1 Caner Ener. 2 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
SPOR İŞLETMECİLİĞİ: Futbol Devleri
NECDET YILMAZ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ 2008 ISPARTA
1. İnönü Savaşı’nda Türk Milleti aşağıdaki devletlerden hangisine karşı savaşmıştır? A)İtalya B) Rusya C) Yunanistan D) Almanya.
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
Rhyacionia buoliana (Den.& Schiff.)
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
Kazanım 1.Görsel materyaller ve verilerden yararlanarak Türkiye'de nüfusun dağılışının neden ve sonuçlarını tartışır. 2.Tablo ve grafiklerden yararlanarak.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
RAKAMLARLA TÜRKİYE
Çanakkale
Anas platyrhynchos (Yeşilbaş) Alem: Animalia (Hayvanlar) Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Aves (Kuşlar) Takım: Anseriformes (Kazsılar) Familya: Anatidae.
Kazanım 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafi özellikleri ilişkilendirir.
Danimarka.
Hızlı Okuma 5.
PARALARIMIZ.
HAZIRLAYAN Abdulmuttalip KARADENİZ Mühendis
ŞEFTALİ VE NEKTARİN ÇEŞİTLERİ
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
BİLMECELER.
Çalışma 3 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
ÜLKEMİZDE NÜFUS Rasitgokhansucu.com.
YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER
ANASINIFI YAZ TATİLİ ÖDEVİ
Hayvanlar Alemi.
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
İZMİR COĞRAFYASI Genel Bilgiler Yüzölçümü: km²
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
Belçika.
LONDRA.
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
Coğrafi Bölgeler.
OLAY, İMKÂNSIZ OLAY, KESİN OLAY
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
ÜLKEMİZDE NÜFUS ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
Atatürk ortaokulu 6/b sınıfı.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
HARİTALARDA UZUNLUK HESAPLARI
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
PINUS HALEPENSİS (HALEP ÇAMI).
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
Hazırlayanlar İbRaHiM BaTuHaN. İ Ç İ NDEK İ LER NÜFUS CO Ğ RAFYA CO Ğ RAFYA İ KL İ M İ KL İ M EKONOM İ EKONOM İ İ LÇELER İ LÇELER KOM Ş U İ LLER KOM Ş.
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
Ege bölgesi.
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
MACAR FİĞİ (Vicia pannonica Crantz)
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak SOSYAL BİLGİLER defterlerinize yazarsanız öğrendiklerinizi pekiştirmiş olacaksınız.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
TÜRKİYE.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
Sığır yetiştiriciliğinin önemi
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
Meyve (Kapsül) ve Tohum
Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif.
ROMANOV KOYUNU
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
Sunum transkripti:

1 Caner Ener

2

3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri üzerinde toprakları vardır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri üzerinde toprakları vardır.

4 Denizli Şehir Merkezi  İlin 2007 yılı nüfus sayımı sonucuna toplam nüfusu 'dir. İl Merkezi nüfusu dir. Köyler nüfusu toplamı 'dir. Nüfus yoğunluğu 76 kişi/km2'dir.  Merkez Hariç 18 ilçe, 100 Belediye, 372 köyü vardır.  Sanayisi ve ticareti çok hızlı gelişen, Türkiye'nin en hızlı kalkınan merkezlerinden biridir.  Denizli İzmir'den sonra Ege Bölgesinin ikinci büyük kentidir.  Tozu, kızı ve horozuyla ünlüdür.

5 Denizli’nin Tarihi Denizli şehri ilk defa, bugün şehir 6 km. kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında, M.Ö yılları arasında, Suriye55 Kralı II. Antiokhos tarafından kurulmuştur. Denizli şehri ilk defa, bugün şehir 6 km. kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında, M.Ö yılları arasında, Suriye55 Kralı II. Antiokhos tarafından kurulmuştur. Denizli ve havalisinde Türkler ilk defa 1070 yılında görüldüler. Denizli ve havalisinde Türkler ilk defa 1070 yılında görüldüler.

6 PAMUKKALE

7 Gün batarken Pamukkale

8  Denizli'nin sembolü olan "Denizli Horozu", renk ve vücut yapısı itibariyle ahenkli uzun ve güzel ötüşleriyle, ilimize en uzak yörelere kadar isim yapmıştır.  Denizli Horozunun gözleri siyah ve sürmelidir. Bacakları koyu gri veya mor, ibik balta ibik şeklinde, kulakçık kırmızı veya kırmızı üzerinde beyaz benekli genel renk, siyah kirli beyaz ortaklaşa karışım halindedir. Bazen kanat tüyleri üzerinde kahverengi renkler bulunur. Al horozlarda ise siyah-kırmızı ortaklaşa karışım halindedir.  Canlı ağırlık ortalama kg. civarındadır. Her horoz kendi kümesinde öter Denizli Horozu ise her yerde öter

9 Denizli Evi

Süper Ligi  Süper Ligin 34. haftasına 1 puan farkla 1. giren Fenerbahçe Denizlispor’la berabere kalması sonucu şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdı.Buna en çok sevinenlerde ben başta olmak üzere tüm Denizlili Galatasaraylılar oldu.

11 THE HAPPY END