“İstanbul bir gün mutlaka fethedilecektir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HARFLERİMİZ HAZIRLAYAN ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ
Advertisements

YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
DERS KİTABI.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
29 Mayıs 560.Yıl.
BATTALNAME Seyyid Battal Gazi'ye ait kahramanlık hikâyelerini içine alan bir eserdir. Battal Gazi, 8. yüzyılda Emevilerin Anadolu'da Bizanslılara karşı.
«KIZILAY» METNİ HAZIRLIK VE İŞLENİŞ SUNUSU
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
TEMEL, ORTA ve İLERİ SEVİLERDE DİL BİLGİSİ KONULARI
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
İSTANBUL’UN FETHİ VE FATİH SULTAN MEHMED DÖNEMİ ASKERİ FAALİYETLERİ
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
Elif ERKURT İYİ SEYİRLER..!.
Ahmet Arif Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım,
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
BİZ TÜRKLER.
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
HAZIRLAYAN ŞEVVAL ASLAN 8/C 135
ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası
Anneler günü ANNELER GÜNÜ... Mayısın 2.Haftası.
VATANSEVERLİK.
1/20 Yapısına Göre Fiiller A B C D “ Annesi sonunda bebeği uyutabildi.” cümlesindeki fiilin çeşidi aşağıdakilerden hangisidir? Tezlik Yaklaşma Sürerlik.
İSTANBUL’UN FETHİ (1453) İHSAN DOĞRAMACI VAKFI
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
ÇANAKKALE.
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
İstanbul’un fethi İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
ÇANAKKALE Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin.
Atatürk'ten Son Mektup Seval KEMERTAŞ
TÜRK DİLİ II 11.KONU ŞİİR TÜRLERİ.
Karanlıklar uzaklaştı
‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın.
2. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
DEĞERLER EĞİTİMİ SAYGI.
Ülkemizin Güzel Yerleri
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
İSLAMDA FETİHLERİN GAYESİ
MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKOKULU
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KUM Ümit Yaşar Oğuzcan Lütfen emeğe saygı gösterelim… Teşekkürler…
,.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
BAYRAK TÜRKÇE.
KÜLTÜR VE KÜLTÜRÜN ÖĞELERİ
AT AT Babam at ile odun getirdi. Ayşe topu bana at.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
FETHİN 562. YILDÖNÜMÜ. İSTANBUL’UN FETHİ TÜRK, İSLAM ve DÜNYA TARİHİ AÇISINDAN BÜYÜK ve ÖNEMLİ BİR OLAYDIR.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
TÜRK DİLİ II Okutman Vedat BALKAN Hafta 11.
SIFATLAR( ÖN ADLAR).
…ANLAMLI… …KARİKATÜRLER…
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
ATATÜRK.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Değişkenler Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ile İlgili Genel Kavramlar
 Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet.
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
Yazalım-okuyalım ö ö l l öl.
..Denklemler..
Sunum transkripti:

“İstanbul bir gün mutlaka fethedilecektir. onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel asker." Nice 557 yıllara…. ali osmanağaoğlu

Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek; Dağlardan çektirilen, kalyonlar çekilecek; Kerpetenlerle sûrun dişleri sökülecek! Yürü; hâlâ ne diye oyunda, oynaştasın Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın! Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden... Senin de destanını okuyalım ezberden... Haberin yok gibidir taşıdığın değerden... Elde sensin,dilde sen; gönüldesin, baştasın... Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın! Yüzüne çarpmak gerek zamânenin fendini! Göster kabaran sular nasıl yıkar bendini! Küçük görme, hor görme delikanlım kendini! Şu kırık âbideyi yükseltecek taştasın; Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!

Bu kitaplar Fâtih'tir, Selim'dir,Süleyman'dır; Şu mihrab Sinânüddin, şu minâre Sinân'dır; Haydi, artık uyuyan destanını uyandır! Bilmem, neden gündelik işlerle telâştasın... Kızım, sen de Fâtihler doğuracak yaştasın! Delikanlım! işaret aldığın gün atandan! Yürüyeceksin!... Millet yürüyecek arkandan! Sana selâm getirdim Ulubatlı Hasan'dan!... Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın; Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın! Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin! Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın! Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın... Yürü, hâlâ ne diye kendinle savaştasın? Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın! huzur pınarı