Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Gerekli Zamanı Ayırın Gerekli Zamanı Ayırın Kullanacağınız Materyalleri Edinin Kullanacağınız Materyalleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Advertisements

HIZLI OKUMA VE NOT TUTMA
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
Hazrlayan: Sebiha Şafak
 Sık sık ara vermeye gereksinim duyabilirsiniz.  Öğrenirken ellerinizi kullanabileceğiniz her fırsat size yardımcı olacaktır.  Ders çalışırken hareket.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
Tatilde Yapılacaklar.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TÜRKÇE SÖZCÜKTE ANLAM.
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
Yıl Sonu Veli Toplantısı
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
TÜRKÇE SÖZCÜK.
ÖĞRENME YÖNTEMLERİ.
Etkin Çalışma Yöntemleri.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
Hazırlayan: Çağlar KÜPELİ
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
TÜRKÇE / Sözcükte Anlam
ÇOKLU ZEKA KURAMI (MULTİPLE İNTELLİGENCE MI TEORY)
TASARRUF NE GÜZELDİR.
Kolukısa Anadolu Lisesi Öğrenci;Nisa Bağdatlı Öğretmen; Esra Çiftçi
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
Cuma günü sizlerden istediğimiz araştırmaları okuyalım.
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
ÖĞRENME STİLLERİ.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI Güven CILIZ HOŞ GELDİNİZ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Doğru Çalışma Yöntemleri
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
SESLİDİR Beyin, insan vücudunun %2'si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98'i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken,
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU.
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
6. , 7. ve 8. Sınıflar için ENGLISH FOR SUCCESS ANKARA 2011.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
KELİME KUMBARAM.
ADAPAZARI REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ. VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ.
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
BAŞARININ SIRLARI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ REHBER ÖĞRETMEN HÜLYA KARAY.
Deutsch lernen Almanca öğrenmek.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM?
Diksiyon nedir? Konuşmada, kelimenin seçilmesi, imlasına ve veznine göre söylenmesi ve ifadenin rahatlıkla anlatılması. Fesahat, belagat, telaffuz ve natıka kelimeleri.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
NOT TUTMA.
Kestanelik Çok Programlı Lisesi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ.
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
1EROL YETER BUGÜNKÜ ÖĞRETİM ŞEKLİ ESKİ ve YENİ YAKLAŞIMLAR.
Bir sayfa üzerinde,sözcüklerin yan yana dizilmiş şekli. Artık satırların arasını boş bırakmıyoruz. Satır:
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
İlk öğretim 2.sınıf 3.ünite
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
İlk öğretim 2.sınıf 3.ünite
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
Sunum transkripti:

Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Gerekli Zamanı Ayırın Gerekli Zamanı Ayırın Kullanacağınız Materyalleri Edinin Kullanacağınız Materyalleri Edinin Derslere İstisnasız Katılın Derslere İstisnasız Katılın Verilen Alıştırmaları Mutlaka Yapın Verilen Alıştırmaları Mutlaka Yapın Yabancı Dil Kullanılarak Öğrenilir Yabancı Dil Kullanılarak Öğrenilir DİL ÖĞRENME YÖNTEMLERİ

TEMEL UNSURLAR

ÇEKİNGENLİĞİ ATIN Konuşmaktan Çekinmeyin Konuşmaktan Çekinmeyin Zorlandığınız Kelimeleri Tekrarlayın Zorlandığınız Kelimeleri Tekrarlayın Dil Öğrenmeyi Zevkli Hale Getirin Dil Öğrenmeyi Zevkli Hale Getirin

DİL ÖĞRENMEYİ HOBİ HALİNE GETİRİN Ders Olarak Görmeyin Ders Olarak Görmeyin Kültürel Aktivite Haline Getirin Kültürel Aktivite Haline Getirin Günlük Yaşamınıza Uyarlayın Günlük Yaşamınıza Uyarlayın

KENDİ ANADİLİNİZDE DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIN Dil ve Düşünce Ayrı Şeylerdir Dil ve Düşünce Ayrı Şeylerdir DÜŞÜNCE - TÜRKÇE - YABANCI DİL DÜŞÜNCE - TÜRKÇE - YABANCI DİL Onun gözünün yaşına bakmayacağım. Onun gözünün yaşına bakmayacağım. Ona acımayacağım. Ona acımayacağım. Onu affetmeyeceğim. Onu affetmeyeceğim. Onu cezalandıracağım. Onu cezalandıracağım.

KELİMEYİ DEĞİL KELİMENİN KULLANILIŞINI ÖĞRENİN Kelime Kullanılışıyla Öğrenilmeli Kelime Kullanılışıyla Öğrenilmeli Kelimeler Cümle İçinde Öğrenilmeli Kelimeler Cümle İçinde Öğrenilmeli Türkçe-Türkçe Sözlük tercih edilmeli Türkçe-Türkçe Sözlük tercih edilmeli

DEYİMLER VE BENZETMELER Tercümeden Kaçının Tercümeden Kaçının Anlamı İfade Etmeye Çalışın Anlamı İfade Etmeye Çalışın Tatlıya bağlamak Başından savmak Düşüp kalkmak Boş vermek Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak geçinmek  (anlaşmak, parası yetmek, birinden maddi kazanç sağlamak)

ÇOK OKUYUN Okurken sözlüğünüzü az kullanın. Okurken sözlüğünüzü az kullanın. Çok kullanılan sözcük ve deyimlerin altını çizin. Çok kullanılan sözcük ve deyimlerin altını çizin. Eski dildeki kitapları okumayın. Eski dildeki kitapları okumayın. Size göre ilginç konulu kitapları seçin. Size göre ilginç konulu kitapları seçin.

OKUMA İLE KAZANACAKLARINIZ Birçok kelime ve deyimi kullanılışları ile birlikte öğrenirsiniz. Birçok kelime ve deyimi kullanılışları ile birlikte öğrenirsiniz. Cümle bilginiz gelişir. Cümle bilginiz gelişir. Tercüme etmeksizin anlama alışkanlığı edinirsiniz. Tercüme etmeksizin anlama alışkanlığı edinirsiniz. Kitapları orijinallerinden okumak, kültürünüzü zenginleştirecektir. Kitapları orijinallerinden okumak, kültürünüzü zenginleştirecektir.

YÜKSEK SESLE OKUYUN Günde en az dakika sesli okumak size çok şey kazandırır : Günde en az dakika sesli okumak size çok şey kazandırır : Telaffuzunuz düzelir. Telaffuzunuz düzelir. Kulağınız alışır. Kulağınız alışır.

DİNLEMEYE ÖNEM VERİN Konuşmanızı ilerletmek, telaffuzunuzu düzeltmek istiyorsanız...? Konuşmanızı ilerletmek, telaffuzunuzu düzeltmek istiyorsanız...? Anlamasanız da mutlaka dinleyin. Anlamasanız da mutlaka dinleyin. Boş zamanlarınızda kaset çalışması yapın. Boş zamanlarınızda kaset çalışması yapın. Aynı şeyi defalarca dinlemekten kaçınmayın. Aynı şeyi defalarca dinlemekten kaçınmayın.

MUTLAKA DEFTER TUTUN Yeni öğrendiğiniz kelime ve kalıplar Yeni öğrendiğiniz kelime ve kalıplar İlginç deyim ve yapılar İlginç deyim ve yapılar Okunuşun yazımdan farklı olması Okunuşun yazımdan farklı olması

YABANCI DİLDE YAZIN Öğrendiğiniz dilde günlük tutun. Öğrendiğiniz dilde günlük tutun. Arkadaşlarınıza mektup yazın. Arkadaşlarınıza mektup yazın. Bildiğiniz hikaye ve fıkraları Türkçe yazıp öğretmenlerinize gösterin. Bildiğiniz hikaye ve fıkraları Türkçe yazıp öğretmenlerinize gösterin.

BOL BOL PRATİK YAPIN Okulda Türkçe konuşmaya çalışın Okulda Türkçe konuşmaya çalışın Birkaç defa okuduğunuz parçaları kendi kendinize anlatmaya çalışın Birkaç defa okuduğunuz parçaları kendi kendinize anlatmaya çalışın Bu parçaların özetini yazmaya çalışın Bu parçaların özetini yazmaya çalışın Yeni öğrendiklerinizi kullanmaya çalışın Yeni öğrendiklerinizi kullanmaya çalışın Fırsat çıktıkça konuşun Fırsat çıktıkça konuşun