Grup Üyeleri / Konular AileÇevreÇocukEğitim Semra N.4213 Elif Ç.4123 Zeliha C.4312 Özlem Ö.4231 Anıl E.4213 Nilgün T.4321 Aynur Ş.4213 Toplam28151116.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
Advertisements

MADDE BAĞIMLILIĞINDA BİZE DÜŞENLER
Şİddet Muhammet GÜLER.
Furkan ÇELEBİ Haz/A 181. Ekonomileri aşırı istihdam durumunda olan ülkelerden veya yetişmiş insan gücü kaynakları yetersiz olan ülkelerden, işgücü talebine.
Uçucu madde bağımlılığı
Yrd. Doç. Hatice DEMİRBAŞ G.Ü.Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
ÇOCUK İSTİSMARINA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM
Kazanım 4. Çocuk olarak haklarını fark eder.
Esnek Çalışma ve Kadın İşgücü
KORUYUCU AİLE NEDİR?.
SAĞLIĞIN TANIMI: KİŞİLERİN, SADECE HASTA OLMAMASI HALİ DEĞİL, BEDENEN, RUHEN VE SOSYAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİDİR. Sağlık Otoriteleri tarafından kabul.
TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK VE GÖSTERGELERİ
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR
Ergenlerde Madde Bağımlılığı
FARKI BİRLİKTE YAŞAYALIM
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
EKONOMİK İSTİSMAR.
İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı
1 Van Kadın Derneği 2008 Yılı Verileri. sınıflandırma Yüzyüze ve/veya telefonla 805 başvuru 1262 neden 350 Türkiyeli Kadın 525 nedenle 455 Sığınmacı ve.
Aile eğitimi.
ÇOCUK VE MEDYA.
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Duyarlı olalım, çocuk haklarına saygı duyalım…. Çocuğa yönelik şiddet için yaygın olarak kullanılan terim çocuk istismarıdır ve çocuğun ailesi ya da ondan.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
Ailelere Ergen Gelişimi Hakkında Dipnotlar
Hazırlayan Psk.Dan. Nazan MUTLU Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
RİSKLİ DAVRANIŞLAR NEDİR?
HAYIR DİYEBİLMEK LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
MADDE BAĞIMLILIĞI ÖZEL MERTER FATİH İLKÖĞRETİM OKULU.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
ENGELLİLER AİLE VE ÇEVRE
İNTERNETTE SOHBET ETMEK. Kontrol edilemeyen sohbetler. Anne babalar çocuklarının arkadaşlarını ve hatta arkadaşlarının ailelerini tanımaya gayret ederlerken,
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
HACI KADRİYE ARSLAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
ÇALIŞMA - İŞ Emek ve emek gücü (işgücü): İnsanın doğa ve toplum ile kurduğu tüm ilişki bir emek etkinliğidir. Oysa işgücü, sadece kapitalist üretim sürecinde.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
«Özel Gereksinimli Bireylerin Yetersizlik Tür ve Düzeylerine Göre Tanılama ve Destek Eğitim Hizmetlerine Katılma Durumları» Mustafa AYRAL, Şenol DEMİRHAN,
Madde Bağımlılığı.
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
KİŞİLİK,SOSYAL, DUYGUSAL VE AHLAKSAL DEĞİŞİM
İSTİHDAM VE İSTİHDAMLA İLGİLİ KAVRAMLAR
ERGENLERDE MADDE KULLANIMI Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Mutlu
DİĞER TUTUMLAR.
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
ÇOCUĞUMUN OKUL BAŞARISININ ARTMASI İÇİN NELER YAPMALIYIM?
İlk çağlarda vahşi hayatın,günümüzde ise
ÇOCUK VE SUÇ.
SOKAKTA ÇALIŞAN VE SOKAKTA YAŞAYAN ÇOCUKLAR Sokakta çalışan ve sokakta yaşayan çocuklar; anne veya babası tarafından ihmal edilip,dilencilik,uçucu.
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
FARUK SEVİNDİ SOSYAL HİZMET UZMANI
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.
İLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİNDE AİLE ETKİSİ
UŞAK ÇOCUKLARINA KORUYUCU AİLE OLUYOR
ÇALIŞMA - İŞ Emek ve emek gücü (işgücü): İnsanın doğa ve toplum ile kurduğu tüm ilişki bir emek etkinliğidir. Oysa işgücü, sadece kapitalist üretim sürecinde.
Alıştırma Hocası: Mr.Muhittin KAHVECİ.  Aile psikolojisi; birey, eş ve ailelerin ilişkilerinde yaşadığı duygu, düşünce ve davranışlara odaklanır. Ve.
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
Sağlık Bilimleri Fakültesi
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım.
Sunum transkripti:

Grup Üyeleri / Konular AileÇevreÇocukEğitim Semra N.4213 Elif Ç.4123 Zeliha C.4312 Özlem Ö.4231 Anıl E.4213 Nilgün T.4321 Aynur Ş.4213 Toplam

KonularKadın Sorunlar ı Töre Cinayetleri UyuşturucuOkullard a Vahşet Sava ş Sokak Hayvanlar ı Cinsel Tacizler Kızların Okula Gönderilmemesi Sokak(Ki msesiz) Çocukları Özlem Zeliha Semra N Elif Aynur Nilgün Anıl Toplam

Sokağı Tanıyalım Sokak Çocuğu Kimdir? 24 saat sokakta yaşayan, ailesiyle ilişkileri olmayan, geçimini sokaktan sağlayan, tiner-bali gibi uçucu maddeler kullanan yada bunlara ihtiyaç duyan, sokağı mekan edinen çocuklardır.

Çocuğu Sokağa İten Nedenler. Aile Boşanmış Eşler Üvey Anne-Baba-Çocuk İlgisizlik Cinsiyet Ayrımı Anne Babanın Ölümü

2)Şiddet Çocuğa Uygulanan Şiddet Ailenin Diğer Fertlerine Uygulanan Şiddet 3)Eğitimsizlik Anne Babanın Eğitimsizliği Çocuğun Eğitimsizliği

4)Toplum(Medya) Arkadaş Etkisi Özenti 5)Çocuk Çocuğun Beklenti ve İhtiyaçlarının Karşılanmaması Çocuğun İçinde Bulunduğu Dönemin(Ergenlik) Sorunları Pisikolajisi Çocuğa İsteği Dışında Şeyler Yaptırılması 6)Ekonomik Sebepler Kırsal Kesimden Kente Göçler Ailenin Ekonomisinin Düşük Olması

Konular 1.Kadın sorunları 2. Töre Cinayetleri 3.Uyuşturucu 4.Okullarda Vahşet 5. Savaş 6. Sokak Hayvanları 7. Cinsel Tacizler 8. Kızların Okula Gönderilememesi 9. Sokak(Kimsesiz) Çocukları

Sokakta Çalışanlardan Farkı Sokakta çalışan çocuklar ailesinin geçimini katkıda bulunmak için günü bir bölümünde sokakta çalışan, daha sonra evine dönen çocuklardır. Mendil, sakız, bilet satanlar ayakkabı boyacılığı yapanlar, dilencilik yapanlar vs… Buna örnektir. Genelde uçucu madde kullanma gibi bağımlılıkları yoktur. Bu çocukların aile ilişkileri bir şekilde sürmektedir.

Çocuk Neden Sokakta Ülkenin istihdam kapasitesi, yetişkin iş gücünü massedebilecek bir yapıya sahip değildir. Teknolojik girdiler kırsal alanda açık ve gizli işsizliği arttırmakta bu da kente olan göçü hızlandırmaktadır. Nüfus hala yüksek seyri, kentlerde işsizliğe neden olmaktadır. İşsızlik, devam eden göç, kötü yaşam ve barınma koşulları ister istemez çocuklarında çalıştırılmasına neden olmaktadır. Üstelik kırsal alanlarda kadın çalıştığı halde kentte babadan sonra çocuklar çalıştırılmakta ve fakat anne çalışmamaktadır.

Esasen çocuğun çalıştırılması bu günün sorunuda deiğildir. Nitekin, tarım ve hayvancılık işlerinde çocuk hep çalışmıştır halende çalışmaktadır. Zenaat öğrenmek için usta çırak ilişkisi içinde çocuk dünde bugünde çalışmaktadır. Çocuğu çalıştırmak geleneksel bir alışkanlıktır.

Bugün çocuğun çalışma yaşamında yer almasının bir nedeni de, eğitim sisteminin çocuğa meslek kazandırıcı niteliğinin bulunmamasıdır. Bu nedenle, yasal olarak düzenlenmiş çıraklık sistemi meslek edinmenin neredeyse tek yolu olarak çocukların çalışmalarına neden olmaktadır

Yine, iş kanununa göre, sağlığına, gelişmesine ve eğitimine engel olmayacaksa 13 yaşını tamamlamış çocukların çalışmaların yasal olarak olanaklıdır. Hatta yasal asgari ücret 16 yaşından küçük ve büyük olmaya göre belirlendiğinden 16 yaşından küçük bir çocuğun işçinin alacağı asgari ücret 16 yaşından büyük işçilerin alacağı askeri ücretten düşüktür.

Bu Çocukların Aile Yapıları Nasıldır? Sokak çocuklarının aile yapısı dağınık ve parçalanmış şekildedir. Çocukların çoğunu %82-92 parçalanmış ailelerden gelmektedirler. Daha çok ayrılmış anne baba yada şiddetli geçimsizliklerin olduğu ebeveyn ilişkisi söz konusudur.

Neden Madde Kullanıyorlar? 1. Açlığın verdiği ızdırabı azaltmak için. 2. Can sıkıntısını gidermek, eğlenmek ve heyecan yaratmak için. 3. Korkuyu bastırmak ve cesareti sağlamak için. 4. Umutsuzluğu ve depresyonu bastırmak, utanma duygusunu azaltmak için. 5. Uyku sorunlarını gidermek, uyuşukluğu sağlama için. 6. Uykusuzluğu getirmeyi yorgunluğu aşıp, daha enerjik olmak için.

Çocukların Topluma Kazandırılması. Koruyucu ve Önleyici Hizmetler: Çocukların sokağa çıkmadan sokaktan uzak durması. Toplumun, ailenin ve çocuğun eğitimi, erken tanı olarak alınması gerekli yasal önlemlerdir.

Tedavi ve Islah Edici Hizmetler: Sorunla iç içe olan çocuklara ve bunların ailelerine götürülmesi gereken hizmetlerdir. Çocukların çalıştırılmasının önlenmesi için gelir getirici bir işte çalışmayan aile bireylerini işe yerleştirilmesin yönelik çalışmaların yapılması ve toplumsal kaynakların harekete geçirilmesi gerekmektedir.

Tedavi ve Islah Sonrası Hizmetler Çocuklar tedavi ve rehabilitasyon sonunda eskiden yaşadıkları ortamlara dönmektedirler. Daha sonrada onlardan bu sorunlarla mücadele etmekleri beklenmektedir. Bu aşamada farklı ortamlara yönlendirilmeleri, iş ve meslek edindirilmelerinin sağlanması ve eğitime yönlendirilmeleri gerekmektedir. Eğitimi yarım bıraktığı belirlenen çocuklardan ilk öğretim diplomaları olanlar çıraklık yada halk eğitim merkezlerine yönlendirilmektedirler ilköğretim çağındaki çocuklar ise yatılı ilk öğretim okullarına, açık öğretim yada açık lise kurumlarına yönlendirilmektedirler bu konuda sevgi çocukları ilk öğretim okulu ve mesleki eğitim merkezi ile Turgut Reis çalışan çocuklar eğitim uygulama okulu ve psikolojik rehberlik hizmetleri merkezi gibi örnek uygulamalar bulunmaktadır.