Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, 1946 yılında dünya çocuklarının haklarını korumak amacıyla kurulmuş uluslararası bir teşkilattır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, 1946 yılında dünya çocuklarının haklarını korumak amacıyla kurulmuş uluslararası bir teşkilattır."— Sunum transkripti:

1

2 Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, 1946 yılında dünya çocuklarının haklarını korumak amacıyla kurulmuş uluslararası bir teşkilattır. Birleşmiş Milletler Teşkilatı, çocuk haklarını korumak amacıyla 20 Kasım 1989’da ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ‘ni imzaladı. Türkiye de dahil olmak üzere 193 ülkenin taraf olduğu sözleşme en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesidir. Çocuklara eşit şartlarda daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan Çocuk hakları Sözleşmesi’ni ülkemiz de 1990 yılında kabul etmiştir. Uygulamasını ve takibini T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapmaktadır.

3

4

5 ÇOCUK HAKLARINI SAVUNAN VE ÇOCUKLARI KORUMAK AMACIYLA KURULMUŞ ULUSAL VE ULUSLARARASI KURUM VE KURULUŞLAR

6

7


"Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, 1946 yılında dünya çocuklarının haklarını korumak amacıyla kurulmuş uluslararası bir teşkilattır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları