Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

geçiniz (f5) ve çift tıklayınız !

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "geçiniz (f5) ve çift tıklayınız !"— Sunum transkripti:

1 geçiniz (f5) ve çift tıklayınız !
Sunum şekline geçiniz (f5) ve çift tıklayınız !

2 MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI (TÜRKÇE)
NEDİR? Model Birleşmiş Milletler, gerçek Birleşmiş Milletler sisteminin lise ve üniversite öğrencileri tarafından uygulanan simülasyonudur. Öğrenciler Birleşmiş Milletler, üye devletlerinin büyükelçisi rollerini üstlenerek güncel dünya sorunlarına çözüm arama olanağı sağlar.

3 Katılacak Lise Takımları:
1- Büyükelçi 2- I.Delege 3- II.Delege 4- III.Delege toplam 4 aday öğrenci ve 1 Okul Temsilcisi öğretmenden oluşur. Katılan her lisenin takımı bir ülkeyi temsil eder. Temsil edecekleri ülkenin dış politikasını ve konseylerde belirlenen konulardaki görüşünü, tartışılacak konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler' in daha önce yayınladığı bildirgeleri, konu üzerine düzenlediği konferansları ve yaptığı diğer tüm çalışmaları hakkında geniş çaplı bir araştırmayı önceden yaparlar.

4 Model Birleşmiş Milletler Konferansı;
Temel olarak farklı milletlerden gençlerin bir araya gelerek güncel dünya sorunlarına çözüm araması için onları teşvik eder ve onlara ortam sağlar. Bu sayede gençlerin dünyada olup bitenler hakkında bilgi sahibi olması amaçlanır. Türkçe Model Birleşmiş Milletler ise; Bu etkinliğin Türkçe olarak Türk öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesidir.

5 Etkinlikte Hedeflenen
Gençlerimizde; Yarının, özgüveni yüksek, açık fikirli, modern tartışma kültürüne sahip ve iletişim becerileri gelişmiş önder toplumunu oluşturacak gençlere bu yetileri aşılamak. Ayrıca gençlerimizde; Saygı ve hoşgörü, Açık fikirlilik, Demokrasi ve tartışma eğitimi, Doğru iletişim, Takım çalışması gibi yetiler oluşturabilmek.

6 PROGRAM: I. Gün: Açılış: Genel Kurul Salonu Büyükelçilerin açılış konuşması Konferans prosüdürünün açıklanması (Genel Sekreter) Her ülkenin büyükelçisinin kısa açılış konuşması yapması Komite Oturumları: 5 Komite ayrı ayrı salonlarda komite moderatörü yönetimde toplanarak seçili temaları tartışacak. 1.Oturumlar Öğle Yemeği 2.Oturumlar Kahve Molası 3.Oturumlar Günün sonlanması (17.00)

7 PROGRAM: II. Gün: Komite Oturumları:Komite Salonlarında 1.Oturumlar Kahve Molası 2.Oturumlar 3.Oturumlar (Bildiri hazırlama) Öğle Yemeği 4.Oturumlar (Bildiri bitiriş-kontrol-oylama) Kapanış: Genel Kurul Salonunda Bildiri Sunumu (Her konseyin bildirileri okunacak) Kapanış Konuşması (Genel Sekreter) Sertifika Dağıtımı (Büyükelçilere-Delegelere-Öğretmene)

8 KOMİTE KONSEYLER VE KONULARI İNSAN HAKLARI KOMİTESİ
• Kadına yönelik şiddet(Pozitif Ayrımcılık) • Evrensel savaş ahlakı nasıl olmalı ve suçlu iadesi • Uluslararası göçler ve mülteci sorunları

9 KOMİTE KONSEYLER VE KONULARI EKONOMİK ve SOSYAL KONSEY
• Alternatif Enerji Kaynaklarının kullanımı • Gelişmekte olan ülkelere ticari özgürlüklerinin sınırlandırılması, ambargolar konması o ülkelerin kendilerini gelişmişlik seviyesine ulaştıramaması

10 KOMİTE KONSEYLER VE KONULARI
POLİTİK KONSEY • Oluşması muhtemel bir doğal felakette ülkelerin tutumu ve yardımlaşması • Hükümetlere karşı yapılan ayaklanmalar ve bunun sonucunda hükümetlerin ayaklanmalara tepkisi

11 KOMİTE KONSEYLER VE KONULARI
GENÇLİK KONSEYİ • Düşünce özgürlüğü ve sosyal ağlar • Evrensel eğitim ve sınav sistemleri

12 KOMİTE KONSEYLER VE KONULARI
GÜVENLİK KONSEYİ • Kimyasal silahlanma • Dünya ülkelerinin Suriye tutumu

13 ÖRGÜTSEL ŞEMA DANIŞMA EKİBİ BASIN EKİBİ İLETİŞİM EKİBİ GÜVENLİK EKBİ
Genel Sekreter • Genel Sekreter Yardımcısı Politik Konsey Başkanı • Başkan Yardımcısı Güvenlik Konsey Başkanı İnsan Hakları Komitesi Başkanı Ekonomik ve Sosyal Konseyi Başkanı Gençlik Konseyi Başkanı DANIŞMA EKİBİ BASIN EKİBİ İLETİŞİM EKİBİ GÜVENLİK EKBİ

14 KONFERANSA OKULLAR NASIL KATILACAK?
I. AŞAMA: Katılmak isteyen okullar, konferans ekibinden sorumlu öğretmeninin adresindeki başvuru form’unu doldurup elektronik ortamdan göndermesi yeterlidir. (Hedef: başvuru yapan okuldaki koordinatör öğretmeni tanımak.) Not: I. Aşama başvurular 21 Mart 2014 günü sona erecektir. II. AŞAMA Katılma başvurusu yapan okullar 24 Mart 2014 tarihinden itibaren web sayfasından; Büyükelçi ve delegelerini bildirecekler.(Toplam 4 kişi) Temsil edecekleri ülkeyi seçecekler .(Tablodan) Okulun her katılımcısı kendilerine tayin edilmiş komitelerde temsil edecekleri ülkenin BM delegesi rolünü üstlenir. (Hedef: başvuru yapan okul takımını tanımak, takım isimlerine ve temsil edecekleri ülkelerine göre organizasyon hazırlığı yapmak.)

15 Katılımcıların kriterleri :
Lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenci olmak, trmbm.beykent.k12.tr adresinde bulunan “Konferans El Kitabı” ndaki uyulması gereken kuralların ve görevlerin yerine getirilmesini sağlamak, Son not: Okul müdürlünün “Konfrans Ekip” listesini onaylayarak nolu faksla göndermesi katılım işlemini tamamlayacaktır.

16 Daha fazla bilgi: İletişim: Yazgı KURU-Genel Sekreter Hazal KALÇAK-Genel Sekreter Yardımcısı Sena KEÇE-Genel Sekreter Yardımcısı


"geçiniz (f5) ve çift tıklayınız !" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları