HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ENERJİ HAREKETİ Sınıftan çıkarken, ışıkları kapatmayı unutmayalım.
Advertisements

HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİMİZ NELER?
Küresel Isınma Etkileri….
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Hazırlayanlar: Aylin Tozduman Zeki Çetin Ş ehir Co ğ rafyası (PLN1124) ‘14.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Küresel Isınma Ve Nedenleri
İLLER İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  PENCERELERDE ISI YALITIMI YAPILMIŞ, BİNA ANA GİRİŞİNDE ÇİFT KAYAR KAPI MEVCUT.
BİYOKÜTLE.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BURCU SARI
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için Malzeme Bilgisi
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NE DEMEKTİR?
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
ENERJİ TASARRUFU NEDİR?
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
YALITIM.
GİRİŞ. YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM PROJESİ KOFERMENTE, ANEOROB, BİYOGAZ ÜRETİM SİSTEMİ.
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
KÜRESEL ISINMA Ziya BEKİROĞLU 6/A-12.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
KÜRESEL ISINMA NEDİR? Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
KONU: TASARRUF TEDBİRLERİ ve HİZMETTE VERİMLİLİK
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
Hazırlayan: Sınıf: No.:
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
6. 1. KYOTO PROTOKOLÜ.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
II. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
ENERJİ TASARRUFU.
Soba Ve Doğalgaz Zehirlenmelerini n Nedenleri Isınma amaçlı kullanılan fosil yakıtlarından kömürün yanması ile olu ş an karbon monoksit gazının ortama.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
ENERJİ TASARRUFU...Egitimhane.com.... Enerji Nedir? Enerji,maddede var olan,ısı ışık biçiminde ortaya çıkan güçtür. Ayrıca,organizmanın etkin gücü ve.
ENERJİ TASARRUFU ENERJİ TASARRUFU NEDİR? Enerji tasarrufu, üretimde, konforumuzda ve iş gücümüzde her hangi bir azalma olmadan enerjiyi.
SUNUM; 1.ÖZET 2.G İ R İ Ş 3.B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 4.DÜNYADA B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 5.TÜRK İ YEDE B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ 6.B İ YOKÜTLE ENERJ İ S İ SANTRAL.
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A KARBON AYAK İZİ HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A

KARBON AYAK İZİ NEDİR ? Karbon ayak izi, birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür ve iki ana parçadan oluşur: doğrudan/birincil ayak izi ve dolaylı/ikincil ayak izi. Birincil ayak izi, evsel enerji tüketimi ve ulaşım (söz gelimi araba ve uçak) dahil olmak üzere fosil yakıtlarının yanmasından ortaya çıkan doğrudan CO2 emisyonlarının, ikincil ayak izi ise kullandığımız ürünlerin tüm yaşam döngüsünden bu ürünlerin imalatı ve en sonunda bozulmalarıyla ilgili olan dolaylı CO2 emisyonlarının ölçüsüdür.

KARBON AYAK İZİNİ AZALTMAK İÇİN; Araba düşük güçlü (küçük) olmalı, yürüyerek gidilebilecek mesafeler yürünerek, uygun şartlar varsa bisiklet kullanılarak kat edilmelidir. Arabayla işe gitmek mecburiyeti varsa araba paylaşılmalıdır. Aracını uygun hızda kullanılarak ve takip mesafesi korunarak gaz-fren olayından kaçınmak, önemli miktarda yakıt tasarrufu sağlar. Atıkların azaltılması, imalatçıların gereksiz ve doğada bozunmayan ambalaj malzemeleri kullanmamaları, ambalajsız tüketilebilecek ürünlerin ambalaj kullanmadan tüketilmesi, karbon ayak izini küçültür. Bitkisel ve hayvansal artıkların çöpe atılması yerine bahçede ya da belde parklarında tabii gübre olarak kullanılması, geriye dönüşüm konusuna özen gösterilmesi, gerekli olmadıkça çok küçük miktarlarda ambalajlanmış gıda ürünlerinim tüketilmemesi yine pozitif etki eder.

Doğal gaz yerine ısınmak için Güneş enerjisi kullanmak Doğal gaz yerine ısınmak için Güneş enerjisi kullanmak. Bu yolla doğal gaz faturalarındaki meblağ yılda yüzde 70 oranında azalabilir. Kaloriferlerin petek ısıları en alt düzeyde tutulmalı, binalar yeteri kadar havalandırılmalıdır. Buralarda yapılacak iyi bir ısı yalıtımı doğal gaz faturaları meblağını ve karbon ayak izini küçültmede önemli bir rol oynar. Elektrik için yenilenebilir enerji kullanmak, tasarruflu ampuller, buzdolapları, klima cihazlarını tercih etmek. Seyahatlere mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarıyla çıkmak, tatillere uçakla gitmek. Yerel otobüs, tren hizmetleri kısa mesafeler için kullanılmalıdır.

YAPILMALIDIR !!!!!