ISI VE SICAKLIK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Advertisements

ISI MADDELERİ ETKİLER Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
MADDE ve ISI.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
ISI VE SICAKLIK.
SU HALDEN HALE GİRER.
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
3)Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Isı Cisimleri Hareket Ettirir Yakıtların oksijenle birleşerek yanması sonucunda oluşan ısı enerjisi harekete dönüşebilir. Yediğimiz besinler enerji verir.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
ISININ MADDE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
ISI MADDELERİ ETKİLER.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ HATİCE AKKOYUNLU.
ISI ve SICAKLIK.
ISI VE SICAKLIK Maddeyi oluşturan atom yada moleküller sürekli hareket halindedir. Bu hareket katı maddede denge konumu etrafındaki titreşimler , sıvı.
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.
Maddenin Tanecikli Yapısı VE Isı
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Isı SICAKLIK.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
FEN ve TEKNOLOJİ / ISI ve SICAKLIK
SICAKLIK VE ISI.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
MADDE VE ISI.
Aynaya nasıl yazı yazdığımı merak ediyor musunuz?
Maddenin Hal Değiştirmesi
ISI VE SICAKLIK.
ISI VE SICAKLIK.
ISI VE SICAKLIK.
A K M Y İ.
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
MADDE VE ISI.
ISI ve SICAKLIK.
Isı ve sıcaklık Sıcaklık duyularla algılanmakta ve genellikle “sıcak” ve “soğuk” kavramlarıyla ifade edilmektedir. Ekleyen: Netlen.weebly.com.
ISI.
ATOM Görünür veya görünmez, Değiştirilebilir, dönüştürülebilir,
MADDE VE ISI.
HATİCE AKKOYUNLU  Sıcaklık maddenin bir molekülünün ortalama kinetik enerjisidir.  Isı maddenin molekülleri arasındaki toplam enerjidir.
ISI VE SICAKLIK.
MADDE VE ISI.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI
ISI: Bir maddenin bütün moleküllerinin sahip olduğu çekim,potansiyel enerjileri ile kinetik enerjilerinin toplamına ısı denir.Isı bir enerji türüdür.Başka.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
ISI VE SICAKLIK.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI YAĞMURUN OLUŞUMU VE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER GÜNEŞ ENERJİSİ VE YERYÜZÜNE ETKİSİ ISI VE SICAKLIK KAVRAMLARI.
ISI VE SICAKLIK.
ISI VE SICAKLIK.
Maddenin Halleri ve Isı
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
..
Hidroterapi ve balneoterapi
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Maddenin Sınıflandırılması
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
MADDE VE ISI.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI ve ISI
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

ISI VE SICAKLIK

ISI VE SICAKLIK Günlü hayatta bilindiği gibi, ısıtılan maddenin sıcaklığı artar, soğutulan maddelerin ise sıcaklığı azalır. Yani ısı ve sıcaklık birbiriyle ilgili fakat aynı şey değildir. Bu iki kavram birbirine karıştırılmamalıdır.

Hava ısısı 30 C tır. Cümlesi yanlış kullanılan bir cümledir Hava ısısı 30 C tır. Cümlesi yanlış kullanılan bir cümledir. Doğrusu, “Havanın sıcaklığı 30 C tır” cümlesidir. Isı ile sıcaklık aynı nicelik değildir. Fakat sıcaklığın değişmesi için ısı alış verişinin olması gerekir.

Maddelerin her üç halinde de moleküller hareket ve titreşim halindedir Maddelerin her üç halinde de moleküller hareket ve titreşim halindedir. Dolayısıyla moleküllerin bir hızı yani kinetik enerjisi vardır. Sıcaklık madde moleküllerinin ortalama hızları ile orantılı fiziksel bir büyüklüktür.

Isı ise, moleküllerin kinetik enerjilerinin toplamı ile ilgili bir enerji çeşididir veya maddeye verilen yada maddeden alınan enerji çeşidine ısı enerjisi denir. Sıcaklık birimi derece, ısı birimi ise kalori yada joule dir.

Isının Madde Üzerindeki Etkisi Günlük yaşantımızda ısı ve sıcaklık kavramlarını sıkça kullanırız. Isı insan oğlunun en önemli ihtiyaçlarından biridir.

Günlük yaşantımızda ısı ve sıcaklık kavramlarını sıkça kullanırız Günlük yaşantımızda ısı ve sıcaklık kavramlarını sıkça kullanırız. Isı insan oğlunun en önemli ihtiyaçlarından biridir. Güneş ışığına bırakılan bir buz parçası yada katı margarin yağı ısı alarak erir. Yanmakta olan ateşin üzerine bırakılan et parçası ısı alarak pişer.

Ocakta ısıtılan suyun sıcaklığı artar ve kaynamaya başlar Ocakta ısıtılan suyun sıcaklığı artar ve kaynamaya başlar. Isıtma yerine soğutma yapılırsa tersi olaylar olur. Isı verilen maddelerin şekillerinde de değişiklikler olur. Yazın asfaltlarda kabarma, elektrik kablolarında sarkma, kışın ise büzülmeler olur.Ayrıca ısıtılan bazı maddelerden gazlar çıkarak değişik maddelere dönüşürler.

Bu olaylar, ısının madde üzerinde fiziksel ve kimyasal etkileri olduğunu gösterir. Isıtılan maddelerin, sıcaklığın değişimi, hal değişini, genleşme gibi olaylar fiziksel değişime örnek olarak verilebilir.

GALİBA BİTTİ ÇIKABİLİRSİN ORDAN