İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEHMET AKİF ERSOY ( ) NİMET KARAKOÇ.
Advertisements

 1 Ekim 2010 ile 1 Kasım 2010 tarihleri arasında İ stanbul Haydarpa ş a Numune E ğ itim ve Ara ş tırma Hastanesi Acil Servisine ba ş vuran toplam 985.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ I.TBMM DÖNEMİ
İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 87. YILI
Zaferle yoğrulmuş mayamız bizim. Zaferle yoğrulmuş mayamız bizim
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Olumlu Disiplin Yöntemleri
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
PARÇADA ANLAM.
HAZIRLAYAN : EBRU ÖZÇİFTÇİ NO: 1257 SINIF: 6-B
BAYRAĞIMIZ VE İSTİKLAL MARŞIMIZ
TBMM’NİN AÇILIŞI ve SAKARYA SAVAŞI
TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI İLK MECLİS( ) ELVAN METİN : PELİN SEÇGİN : GAMZE ÜLKER :
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
Uzaktan Eğitim Kuramları
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
İstiklal Marşımızın Yazarı
MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞINI NASIL YAZDI?
İRAN UYGARLIĞI.
İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Psikoloji.
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
-  TBMM Hükümeti, Mustafa Kemal’in başkanlığında iç ve dış düşmanlarla savaşa başladı. Bu savaş, Kurtuluş Savaş’ıydı. Hükümet, kararlı tutumuyla ilk.
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
HAYATA DAİR.
EKO OKULLAR PROJESİ.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
NEVZAT SAYIN. NEVZAT SAYIN HAKKINDA GENEL BİLGİ Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunudur.( ) Yüksek lisans çalı ş ması.
HAZIRLAYAN: ESİN YAVAŞ 6/A 498
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
6. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
Yöneti ş im(governance),küresel le ş menin etkisi ile ortaya çıkmı ş ve birçok ülkede son yılların moda kavramı haline gelmi ş tir.
1 TBMM’NİN AÇILIŞI 23 NİSAN TBMM'nin Açılışı ve Çalışmaları Osmanlı Mebusan Meclisi'nin, İ stanbul'un i ş gali ile çalı ş amaz duruma dü ş mesi.
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
MUDURNU YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU
 Düzenli ordunun kurulması sırasında Çerkez Ethem’in TBMM’ye karşı isyan etmesini fırsat bile Yunanlılar, İngilizlerin de desteğini alarak Bursa’dan.
OSMAN ZEKİ ÜNGÖR.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
II.İnönü Savaşı Nedenleri I.İnönü Savaşı'nın üzerinden 3 ay geçmeden Yunanlılar tekrardan saldırıya geçtiler.
Bandırma Vapuru.
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
St SİMON MANASTIRI "AZİZ SİMON" ( Antakya'nın gizli hazinesi) Terk-i Dünya tarikatının merkezi olarak bilinen St.Simon Manastırı HATAY(Samandağ -Antakya) arasındadır.
MEHMET CAN D İ NÇER 10\H  Yunan heykelinde, ki ş isel özellikler de ğ il, ortak ideal tip önemlidir. İ deal yüzler, ideal ölçülere uygun insan.
MEHMET EMİN YURDAKUL ( )
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
TÜRK BEŞLERİ.
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış,
Sunum transkripti:

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ İLERİ AD: ALEYNA SOYAD: AVCI NO: 117 DERS: BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ

GERİ İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ Bir ulusun bağımsızlığının simgeleri ulusal marşı, sınırları belir­lenmiş vatan toprağı ve bayrağıdır, Türk ulusunun ulusal marşı, “is­tiklâl Marşı”dır. Ulusal marşlar tarihsel bir olaya dayanır. Bizim ulusal marşımız olan istiklâl Marşı, Kurtuluş Savaşı’mızı konu almıştır ve ulusumuzun düşmanlarımıza karşı başkaldırışını, onurunu, gururunu, zaferi ve özgürlüğünü anlatmaktadır.

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ Ulusal marş kavramı ilk olarak Avrupa ülkeleri arasında orta­ya çıktı. Avrupa’daki birçok ülkenin ulusal marşı varken, Osmanlı Devleti’nin ulusal marşı yoktu. Kurtuluş ulusal marş kavramı ilk olarak Avrupa ülkeleri arasında orta­ya çıktı. Avrupa’daki birçok ülkenin ulusal marşı varken, Osmanlı Devleti’nin ulusal marşı yoktu. GERİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ Kurtuluş Savaşı’mızın yapıldığı yıllarda cephede savaşan as­kerlerimizin ulusal duygularını coşturup moralini yükseltecek bir ulusal marşımızın olması fikri, ismet İnönü’den çıktı, iş başındaki hü­kümet, bir yarışma açarak bunu bütün yurda duyurdu. GERİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ Türk ulu­sal marşı yarışmasına 724 şiir katıldı, TBMM’nin seçtiği yedi şiir fina­le kaldı, Ancak o günkü Millî Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver, Mehmet Âkif Ersoy’un da yarışmaya katılması konusunda ısrar etti. Ancak Mehmet Âkif, yarışmayı kazanana verilecek pa­ra ödülünü kabul etmiyordu. GERİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ Mehmet Âkif Ersoy, kazanacak olur­sa ödülün Türk ordusuna bağışlanması koşuluyla yarışmaya katıl­mayı kabul etti. Mehmet Âkif, kesinlikle bir ısmarlama ulusal marş yazmamıştır. O, yazdığı ulusal marşın tüm mısralarını içinde duya­rak, yaşayarak samimi duygularıyla yazmıştır. GERİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ Mehmet Âkif’in yazdığı “istiklâl Marşı” adlı şiirle beraber fina­le kalan yedi şiir TBMM’de okundu. Bu şiirler içerisinde Mehmet Âkif’in yazdığı istiklâl Marşı birinci olarak seçildi. Meclis kürsüsün­den, Millî Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından oy­lamaya sunuldu, Milletvekillerinin alkışları arasında 12 Mart 1921 tarihinde “İstiklâl Marşı” ulusal marşımız olarak kabul edildi. GERİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ TBMM daha sonra istiklâl Marşı’mızın bestelenmesi için bir ya­rışma açtı. Yarışmaya 22 beste katıldı. Ancak zamanın güç koşul­ları nedeniyle o yarışma sonuçlandırılamadı, Ulusal marşımız, uzun süre değişik bestelerle söylendi ve çalındı. GERİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ İLERİ 1930 yılında beste konusundaki karmaşıklığa bir son vermek için o günkü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi olan Os­man Zeki Üngör’ün bestesi, ulusal marşımıza uygun olarak kabul edildi. Böylece Türk ulusu, sözüyle, bestesiyle tam bir ulusal mar­şa kavuşmuş oldu. GERİ

BU SUNUYU ZAMAN AYIRIP İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER,BİR YANLIŞIM VAR İSE ÖZÜR DİLERİM ALEYNA AVCI