC adı verilen Yakın Alan İletişim Teknolojisiyle, kredi kartı olmaksızın alışveriş yapabilme  Kıvrımlı batarya

 Gizli kamera  Telefon  Kol saati  Resim çekebilir, gizli kamera ile video çekimi yapabilirsiniz.  Isıya duyarlı dokunmatik ekran  LG GD910 Kol Saati telefon ile gizli kamera ile video ve fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.  Wifi  3G

 Multimedya ( resimli ve videolu mesaj servisi ) sayesinde sevdiklerinizle an’ı paylaşabilirsiniz ve sms, e-posta ile dilediğiniz kadar mesajlaşabilirsiniz.  Bluetooth ile bilgisayarınıza kablosuz veri gönderebilirsiniz veya arkadaşınızın cep telefonundan müzik, resim, video ve dosya verisi aktarabilirsiniz.  Litium ion pil sayesinde 6 saate kadar kesintisiz konuşma yapabilir, fm radyosu ile radyo dinleyip, dilerseniz müzik çalma özelliği ile mp3, mp4 formatlarındaki müzikleri büyük bir keyifle dinleyebilirsiniz.

             