Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BTP 106 Bilgisayar Donanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BTP 106 Bilgisayar Donanımı"— Sunum transkripti:

1 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
 ÖDEVLER 

2 Ödevler Hakkında Genel Bilgi,
Ödevler belirtilen tarihlerde Powerpoint sunusu olarak hazırlanacaktır (bir sunu en az 30 slayttan oluşmalıdır), Ödevlerde önce ilgilenilen donanım hakkında bilgi verilecek, ne işe yaradığı anlatılacak, sonra en az iki ürün seçilerek karşılaştırılacaktır. Sunular sınıf önünde sunulacak ve alınan not Ödev Notu yerine geçecektir, Sunular tek tek hazırlanabileceği gibi grup halinde hazırlamak da mümkündür ve tercih sebebidir, Ödev sunularında internet kullanmak zorunludur. Anlatılacak teknolojilerin güncel olması gerekmektedir, Konu birbiri ile bağlantılı olduğundan grup çalışması-danışması zorunludur, Çalışmayan sisteme not verilmeyecektir, Asla satın almayacağız, sanki satın alacakmış gibi hayal edip tasarlayacağız. Sunum zamanı sınıfta bulunmayan öğrencinin ödevi daha sonra değerlendirilmeyecektir,

3 Sunum dosyasını hocaya teslim etmeyen,
DİKKAT !!! Sunum dosyasını hocaya teslim etmeyen, Zamanında sunum yapmaya gelmeyen, Haftasından sonraki haftaya erteleyen, Dersin aksamasına yol açan öğrenciye, Ödev Notu olarak «0» verilecektir.

4 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Anakart, ROM Bellek,(1. Grup) 18 Mart 2014 Anakart Nedir, ne işe yarar? Anakart veri yolları ve hızı neye göre değişir? İşlemci yongası nedir? ROM bellek ne için kullanılır? ROM bellek türleri ve üzerinde barındırdığı kodlar nelerdir? Örnekler ve resimlerle gösteriniz…

5 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
İşlemci,(2. Grup) 25 Mart 2014 İşlemcilerin tarihçesinden bahsediniz. İşlemci birimleri nelerdir? Bu birimler ne için kullanılır? İşlemci hızı neye göre belirlenir? Çok çekirdekli işlemcilerin çalışma prensipleri nelerdir? İ3-i5-i7 tip işlemcileri anlatınız? AMD ile İntel markaları arasındaki farklar nelerdir? İşlemci dili (Assembly) nedir basitçe deyininiz.

6 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
DRAM, SRAM (Önbellek)(3. Grup) 01 Nisan 2014 RAM bellek ne içi yaratılmıştır? RAM bellek kullanım esasları nelerdir? DRAM ve SRAM arasındaki farklar nelerdir? RAM kapasiteleri (Bit-Byte) hakkında bilgi veriniz? DDR-DDR2-DDR3 bellek tiplerini karşılaştırınız. Önbellek mntığını ve kullanılan yerleri örneklerle gösteriniz? Önbellek kullanımının faydalarını açıklayınız.

7 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Hard Disk Sürücü, Floppy Disk Drive, Solid State Drive (4. Grup) 22 Nisan 2014 Depolama ünitelerini karşılaştırınız. Manyetik ortamda veri okuma-yazma mantığını basitçe anlatınız. Veri kapasiteleri hakkında bilgi veriniz. Hdd ve Fdd farklarnı ve benzerliklerini anlatınız. SSD teknolojisini araştırınız. SSD-HDD kombo cihazlar hakkında bilgi veriniz.

8 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
CD-DVD-BluRay, USB Bellekler, SD-MMC kartlar(5. Grup) 29 Nisan 2014 CD-DVD-BluRay teknolojilerinde veri okuma-yazma mantığını anlatınız. Kapasite farklarını ve sebeplerini anlatınız. USB Belleklerde kullanılan veri okuma-yazma mantığını anlatınız. Eeprom çiplerle memory kartların benzerliklerini ve farklılıklarını anlatınız.

9 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Ekran Kartı, Monitör, Projektör (6. Grup) 06 Mayıs 2014 Ekran kartının işleyişini anlatınız. Ekran kartı yongası-işlemcisi (GPU) ne işe yaramaktadır? Ekran kartı üzerinde RAM neden bulunur? Anakart bağlantısında kullanılan farklı veri yollarına neden ihtiyaç duyuyoruz ve aralarındaki farklar nelerdir? Monitör nasıl çalışır? CRT-TFT LCD ve LED monitölerin farkları nelerdir? Çözünürlük, yenileme oranı ve kontrast oranı nedir? High Definition çözünürlük ne demektir? Projektör Cihazlarının monitörden farkı nedir?

10 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Ses Kartı, Hoparlör Sistemi, SCSI Kartı, TV Kartı… (7. Grup) 13 Mayıs 2014 Ses kartı çalışma prensiplerini açıklayınız. Hoperlör sistemlrindeki 2+1 , 3+1 , 5+1 , 6+1 … mantığı neye göre değişir. Dolby Digital nedir, ne için kullanılır? SCSI kartı nedir ve ne için kullanılır? SCSI veri yolunun transfer hızı nedir? TV kartı çalışma prensibi nedir?

11 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Klavye, Mouse, Kasa, Yazıcı, Tarayıcı, (8. Grup) 20 Mayıs 2014 Klavye-Mouse ile İşlemci haberleşme esasları nedir? A-F-Q klavye farklılıkları nelerdir? Optik mouse nasıl çalışır? Nokta Vuruşlu, Mürekkep Püskürtme ve Lazer yazıcı farkları ve çalışma prensipleri nelerdir? LPT ya da USB bağlantı noktaları neyi değiştirir? Tarayıcı çalışma prensibi nedir? Çözünürlük (dpi) ne işe yarar?

12 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Çevirmeli Modem, ADSL Modem, Kablolu ve Kablosuz Ethernet Kartları (9. Grup) 27 Mayıs 2014 Çevirmeli bağlantı nasıl çalışır(dial-up)? Çevirmeli bağlantıdaki veri akış hızı nedir? ADSL teknolojisi ile ne değişmiştir? ADSL hızı neye göre belirlenir Ethernet kartı ne için kullanılır? Ethernet kartı ile işlemci nasıl haberleşir? Kablolu ya da kablosuz bağlantının farkları nelerdir?


"BTP 106 Bilgisayar Donanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları