ŞİMDİ MODA KARBON YÖNETİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARLADAN SOFRAYA DEĞER ZİNCİRİ
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Biyolojik Çeşitlilik Nedir?
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDE E-DEVLET UYGULAMALARI
Genel amaç : “TRC2 (Diyarbakır ve Şanlıurfa) bölgesinin ekonomik potansiyelini en iyi şekilde değerlendirip işsizliğin, yoksulluğun ve gelir dağılımındaki.
HALKBANK ENERJİ KREDİLERİ KOBİ Pazarlama Daire Başkanlığı
Prof. Dr. Gülçimen YURTSEVER Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik
KÜRESEL VE BÖLGESEL ÖRGÜTLER
EN İYİ UYGULAMALAR KİTAPÇIĞI Şubat ’in ikinci yarısında, CDP Türkiye İngiliz Hükümeti Refah Fonu’ndan aldığı destek ile yeni bir proje başlattı.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İklim değişikliğini şu anda tam olarak yaşıyoruz; sıcaklıklar yükseliyor, yağış modelleri kayıyor, buzullar eriyor ve küresel ortalama.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
ELAZIĞ ÇALIŞMA MODELİ Eylül Akış Değerlendirme.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Küresel Ekonomik Kriz Sonrası Enerji Piyasalarındaki Oluşum ve Gelişmeler Yavuz Aydın Direktör GE Energy Services Türkiye/Israil 13 Mayıs 2010 GE Energy.
Gönüllü Karbon Piyasaları Istanbul, ICCI 13 Mayıs 2010 “A problem cannot be solved by the mindset that created it." A. Einstein.
CDP Türkiye 2014 İklim Değişikliği Raporu Sonuçları
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
Türkiye’nin Avrupa Birliği Üyelik Süreci
GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
GREEN MARKETING KONFERANSI
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Makroyu etkinleştirip, slide show’a geçiniz.
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
TÜRKÇE ÖĞRETİMİ. Bilgi çağını yaşayan dünyamızda yaşam boyu öğrenmenin ve gelişmenin en önemli anahtarı dildir. Okuma, yazma, anlama, sorgulama, düşünme,
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
PISA Programme for International Student Assessment
Cansu TASCI Yoksulluk, ülkeden ülkeye, veya coğrafyadan coğrafyaya değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Başlıca nedenler arasında çevresel nedenler,
Şimdi Moda Karbon Yönetimi.
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
Karbon Saydamlık Projesi CDP Türkiye 25 Ocak 2012 CDP Türkiye.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
Vatandaşların Performans Ölçümüne Katılımı: Hak Beyanları Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
EKO-OKULLAR.
Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya İNSAN KAYNAKLI İKLİM DEĞİŞİMİNİN DİNAMİĞİ: KAMU EĞİTİMİ İÇİN ÖNERİLER Ali Kerem.
1)-Enerji Arz Güvenliği ve Talep Güvenliği - Anıl Köroğlu
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
ENFLASYON.
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
Avrupa Birliği Ülkeleri
Türkiye ve Güneş enerjisi Türkiye'de güneş enerjisi ticari faaliyetler göz önüne alındığında daha çok düzlemsel güneş kolektörleri alanında gelişmiştir.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Dünya Genelinde 168 ülke/bölgede kamu hizmetlerine ilişkin yolsuzluk algı düzeyine bakılmıştır. 11 farklı uluslararası kurumun 12 farklı araştırmasının.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÇIKTILARI, PERFORMANS ANALİZİ, İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI (ÖN RAPORU)
SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR EKONOMİ İÇİN YENİLİKLER WORLDWATCH ENSTİTÜSÜ YAYINI TEMA YAYIN NO:54 BÖLÜM:2 İLERLEME İÇİN YENİ BİR TEMEL ÖZETLEYEN : ALAETTİN HACIMÜEZZİN.
Doğal kaynakların ekolojik sınırları aşmayan kullanımı, doğayla uyum içinde yaşamamızı sağlayacak kalkınma biçiminin önemli bir unsurudur. Ekolojik Ayak.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
MARMARA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MERKEZİ Öğrenci Kulüpleri 1.Çalıştayı Prof.Dr. Refika BAKOĞLU Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Şimdi Moda Karbon Yönetimi.
PISA Programme for International Student Assessment Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı.
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
Dünya Kömür Rezervleri:
Ekolojik Ayak İzi.
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
ANFAŞ FUARLARI KAZANDIRIR
K KADER VE BETÜL.
Sunum transkripti:

ŞİMDİ MODA KARBON YÖNETİMİ

Dünyada karbon yönetiminin çevreye olduğu kadar markaya da katkısı olduğunu anlayan pek çok şirket karbon yönetimi konusunda harekete geçti. Türkiye’de ise konu henüz yeni…

“Yaşayan Gezegen Raporu 2010”a göre insanlığın doğal kaynaklar üzerindeki talebinin hızla arttığını, dünyanın sağlayabileceğinden %50 daha fazlasını tükettiğimizi ve küresel ölçekte biyolojik çeşitliliğin %30 azaldığını ortaya çıkardı.

Ekolojik Ayak İzi’ne göre; yaşamımızı sürdürmek için, 2010 yılında 1.5 gezegene, 2030 yılında 2 gezegene, 2050 yılında 2.8 gezegene ihtiyaç duyacağız!!!

Ekolojik Ayak İzi’nin yarısından fazlasını karbon emisyonları oluşturuyor. Ekolojik limit aşımıyla ortaya çıkan küresel iklim değişikliği, son 50 yılda 11 katına çıkan karbon ayak izinin bir sonucudur.

KARBON AYAK İZİ NEDİR?

Gelişmiş ülkelerin ayak izi, gelişmişlik düzeyi düşük olan ülkelerin 5 katına denk geliyor.

Kişi başına düşün ekolojik ayak izi sıralamasında ilk 10 ülke: Birleşik Arap Emirlikleri Katar Danimarka Belçika Amerika Birleşik Devletleri Estonya Kanada Avustralya Kuveyt İrlanda

Türkiye ise 154 ülke arasında 63. sıradadır.

KARBON NÖTR ŞİRKET OLMAK İÇİN ÇABALAYANLAR VAR…

Türkiye’de ise devlet bu konudaki ilk somut adımını geçtiğimiz aylarda attı. Özel sektör ise devletten çok daha önce harekete geçti

Türkiye’de karbon ayak izi ölçüm raporunu yayımlayan ve bu ayak izini sıfırlama niyetini gösteren ilk kuruluş Doğuş Yayın Grubu’dur.

Başka öncü çalışmalar da vardır Başka öncü çalışmalar da vardır. Örneğin, Sabancı Üniversitesi tarafından uygulanan Karbon Saydamlık Projesi ile birlikte Zorlu Enerji, Akbank gibi Türkiye’nin önemli bazı şirketleri de karbon ayak izini ölçmeyi kabul etmiştir.

Karbon Ayak İzi Ölçümü ve Karbon Sıfırlama NE KAZANDIRIYOR?

NTV’de 3 yıldır yeşil ekran var.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Karbon Saydamlık Projesi’ne Katıldı.

TEŞEKKÜRLER… Betül Yılmaz Eda Özcan Özlem Keçim