Görsel Programlama III Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
Advertisements

C# - Metotlar.
Sık Kullanılan Kontroller
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
Tuğba DEMİREL
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
KONTROL ÖZELLİKLERİ.
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.
MS-DOS DESEM 2008 EMRE UNSAL – ÖZLEM AKTAŞ. İ ŞLET İ M S İ STEM İ Kavramı İ şletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak,
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
Görsel Programlama II Ders 6 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Özellik Tanımlamaları. Özellik Başlıgı Tanımlamaları.
Görsel Programlama II Ders 1 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Görsel Programlama II Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Php Form İşlemleri.
Starboard Kısa Tanıtım
Veritabanı Kopyalama/Taşıma
JavaScript Javascript , Netscape firması tarafından C dilinden esinlenilerek yazılmıştır Yazılma amacı Html'in sahip olmadığı bazı özelliklerin web sayfalarında.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
PHP 4’ün Yenilikleri VIII. “Türkiye’de İnternet” Konferansı İstanbul, Aralık 2002 Hidayet Doğan.
İnternet Programcılığı II
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
METODLAR.
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
HAZİRAN ASP ACTIVE SERVER PAGES Demet AMİNCİ Selçuk YUVARLAK Yusuf ŞENEL Endüstri Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Dersi Projesi, 2004.
Bilişim Teknolojilerine Giriş
Görsel Programlama II Ders 9 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 6
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
Görsel Programlama II Ders 4 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
NOT GİRİŞİ.
Görsel Programlama II Ders 5 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Görsel Programlama II Ders 3 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
ETKİLEŞİMLİ TÜRKİYE APPLETİ
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
Demet AYDIN METODLAR Demet AYDIN
İnternet Programcılığı II
DÖNGÜLER.
Hasta Takip Programı.
BGK207 Bilgisayar I EN101, EN201 Temel Bilgi Tek. Kul. I
Unity Desktop Aslı Ergün.
Dosya İzinleri Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ BİLG 223 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ DERSİ.
Visual Basic Windows Programlama.
Değişken Türleri.
BİLGİSAYAR YAZILIMI.
Bilgisayar programlarının en büyük avantajı, kullanıcının işini kolaylaştırmalarıdır. Her bilgisayar programı bunu değişik metotlar kullanarak sağlar.
ÜCRETSİZ WEB SİTESİ YAYINLAMA ONUR AĞIRMAN
VERİ ERİŞİM ARABİRİMİ PROGRAMLAMA DİLLERİ KENDİ OLANAKLARIYLAVERİTABANI ERİŞİMİNİ TAM ANLAMIYLA GERÇEKLEŞTİREMEZLER. BU NEDENLE VERİ ERİŞİM ARABİRİMİ (DATA.
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
Modül 2: Formlar ve Kontroller ile Çalışmak. Programlama Kavramları Formlar ile Çalışmak Kontroller ile Çalışmak Kodu Biçemlemek Genel Bakış Visual Studio.NET.
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
Web Önyüzü Nasıl Olmalı? : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim.
DEÜ B İ LG İ İ ŞLEM DA İ RES İ FORMS & REPORTS YAYıNLAYıCı YAŞAR DEREL İ.
Click für Ende.
ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
LinkButton LinkButton kontrolü, kullanım özelliğinden dolayı Button kontrolü ile benzerlik göstermektedir. Ancak görünümü daha farklıdır. Bu kontrol normal.
ACTIVE DIRECTORY.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
Basit Sorgulamalar Yapmak
WEB TASARIMI CK EDİTÖR KURULUM AŞAMALARI VE KULLANIMI SAVAŞ TUNÇER.
6.1.3.D1 Dosyalarım Nereye Gitti?
ALGORİTMALAR VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Sunum transkripti:

Görsel Programlama III Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT

Konular FileUpload nesnesi System.IO nesnesi metotları ◦ Göreceli yol ve fiziksel yol kavramı

FileUpload kontrolü Kullanıcılar tarafından sunucuya dosya göndermek için FileUpload kontrolü kullanılır

FileUpload Kontrolü Kullanıcı dosyayı seçtikten sonra, oluşan herhangi bir PostBack olayında seçilen dosya sunucuya otomatik yüklenir ve geçici bir depolama bölgesinde tutulur Dosyanın yüklenmesi için Button click gibi bir olayın oluşarak, formun sunucuya gönderilmesi gerekmektedir. Dosya programcı tarafından işlenmezse (olması gereken yere kopyalama gibi) kendili ğ inden silinir

FileUpload Kontrolü Dosya sunucuya yüklendikten sonra FileUpload kontrolü üzerinden şu aşa ğ ıdakilere erişebiliriz: ◦ FileName: Yüklenen dosyanın orijinal adı ◦ HasFile : Dosya seçilip yüklenmişse true, yüklenmemişse false döndürür. ◦ SaveAs(…) : Dosyayı geçici kayıt alanından, başka bir yere taşımak için kullanılır. Bu metoda dosyayı kaydetmek istedi ğ imiz tam yol yazılmalıdır

FileUpload Kontrolü Aşa ğ ıdaki örnek uygulamada, FileUpload ve Button bulunan sayfada, kullanıcı “Yükle” dü ğ mesine bastı ğ ında seçilen dosyayı “image” klasörüne yüklemek istiyoruz

FileUpload Kontrolü Button1 Click içinde

FileUpload Kontrolü Server.MapPath: Verilen göreceli yolu tam fiziksel yola çevirmektedir Göreceli yol: ◦ images/a.jpg Tam yol: ◦ C:\Users\mkarabulut\Desktop\gorsel 3\uygulamalar\Ders 8- 1\images\a.jpg System.IO içinde bulunan dosya sistemi komutları her zaman tam yol üzerinden çalışmaktadır (SaveAs işlemi gibi) Fakat web sayfasında dosyalar gösterilirken göreceli yol ile gösterilmektedir

FileUpload Kontrolü Resimler bu şekilde image klasörüne yüklendikten sonra, bu resimleri bir DataList aracılı ğ ıyla, sayfamızda listeleyebiliriz DataList

FileUpload Kontrolü Page_Load içine yazılan bu kodlar, sayfa her yüklendiğinde DataList içine “image” klasöründeki resimleri doldurmaktadır.

FileUpload Kontrolü Directory.GetFiles ve Path.GetFileName metodlarını kullanmak için koda System.IO kütüphanesi dahil edilmelidir Directory.GetFiles: Verilen klasör içindeki dosyaların listesini dizi olarak döndürür. Dönen dizi dosyaların tam yollarını içermektedir. Dönen dizi şu şekilde bilgi içermektedir: ◦ C:\users\mkarabulut\desktop\....\a.jpg ◦ C:\users\mkarabulut\desktop\....\b.jpg ◦ C:\users\mkarabulut\desktop\....\c.jpg ◦ …..

FileUpload Kontrolü Path.GetFileName: Verilen bir tam yolun içinde dosya adını seçip geri döndürmektedir ◦ string yol = “c:\\users\\mkarabulut\\a.doc”; ◦ string dosya = Path.GetFileName(yol); ◦ (dosya içinde “a.doc” atanır)

FileUpload Kontrolü DataList’in ASPX tarafından ki kodları da şu şekilde olacaktır