Bir Su Damlası Neler Yaşar?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Advertisements

Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
Eğitimhane.com için hazırlanmıştır.
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
HAL DEĞİŞİMİHAL DEĞİŞİMİ YOĞUNLAŞMA  gaz halindeki bir maddenin ısı enerjisi vererek sıvı ale dönüşmesine yoğunlaşma denir.  Şekildeki çaydanlığın.
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
SU HALDEN HALE GİRER.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
SU DÖNGÜSÜ.
SU NEREYE GİDİYOR? 2 TALİA YAŞAR BAKDUR İLKÖĞRETİM OKULU
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
Bu modülle bulutların oluşumu ve bulut çeşitlerini öğreneceksin.
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SUYUN SERÜVENİ.
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ EREENGGHFGG ERİME-DONMA DOĞADA SU DÖNGÜSÜ
MADDE VE ISI.
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
A K M Y İ.
SU HALDEN HALE GİRER.
1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta.
5. SINIF 2. ÜNİTE: MADDE VE DEĞİŞİM
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
Bugün kullandığımız suyun milyonlarca yıldır dünyada bulunduğu ve miktarının çok fazla değişmediği doğrudur. Dünyada su hareket eder, formu değişir, bitkiler.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU HALDEN HALE GİRER.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
YAĞMUR DAMLASI.
MADDENİN ISI İLE ETKİSİ
Maddenin değişmi ve tanınmasın
01 SU HALDEN HALE GİRER. 02 MADDE NEDİR?? MADDE NEDİR?? Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her.
SU HALDEN HALE GİRER SU HALDEN HALE GİRER.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
YAĞMURUN OLUŞUMU.
1 Suyun Doğal Dolanımı 2  Yeryüzündeki sularda, güneş enerjisinin etkisiyle sürekli buharlaşma olur.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
a)ISINMA-SOĞUMA * Isı enerjisi alan maddenin sıcaklığı art * Örneğin;Yanmakta olan ocağın üzerinde bulunan çorba ya da yemek bir süre sonra ısınır. *
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
MADDENİN HALLERİ. Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir.
Suyun Yolculuğu.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
KONULAR Maddenin Ayrıt Edici Özellikleri Suyun Serüveni.
YAĞIŞIN OLUŞUMU. HAVADAKİ NEM Havadaki Nem: Okyanuslarda, göllerde, nehirlerde ve topraklarda bulunan su buharlaşarak; bitkiler ve hayvanlardaki su ise.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
B A R U U T L L Başlıyor... Sunu Deponuz:
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
Sunum transkripti:

Bir Su Damlası Neler Yaşar? Meltem AHMETOĞLU 2-A Sınıf Öğretmeni

Yeryüzünde neler var?

Yeraltı Suları Yer üstü Suları (deniz, göl,akarsu vb.)

Güneş yeryüzünü ısıtır.

Isınan yeryüzündeki sular, buharlaşarak gökyüzüne doğru yükselir. Su buharı Su buharı ısı Su buharı Su buharı ısı ısı ısı

Yeryüzünden gökyüzüne doğru hareket eden su buharı, gökyüzünde toplanarak bulutları oluşturur.

Gökyüzünde, rüzgarlar tarafından hareket ettirilen bulutlar, soğurlar. Soğuyan bulutların içindeki su buharı su damlasına dönüşür. Ağırlaştıkları için havada tutunamaz ve yağmur olarak yeryüzüne düşer.

Yeryüzündeki su sürekli buharlaşarak bulutları oluşturur. Bulutlar da soğuyarak yağmur, kar ve dolu şeklinde suyu yeryüzüne geri ulaştırır. Bu olaya suyun dolanımı diyoruz.

su

Suyun Dolanımı Yeryüzündeki sular buharlaşarak gökyüzüne yükselir. Su buharı toplanarak bulutları oluşturur. Bulutlar rüzgarlarla birlikte hareket ederler ve bir araya gelirler. Soğuyan bulutların içindeki su buharı tekrar suya dönüşerek yağmur, kar ve ya dolu şeklinde yeryüzüne döner. Bu olaya suyun dolanımı denir.

Su, doğada, sürekli dolandığı için yok olmaz. Su her ısıda buharlaşabilir.

Kışın güneş dünyayı fazla ısıtmadığı halde niçin SORU: Kışın güneş dünyayı fazla ısıtmadığı halde niçin çamaşırlarımız kuruyor? CEVAP: Su her ısıda buharlaşabildiği için çamaşırlarımız kuruyabiliyor.