Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Sık sık ara vermeye gereksinim duyabilirsiniz.  Öğrenirken ellerinizi kullanabileceğiniz her fırsat size yardımcı olacaktır.  Ders çalışırken hareket.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Sık sık ara vermeye gereksinim duyabilirsiniz.  Öğrenirken ellerinizi kullanabileceğiniz her fırsat size yardımcı olacaktır.  Ders çalışırken hareket."— Sunum transkripti:

1

2  Sık sık ara vermeye gereksinim duyabilirsiniz.  Öğrenirken ellerinizi kullanabileceğiniz her fırsat size yardımcı olacaktır.  Ders çalışırken hareket edin  Masa başı çalışmalarda yazmak – çizmek gibi ellerinizi kullanacağınız yöntemler uygulayın.

3  Konu anlatımlarını odanızda veya koridorda yürüyerek yapın.  Odanızda yazı tahtası varsa öğretmen rolü oynayarak konuyu işleyin.  Çalışma aralarında(15 – 20 dakikada bir ) gerinin, esnetme hareketleri yapın, pencereyi açıp temiz hava alın.

4  Bu öğrenciler ders çalışmak için sessiz bir yere ihtiyaç duyarlar.  Yüksek sesle okumakla ya da kayıtlı materyali dinlemekle öğrenmelerine katkıda bulunurlar.  Sınıfta verilen bir bilgiyi dinlerken başka bir işle uğraşmayın.

5  Konuları yüksek sesle tekrarlayın.  Kendi kendinize sorular sorun.  Bir arkadaşınıza anlatın veya ondan dinleyin.

6  Görsel öğrencilerin çalışabilecekleri derli toplu ve karışık ve kalabalık olmayan bir yere gereksinimleri vardır.  Ders notları tutmaları yararlıdır.  Okuduklarınızı ve dinlediklerinizi zihninizde canlandırın.

7  Defterde veya kitapta yazan önemli bilgileri, formülleri, şekilleri fotoğrafını çekermiş gibi anımsamaya çalışın.

8  Renkli kalemlerle önemli yerleri çizin.  Çalışırken şema, şekil, grafik oluşturun.  Coğrafya ve tarih gibi dersleri mutlaka haritayla çalışın


" Sık sık ara vermeye gereksinim duyabilirsiniz.  Öğrenirken ellerinizi kullanabileceğiniz her fırsat size yardımcı olacaktır.  Ders çalışırken hareket." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları