Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

İstanbul ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
TOPLUM DESTEK MERKEZİ (TODOMER)
ODTÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ve MEZUNLARLA İLETİŞİM
MEDİKOSOSYAL MERKEZİ.
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2006 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2006.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
ÜNİVERSİTE GENÇLERİNİN CİNSEL VE ÜREME SAĞLIĞI. ÖĞENCİ CSÜS EĞİTİM PROJESİ Beş Üniversite Çalışması 2006 Dr. Mehmet Ali BİLİKER Proje Koordinatörü.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2011 YILI PROGRAMI (OCAK /15 MAYIS ARALIĞI) Kartal Belediyesi
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim.
BALÇOVA’ DA SİGARASIZ YAŞAMLA KALP SAĞLIĞINI KORUMA:
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
Üniversiteye Bağlı Fakülte ve Yüksekokullar  15 Fakülte  7 Yüksekokul  7 Meslek Yüksekokulu ÖZELLİKLERİ: Erciyes Üniversitesinde, 2005–2006 öğretim.
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
BÖTE BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2006-Haziran 2007 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2007.
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK DANIŞMA BİRİMİ DENEYİMLERİ
ÜNİVERSİTELER SAĞLIK MERKEZLERİ 2. SEMPOZYUMU
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
EĞİTİM SÜRECİ Yönetim ve Denetim PDR ve diğer öğrenci kişilik hizmetleri Akademik:Öğretim ve araştırma.
Öğrencilerin Üniversite Sağlık Merkezleri Aracılığıyla Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konularında Bilgilendirilmesi Projesi Dokuz Eylül Üniversitesi Deneyimi.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
ÖZET Sınıf Öğretmenliği Anabilim dalındaki öğretmen adaylarına Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri kapsamında anlattıkları derslere sistemli ve çok.
“Üniversite Öğrencilerine ÜS/CS Hizmet Modeli Oluşturma” Araştırması, (Hacettepe Örneği) Dr. Sare MIHÇIOKUR Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Kampüsü, Öğrenci.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Psk. Dan. Sabit Akbaş.
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARI ( )
Vet. Hekim Ahmet SAFRAN Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
Kütüphane ve Dokümantasyon
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
AKRAN MENTÖRLÜĞÜ … Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülşen VARLIKLI
KAMU SEKTÖRÜ SAĞLIK YÖNETİCİSİ GÖZÜYLE BASIN
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ETKİNLİKLERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
2010 Faaliyet Raporu.
Sunum transkripti:

Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç

Üniversiteye Bağlı Fakülte ve Yüksekokullar 7 Meslek Yüksekokulu Özellikleri: Gazi Üniversitesinde 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 3534 akademik 2650 İdari personel olmak üzere toplam 6184 personel görev yapmaktadır. Yaklaşık 57 112 öğrenci eğitim görmektedir.

Gazi Üniversitesi Öğrenci Sağlık Merkezi’nin Personel Durumu ve Hizmet kapsamındaki Hedef Nüfusu (Eylül 2006 –Aralık 2006) PERSONEL: 9 Uzman Hekim 12 Pratisyen Hekim 6 Diş Hekimi 2 Psikolog 3 Diyetisyen 2 Sosyal Hizmet Uzmanı 7 Hemşire   Hedef Nüfus Sayı % Öğrenci 57 112 90.2 Personel 6184 9.8 Toplam 63296 100.0

AMAÇ VE BEKLENEN SONUÇLAR GENEL AMAÇ: Cinsel sağlık / üreme sağlığı (CS/ÜS) hizmetlerinin, öğrenci sağlık merkezlerinde sunulan sağlık hizmetlerine entegrasyonu. ÖZEL AMAÇ: Üniversite öğrencilerinin, cinsel sağlık / üreme sağlığı konularından; Gençler için cinsel sağlık ve üreme sağlığı, CYBE / HIV / AIDS, Kontraseptif (doğum kontrol yöntemleri) ve ilgili hizmetler, konularında bilgilendirilmesi.

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER GENÇLİK DANIŞMA BİRİMİ (GDB): Sağlık Merkezi Binasının üst katında GDB odası oluşturulmuştur. ANKETLER: Eğitim Fakültesi 1. sınıflarında okuyan 497öğrenciye ön anket uygulanmıştır (Mayıs 2006). Eğitim Fakültesi 2. sınıflarında okuyan 500 öğrenciye son anket uygulanmıştır (Kasım 2006). TANITIM: Rektör Yardımcıları, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcısı, SKS Daire Başkanı, Mediko Sosyal Sağlık Merkezi Başhekimi, proje hakkında bilgilendirilmiştir. Sağlık Merkezinin tüm çalışanlarına GDB nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının tüm çalışanlarına GDB’ nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır ayrıca desklerine tanıtım ve eğitim broşürleri konulmuştur. Öğrenci Danışma Merkezi çalışanlarına GDB nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır. Üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtların yönetici ve personeline GDB nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır. Eğitim Fakültesinden 870 1.sınıf öğrencisine Mediko Sosyal Sağlık Merkezi ve GDB nin faaliyetlerinin tanıtımı yapılmıştır. Öğrenci Topluluklarıyla iletişim kurularak GDB tanıtımı yapılmış ve broşür dağıtılmıştır.

İNTERNET ARACILIĞIYLA YAPILAN TANITIMLAR Üniversite öğrencilerinin tamamına GDB’ nin kurulması ve hizmetleriyle ilgili bilgiler içeren mesaj e-posta aracılığıyla iletilmiştir. Üniversite Web ana sayfasında GDB’ nin kuruluşu ve hizmetleri flaş haber olarak verilmiştir. Üniversite akademik personelinin tamamına e-posta yoluyla GDB kuruluşu ve hizmetlerini içeren mesaj gönderilmiştir. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin tamamına e-posta ile GDB kuruluşu ve hizmetlerini içeren mesaj gönderilmiştir. Üniversite SKS Daire Başkanlığına bağlı Web sitesinde GDB hizmetleri ve çalışanlarının fotoğraflı tanıtımı yapılmıştır. Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığıyla iletişim kurularak GDB Web sitesi oluşturulmuştur. Sitede öğrencilerin ulaşabileceği güncel haber ve broşürler bulunmaktadır. Adres: www.mediko.gazi.edu.tr/gdb Üniversite Web ana sayfasında GDB’ nin Web sitesinin kuruluşu ilk haftalarda yer almıştır.

BASIN YAYIN ARACIĞIYLA YAPILAN TANITIMLAR Gazi Radyo 88.3’de GDB’ nin kuruluşu ve hizmetleri haber olarak verilmiştir. Canlı yayında GDB çalışanlarının katılımıyla GDB’ nin tanıtımı yapılmıştır. Gazi Üniversitesinin aylık haber bülteninde GDB çalışanlarıyla yapılan röportaj yayınlanmıştır. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinin yayınladığı gazetede GDB çalışanlarıyla yapılan röportaj yayınlanmıştır. Cumhuriyet Gazetesinin Gazi Özel ekinde GDB hakkında bilgi yayınlanmıştır. EĞİTİMLER Eğitim Fakültesi’nden 525 2.sınıf öğrencisine “Gençlik Dönemi ve Sorunları, Üreme Organları Anatomisi, Gebeliğin Oluşumu, Gebelikten Korunma Yöntemleri, Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar ve Korunma Yöntemleri” konularında eğitim seminerleri verilmiştir. MEDİKO VE GDB HİZMET TANITIM AFİŞLERİ GDB’ yi tanıtan afişler Mayıs ayında ayrıca yeni öğretim döneminde tüm fakültelere ve öğrencilerin yoğun olarak bir araya geldikleri mekanlara asılmıştır. Üniversiteye başlayacak 11.000 öğrenciye gönderilen Mediko tanıtım kitapçığına GDB bilgisi eklenmiştir. Üniversiteye kayıt yaptıran 3500 öğrenciye GDB tanıtım broşürü verilmiştir. GDB tanıtım broşürlerinden 5000 adet bastırılarak tanıtım ve eğitim toplantılarının her birinde dağıtılmıştır. Tanıtım ve eğitim toplantılarında ayrıca bilgi broşürleri dağıtılmıştır. Proje tanıtım posterleri öğrencilerin yoğun olarak bir araya geldikleri mekanlara asılmıştır.

TEDAVİ VE SEVK İŞLEMLERİ Sağlık Merkezi bünyesinde bulunan Kadın Hastalıkları, Mikrobiyoloji ve Psikiyatri Uzmanı ile birlikte gereken vakalar için tetkik ve tedavi planlanabilmektedir. Sağlık Merkezi labaratuvarında CYBE tarama testleri yapılabilmektedir. İleri tetkik ve tedavi gerektiren durumlar için üniversite hastanesiyle Tıp Fakültesi Dekanı aracılığıyla koordinasyon sağlanabilmektedir. GDB DANIŞMANLIK / KLİNİK HİZMETLERİ Başvuran Kişi Sayısı: Kız 16 Erkek 4 Toplam : 20 kişi Başvuru Sayısı: Kız 18 Erkek 8 Toplam: 26 başvuru

PLANLANAN ETKİNLİKLER Eğitim Fakültesine bağlı akademik personele tanıtım toplantısı gerçekleştirilecektir. Üniversiteye başlayan bütün öğrencileri kapsayacak tanıtım toplantısı programı planlanmaktadır. Gazi TV’de uygun şartlar sağlandığında GDB tanıtımının yapılması planlanmaktadır. Gazi Radyo’da Sağlık Merkezi personeli aracılığıyla programlar düzenlenecektir. Eğitim Fakültesi dışında isteyen fakültelere ve Hazırlık Birimine eğitim seminerleri düzenlenecektir.

SORUNLAR Bilgisayar kullanma konusunda sıkıntılar mevcuttur. Akran Eğiticileri sayısı yetersizdir. OLUMLU YÖNLER Rektör, Rektör Yardımcılığı, SKS Daire Başkanlığı, Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın “Gençlik Danışma Birimi”nin oluşturulması ve faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi konusunda maddi ve manevi tam destekleri olmuştur. Eğitime ve tanıtıma katılan öğrencilerin yapıcı yaklaşımları olmuştur. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN ÖNERİLER GDB Hizmetlerinin sürmesi için ,SKS Daire Başkanlığının desteği sürmelidir. Sağlık konularında ve CS/ÜS konularında eğitim ekibi oluşturulmalıdır. Akran eğiticileri kazandırma çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır.