TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Advertisements

BTP 106 Bilgisayar Donanımı
SILMO Paris –Tanıtım Toplantısı İstanbul – Grand Hyatt Oteli
GENEL OLARAK Ana kart Nedir? Ana kartın Yapısı
Motion CL910 TABLET PC 1.
–  Ev ve Ofis çözümleri için ideal ekonomik ve kaliteli çözümler  32 kanala kadar ücretsiz Zavio yazılım  Nuuo ile.
SYSTEC SİSTEM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.
27" All-in-One PC.
Hayatımızda ve Derslerde Teknoloji
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
Dijital Dünyada Yaşamak
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
KAPASİTE (HAFIZA) ÖLÇÜ BİRİMLERİ
Bilgisayarın İlkleri, Geçmişten Günümüze Bilgisayar
© PRIME Alliance, Proprietary & Confidential prime-alliance.com ÜLKEMİZ İÇİN İDEAL OSOS.
CES 2014 FUARI 8.G RUP Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
HAZIRLAYANLAR: Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN Eziz DURDİYEV Selman ADIGÜZEL Üzeyir GÖNDÜR.
Google Glass(GG) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal.
Hazırlayan: Kübra AYAN
KAPASİTE (HAFIZA) ÖLÇÜ BİRİMLERİ
DİJİTAL ÖLÇÜ BİRİMLERİ
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
CES 2014 FUARI Ders: İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr.Hakan TÜZÜN Ders Asistanı : Sinan KESK İ N Hazırlayanlar: Damla AKDULUM Gizem.
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
NAVİGASYON NAV-750 TV Harita ve Yazılım Özellikleri • Türkiye adres yapısına özel MIREO Don’t Panic navigasyon yazılımı ve TELEATLAS haritası • 81 il.
PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Grup 4-Apple TV Emre KARAKAŞ Okan YİĞİT Halil GÜVEL Fatih AKKAYA Emine Şeyda KERVAN Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
DEPOLAMA.
Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Yunus ARAS Filiz UZUN Yusuf ALTAY Fatma BÜLBÜL
Grup 2 Damla Akdulum Gizem Dertli Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Yakup Uludağ 2014 Bahar Dönemi Ankara.
Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA
Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak.
YAZILIM.
LEAP MOTİON Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
DEPOLAMA.
KURULUŞ KURULUŞ Ses Kayıt Cihazı G-Type.
Gesture – Based İnterfaces
CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
Hacettepe Üniversitesi
YAZILIM.
DEPOLAMA.
BİLGİSAYAR ÖLÇÜ BİRİMLERİ
YAZILIM.
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
DIGITAL SIGNAGE / DİJİTAL İNTERAKTİF UYGULAMALAR
Dijital Ölçüler.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
Bir telefon daha nasıl olabilir ? Samsung,Apple ile rekabetini devam ettirebilmek için yeni amiral gemisinin çalı ş malarına devam ediyor.Yeni ş ık tasarım.
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
DEPOLAMA.
Sade ve Şık Tasarım Zarif görünüm ve dayanıklılık birarada
BİLGİSAYAR NEDİR?.
GALAXY S8 Bir telefon daha nasıl olabilir ?
Ares Bilişim Sistemleri
My Work İş Teknolojileri
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik.
Giyilebilir Teknoloji  Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan.
Sunum transkripti:

TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show) Merve Kantarcı, Yusuf Atay, Fatma Bülbül, Hatice Elma, Filiz Uzun, Yunus Aras

Nedir? Yurtdışındaki en popüler fuarlardan biri olan ve tüketici elektroniği söz konusu olduğunda en yeni ve en gelişmiş ürünlerin her yıl düzenli olarak sergilendiği bir elektronik fuarıdır. CES yeni tüketici teknolojilerinin ilk kez sergilendiği küresel bir olay. Her yıl yaşam biçimimizi değiştiren on binlerce yeni teknoloji burada sergileniyor. Bu ürünler bilgiye ulaşmayı kolaylaştırarak günlük yaşamımızı değiştirirken gelecek teknolojilerin kaldırım taşlarını oluşturdular.

Tarihçesi ve Amaçları İlk CES 1967 yılında New York City'de gerçekleşti. 1,500 metrekarelik alanda 110 katılımcının yer aldığı bu ilk etkinliği 17,500 ziyaretçi gezdi. Gösteri firmaların radyolarını, pikaplarını ve televizyonlarını sergiledikleri bir paylaşım ortamı olarak başladı. 40 yıl sonra içinde kablosuz sistemler, araç teknolojileri, dijital imaj işleme, ev sinema sistemleri gibi 30 farklı kategoride ürünlerin sergilendiği dünyanın en büyük tüketici teknolojileri olayı haline geldi.

Tarihçesi ve Amaçları Şirket büyüklüğü ne olursa olsun, CES global tüketici elektroniği pazarının bir parçası olan herkes için bir yere sahip. Son 40 yıldır CES ziyaretçileri VCR, CD çalarlar, DVD çalarlar ve HDTV gibi pek çok yeni teknolojinin doğuşuna tanık oldu.  CES'de ticaret ön plandadır. Bizim endüstrimiz özellikle de ticari profesyoneller için dünyanın en yenilikçi firmalarına ait en son tüketici teknolojilerine tek bir alanda tek bir zamanda ulaşma imkanı sunar.

Katılımcılara Sunulan Fırsatlar CES küçük ya da büyük tüm firmaların, satıcıların, alıcıların, mühendislerin, tasarımcıların, analistlerin vs. katılabileceği bir yer. CES dünyanın dört bir köşesinden gelen katılımcıların son ürünleri ve yenilikleri tecrübe edebilecekleri dünyanın en büyük tüketici teknolojileri platformunu sunuyor.

Katılımcılara Sunulan Fırsatlar CES, üreticilerin sahip oldukları son teknolojileri ve yeni ürünleri dünyanın en geniş tüketici teknolojisi profesyonellerinin görüşüne sunma imkânı sağlar.

Ces 2014 Ürünleri LG 77EC9800 Kavisli, büyük ve donanımlı: 77EC9800, LG'nin TV'lerdeki gelecek vizyonunu yansıtıyor. 3.840x2160, yani 4K çözünürlük sunan TV, LG'nin kendi geliştirdiği WRGB OLED teknolojisini kullanıyor. HDMI, USB ve LAN gibi özelliklere sahip TV'nin entegre kod çözücüsü, H.264 standardını ve HEVC H.265'i destekliyor. TV'nin 2014'ün ikinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.   Fiyat: Yaklaşık 30.000 dolar

Sony Xperia Z1 Compact Xperia Z1'in küçük sürümü, 4.3 inç'lik HD ekranla geliyor. Snapdragon 800 işlemciye sahip cep, 20.7MP kamerasıyla dikkat çekiyor. Fiyat: 500 euro

Pebble Steel SmartWatch E-ink ekranlı akıllı saatin paslanmaz çelik gövdesi ve Gorilla Glass camı, onu son derece dayanıklı kılıyor. Dilerseniz deri saat kayışlarını kullanmanız da mümkün.

Sony PlayStation Now Sony'nin PlayStation bölümü, CES'te yeni donanımlar tanıtmasa da gelecekte sunacağı PlayStation Now'u ortaya çıkardı. Bu akış hizmeti, eski PlayStation'lardaki oyunları PS4'te oynanabilir hale getirmeyi amaçlıyor. Hizmet, 2014'ün ilkbahar aylarında ABD'de test edilmeye başlanacak.

Sony Bravia X95 serisi Sony'nin UHD TV'si, dev ekranlı TV'leri sevenlere hitap ediyor. 86 inç'lik TV, boyutu nedeniyle iki ayağı üzerinde, zeminin üstünde duruyor. X95, bahar aylarında piyasaya sürülecek.

Asus Transformer Book Duet (TD300) Windows 8.1 ve Android 4.2.2'yi yan yana çalıştırabilen yeni melez tablet, 13.3 inç'lik bir IPS ekrana (1.920 x 1.080) sahip. Intel Core i7 (Haswell) işlemci, 4GB RAM, 128GB flaş sürücü, istasyon içinde 1TB sabit disk, yeni Transformer'ın öne çıkan özellikleri arasında. Fiyatı: Muhtemelen 600 euro'nun üzerinde olacak.

Intel Edison Intel'in SD kart boyutundaki bu mini PC'si, boyutlarına oranla sunduğu işlem gücüyle dikkat çekiyor. Intel, Edison'u ilk olarak Linux'la sunmayı planlıyor. Intel'e göre gerekli aksesuarlarla donatılan Edison, günlük kullanım için yeterli bir performans sunacak.

Toshiba KIRA 13.3 inç'lik KIRA, 2560x1440 çözünürlük sunuyor. Dokunmatik ekranlı PC, sadece 1.45 kg ağırlığında ve 19.8 mm kalınlığında.

iRobot Scooba 450 Her yüzeyi temizleyebilen bu küçük robot, üreticisine göre bakterilerin yüzde 99.3'ünü ortadan kaldırabiliyor. Scooba, ABD'de satışa sunulmuş durumda.   Fiyat: 600 dolar.

Fujifilm Finepix XP70 Fujifilm Finepix XP70, her hava koşulunda çalışacak biçimde geliştirilmiş, 16.4 megapiksellik bir kamera. 5x optik yakınlaşma sunan kamera, aksiyon kamerası olarak Full HD video kaydı yapabiliyor.   Fiyat: 180 euro.

Garmin Vivofit Navigasyon cihazı üreticisi Garmin, CES'te Nike Fuelband'e rakip geliştirdiği kol bandını ortaya çıkardı. Küçük renkli bir ekrana sahip Garmin Vivofit, e-ink'i temel alan ekran teknolojisi sayesinde uzun bir pil ömrü vadediyor. Vivofit, Mart ayında satışa sunulacak.   Fiyatı: 120 euro.

Epson Moverio BT-200 Epson'a göre CES'te gösterilen Moverio BT- 200, selefi BT-100'den çok daha hafif ve ince. Android 4 ile çalışan gözlük, Mart'ta satışa sunulacak.   Fiyatı: 700 dolar.

Hisense H8S Curved Ultra HD TV 65 inç'lik bu TV, 3.840 x 2160 çözünürlük ve 120Hz yenileme oranına sahip. Film meraklılarının ilgisini çekecek olan TV, Android 4.2 işletim sistemini kullanıyor.

Kaynakça http://www.chip.com.tr/galeri/ces-2014-te-en- cok-goze-carpanlar_3153.html http://www.chip.com.tr/makale/ces-hakkinda- her-sey-ces-2008_5161_2.html http://www.elektrikport.com/haber- roportaj/ces-2014-fuarinda-neler- oldu/11406#ad-image-0 http://www.chip.com.tr/makale/ces-2014-un- parlayan-yildizlari_44767.html http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/776 90/2/5/ces-2014e-damgasini-vuran- teknolojik-oyuncaklar

TEŞEKKÜRLER…