İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
geçiniz (f5) ve çift tıklayınız !
Advertisements

CUMHURİYETİN GETİRDİKLERİ
İNSAN HAKLARI.
Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı.
İNSAN HAKLARI
Engellilerin Haklarına İlişkin BM Sözleşmesi
ENGELLİLERİN EĞİTİMİ VE İSTİHDAMINDA YENİ PERSPEKTİFLER
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
HASTA HAKLARI.
30 Ekim-2 Kasım 2014 ANTALYA, TÜRKIYE
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Demokrasinin Serüveni Ünitesi 4. Kazanıma (Tarihsel.
İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ.
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl GÜL 9 Kasım 2012, Ayfonkarahisar.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
EĞİTİMİN HUKUKSAL TEMELLERİ.
ÇOCUK HAKLARI.
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
Geçmişten günümüze demokrasinin gelişimi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, 1946 yılında dünya çocuklarının haklarını korumak amacıyla kurulmuş uluslararası bir teşkilattır.
İNSAN HAKLARI.
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A (III)
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
Çocuk Hakları ve önemi Arzu Mahmud VII.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Türk insanı; İstikrarlı, kararlı ve azimli olmalıdır
DEMOKSASİNİN SERÜVENİ
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi
TÜKETİCİ HAKLARI.
FATMA ÇAVUŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İnsanların Sahip olduğu TEMEL HAKLAR nelerdir ?
10 ARALIK İNSAN HAKLARI HAFTASI
Eğitim ve Hukuk.
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ
İNSAN HAKLARI İNSAN HAKLARI.
Dünya Çocuk Günü.
İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır. Hak kavramı evrensel bir kavramdır. Kısaca hak; ‘hukuk.
İNSAN HAKLARI, GENEL OLARAK KİŞİNİN İNSANCA YAŞAMASI İÇİN GEREKLİ OLAN, VAZGEÇİLMEZ VE DOKUNULMAZ TEMEL HAKLARINI İFADE EDER.
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
İNSAN HAKLARI.
İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ Her insan doğduğu andan itibaren bir takım hak ve hürriyetlere sahiptir.
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ SEMİNERİ. EĞİTİM HAKKI Özel gereksinimi ve/veya engeli olan ya da olmayan tüm çocuklar eğitim hakkından yararlanma özgürlüğüne.
SUNUMUN AKIŞI Çocuk Nedir? Çocuk Hakları Neden Önemlidir?
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
ÇOCUK HAKLARI.
TOPLUMSAL EĞİTİM KURUMU
İNSAN HAKLARININ TARİHSEL SÜRECİ Prof. Dr. Ayten DEMİR
DEMOKRASİ NASIL GELİŞTİ?
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Bana “Özel”, Başkalarına “Gizli”
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
YÖNETİM BİÇİMLERİ MONARŞİ OLİGARŞİ TEOKRASİ CUMHURİYET.
İNSAN HAKLARI DEMOKRASİ
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
ÇOCUK HAKLARI HAZIRLAYAN:BÜŞRA ÇİÇEK. ◦ Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık,
KOCATÜRK KOLEJİ KEMALPAŞA KAMPÜSÜ. İNSAN HAKLARI Sude Berf DEĞER Arda DUMAN Cemal Enes ÖZALP Medet KARABULAK Erdem KARAHAN.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
İNSAN HAKLARI (TEMEL HAKLAR)
Dünya’da gelişimi Türkiye‘de gelişimi. Demokrasi sözcüğü Yunancadan gelir. Eski Yunancada “demos’ halk, ‘kratos’ iktidar ya da egemenlik anlamında kullanılırdı.
HASTA HAKLARI H GAMZE DEMİRTEPE EĞİTİM HEMŞİRESİ.
MUHAMMET EMİN PİŞKİN. HASTA HAKLARI NEDİR? T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları Şubesi.
İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır. Hak kavramı evrensel bir kavramdır. Kısaca hak; ‘hukuk.
Sunum transkripti:

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ İnsan Hakları Evrensel Bildirisi Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun Haziran 1948'de hazırladığı ve birkaç değişiklik yapıldıktan sonra 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Paris’te yapılan oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiridir.

Bildirinin imzalanmasında, II Bildirinin imzalanmasında, II. Dünya Savaşı'ndan sonra devletlerin, bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleşmesi de etkili olmuştur. Eleanor Roosevelt bu bildiriyi "Bütün insanlık için bir Magna Carta (Magna Karta)" olarak tanımlamıştır. Bildirinin imzalandığı 10 Aralık,Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanır.

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ ÇOCUKLAR AÇISINDAN ÖNEMİ İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi,insan haklarına ve temel özgürlüklerine bütün dünyaca saygı gösterilmesi sağlanmak amacıyla yazılmış 30 maddelik bildirgedir. Bütün çocuklar ister evlilikle,ister evlilik dışında doğsunlar,eşit sosyal güvenlik ilkelerinden yararlanırlar.

26. maddede devam ederek eğitim hakkından sözedilmektedir 26.maddede devam ederek eğitim hakkından sözedilmektedir.Herkesin eğitim hakkı vardır.Eğitim hiç olmazsa ilk ve temel eğitim evrelerinde parasız olmalıdır.İlk eğitim zorunludur.Teknik ve mesleki eğitimden herkes yaralanabilir. Bu maddede çocukluk yaşlarına alınan ilk ve temel eğitimin zorulu ve parasız olması gerekmektedir.