BKM A.Ş. KARTLI ÖDEME SİSTEMLERİ SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Linux ile E-ticaret Barış Özyurt
Advertisements

Satış Noktası Yönetimi
DİĞER YABANCI KAYNAKLAR Dr. Ergün Kaya
BİLGİSAYARLI MUHASEBE I
Deniz’e Hoşgeldiniz.
Giriş. • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ Ajanda.
GENEL MUHASEBE I HAZIR DEĞERLER
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
2 10-HAZIR DEĞERLER
1 MarmarisCard Marmaris Turizm Geliştirme Projesi.
GELECEĞE BAKIŞ.
HİZMET İŞLEMLERİ Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
Bu hesap, banka kredi kartlarıyla yapılan tahsilat ve bunlara ilişkin olarak yapılan mahsup ve iade işlemlerinin izlenmesi için kullanılır. Bu hesap, banka.
BKM A.Ş. ORGANİZASYONU YÖNETİM KURULU 10 ÜYE – EŞİT OY HAKKI
Mudi Jale Kaya 08 Ağustos 2008 tarihinde Vakıfbank Eskişehir Şubesi’ne giderek, 80 liralık tasarruf mevduat hesabı açtırmak istemiştir. Banka Jale Kaya’dan.
Bireysel Finansman KREDİ KARTLARI
Kartlı Ödeme Sektörü Araçları
İSTATİSTİKLER (ARALIK 2000 SONU). 2 KART SAYILARI AVRUPA (MİLYON ADET)
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
KREDİ KARTI NEDİR Kredi kartı, Bankaların ve bazı finansman kuruluşlarının müşterilerine verdiği, anlaşmalı POS cihazı bulunan alışveriş noktalarında.
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
3. HAFTA KONULARI TEST VE BİLGİ SORULARI. TEST SORULARI #1 Bir işletmenin mal ve hizmetlerinin sonradan ödenmesi karşılığında satılmasıyla ne oluşur?
1 ŞEKERBANK BİREYSEL BANKACILIK Kasım/ TÜRKİYE’DE BİREYSEL BANKACILIK-İLKLER.
MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
BANKACILIK HİZMET VE ÜRÜNLERİ
MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1.
3 – KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Getiri A.Ş.’nin Aralık 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
Ticari Tivibu Paket Ücretleri
BİLGİSAYARLI MUHASEBE
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
GAZİANTEP ECZACI ODASI
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN
HAZIR DEĞERLER ile MENKUL KIYMETLER ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Örnek Uygulama.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
Alacak ve Stok Yönetimi
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
İHRACAT İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ II
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.
VARLIKLARIN İZLENMESİ Hazır Değerler
SAMET UÇAR
PARA ve PARANIN FONKSİYONLARI
Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ
SENETSİZ VE SENETLİ TİCARİ ALACAKLAR
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
FACTORING Dr. ÇAĞATAY ORÇUn.
Factoring Ve forfaiting.
PARA VE BANKACILIK Parayı, mal veya hizmet karşılığında bir ödeme aracı olarak kullanılan bir nesne olarak tarif edebiliriz. Para; kağıt ve madeni para,
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ticari Alacaklar.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
IX. ULUSAL KONGRE ve SERGİSİ
Hakkımızda Birleşik Ödeme; finansal işlemleri teknoloji ile birleştirerek ürettiği inovatif, pratik, güvenilir fintech çözümleri ile müşterilerine ve iş.
MONOGRAFİ 2 Getiri Ltd. Şir.’nin Şubat 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
Sunum transkripti:

BKM A.Ş. KARTLI ÖDEME SİSTEMLERİ SEMİNERİ

Gündem Kartlı Ödeme Sistemi, Tanımı, Gelişimi ve Taraflar Ödeme Sistemi Araçları BKM A.Ş. İstatistikler Güvenlik Geleceğe Bakış, Yeni Teknolojiler

KARTLARIN İŞLEVLERİ Mal veya hizmet bedelinin nakit para harici bir Ödeme Aracı ile karşılanması Yetkili işyerlerinden satın alınan mal, hizmet veya değere haiz herhangi bir şey karşılığında Ödeme Aracı Nakit para edinmek için bir banka şubesi veya otomatik vezne makinesinde hesaba erişim amacıyla kullanılan Ödeme Aracı

1980’Lİ YILLAR 80’Lİ YILLARIN SONLARI: KREDİ KARTI “SLİPLERİ”, BANKALARA TEK TEK GÖTÜRÜLEREK, PARA TAHSİLATI YAPILMAKTA … UYGULAMADA BAZI BANKALAR SLİPLERİN BİLGİ GİRİŞİNİ YAPMADAN, PARA ÖDEMEKTEN KAÇINMAKTA...

1980’Lİ YILLAR ZAMANLA BANKALAR, SLİPLERİN DOLAŞIMINI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN SLİP BİLGİLERİNİ BİRBİRLERİNE “MANYETİK” ORTAMDA VERMEYİ KARARLAŞTIRMIŞ... HER BANKANIN, ÇOK SAYIDA BANKAYI TEK TEK DOLAŞIP “TEYP” VERİP “TEYP” ALMASI ZORLAŞMAYA BAŞLAMIŞ... HERGÜN, BELLİ BİR YERDE BULUŞUP TEYP ALIŞVERİŞİ YAPMA İHTİYACI ORTAYA ÇIKMIŞ...

1980’Lİ YILLAR “STOPLIST” İŞİNDE KARGAŞA: KARTI ÇALINAN BANKA, ACQUIRER’LARA TEK TEK TELEX ÇEKMEKTE VE TELEX’İ ÇEKTİĞİ AN KENDİ SORUMLULUĞU BİTMEKTE... PROVİZYON İŞİ SIKINTILI… KURALLAR BELİRSİZ, DAHA DOĞRUSU KURAL BULUNMAMAKTA ...

1980’Lİ YILLAR TAKAS BİLGİLERİNİ OLUŞTURUP, HESAPLAŞMA YAPACAK, BUL HİZMETİ VERECEK, KURALLAR BELİRLEYECEK ORTAK BİR ŞİRKET İHTİYACI OLUŞMUŞ GÖRÜŞMELER 1989 YILI BAHARINDA BAŞLAMIŞ… 13 BANKANIN ORTAK OLDUĞU ŞİRKET 20.08.1990 TARİHİNDE KURULUYOR: BANKALARARASI KART MERKEZİ A.Ş.

Türkiye’de Kartlı Ödeme Sistemi 1968 Diners Club Kartları - SETUR A.Ş. 1975 ABC Turizm A.Ş. EC/MC-Access 1981 Anadolu Bankası A.Ş. ABC ile VISA 1987 Pamukbank Prestige Card 12/1987 İlk ATM hizmete girdi 20/8/1990 BKM A.Ş. kuruldu 10/1991 İlk POS terminali hizmete girdi

KARTLI ÖDEME SİSTEMİNDE TARAFLAR KART HAMİLLERİ İŞ YERLERİ İŞYERİ İLE ANLAŞMALI BANKA KART İHRAÇ EDEN BANKA

Kartlı Ödeme Sisteminde Taraflar Finansal Kurumlar Kartı İhraç Eden Banka (Issuer) İşyeri Anlaşmalı Banka (Acquirer) Müşteriler Kart Hamilleri Kart Kabul eden İşyerleri Destek Kuruluşları (BKM,Europay,Visa)

TARAFLAR AÇISINDAN YARARLAR Kartı İhraç Eden Bankalar Kredi riskinin paylaştırılması, takas komisyonu Faiz geliri, bireysel mevduat, çapraz satış İşyeri Anlaşmalı Bankalar Ticari mevduat, işyeri komisyonu Kart Hamilleri Nakit yerine, 1 ay vadeli ve taksitli ödeme imkanı Kart Kabul eden İşyerleri Daha fazla satış, risksiz tahsilat